Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB ile Şanghay arasında tercih yapmıyoruz kimseden icazet almayız

Diploma ve sancak töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Gönül coğrafyamızdan kopmayız. Doğuyla ilişkilerimizi güçlendirirken, batıyla köklü iş birliğimizi ilerletmenin yollarını arayacağız. Biz birilerinin iddia ettiği gibi Avrupa Birliği'yle Şangay İşbirliği Teşkilatı arasında bir tercih yapmak mecburiyetinde değiliz. Kimseden icazet almayız.'' dedi.

Gündem

31.08.2024, 17:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Harp Okulu Komutanlığı’nda Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Bu yıl bizleri özellikle duygulandıran Kara Harp Okulu mezuniyetinde birinciliği bir kızımız almıştı. Bugün Deniz Harp Okulu'nda birinciliği bir kızımız aldı. Hava Harp Okulu'nda da birinciliği yine bir kızımız alacak. Dün akşam 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutladık. Siz bahriyelilerimizin mezuniyet sevincine iştirak ediyoruz. Toplam 427 aslan parçasını Deniz Harp Okulumuzdan mezun ediyoruz. 427 aslan parçalarımızı mezun ediyoruz, her birinizi tebrik ediyorum. Ailelerinize şahsım ve milletim adına takdirlerimi iletiyorum.

Sevda Yılmaz nerede, bulundu mu? Sevda Yılmaz nerede, bulundu mu? Haberi Görüntüle

''TSK, KAHRAMANLAR OCAĞIDIR''

251 yıldır iftihar vesilemiz olan kurumlarımızın mensubusunuz. Türkiye, mazlum ve mağdurların hamisidir. Türk milleti daha önce asırlar boyunca tarih yazmaya, tarihte istikamet çizmeye devam edecektir. TSK, kahramnlar ocağıdır. Tüm dünyanın gurur duyduğu bir orduya sahibiz. TSK, milletimizin göz bebeğidir. TSK'yı daha da güçlendirmek için çalışıyoruz. Mavi Vatan'daki hak ve menfaatlerimizi korumakta hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaksınız. Ben bu kararlılığı sizlerde görüyorum.

Kabine toplantısı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Kabine toplantısı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Haberi Görüntüle

''TÜRK DONANMASI FARKLI LİGE YÜKSELECEK''

Yeni tip denizaltı projemizi adım adım hayata geçiriyoruz. 6 modern denizaltımızı Deniz Kuvvetlerimiz'in saflarına katacağız. SİHA gemimizin ardından uçak gemimizle birlikte Türk donanması farklı bir lige yükselecek. Donanmamızın amiral uçak gemisi için temaslar devam ediyor. Hızır Reis Denizaltımızı 2025, Murat Reis Denizaltımızı 2026 yılında hizmete almayı planlıyoruz. Kalan 3 denizaltımızı da 2029 yılına kadar tamamlayacağız. Hava savunma sistemlerini geliştiriyoruz. Etkin ve caydırıcı deniz kuvveti oluşturuyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da Türkiye'nin mücadelesinden rahatsızlık duyanlar olabilir. Biz bunlara kulak asmayacak. Gözümüzü ufuktan ayırmayacağız. 

Melisa Saran kimdir? Miss Turkey 20 numaralı yarışmacı kim, adı ne? Melisa Saran kimdir? Miss Turkey 20 numaralı yarışmacı kim, adı... Haberi Görüntüle

''MAVİ VATAN'DAKİ HAKLARIMIZI KORUYACAĞIZ''

Mavi Vatan'daki haklarımızı sonuna kadar koruyacağız. Birileri 'Mavi Vatan'ı 'masal' olarak görebilir birileri Türkiye'yi macera aramakla itham edebilir. Masal denilen mavi vatandaki haklarımızı sonuna kadar koruyacağız. Kıbrıs Türk'ü kardeşlerimizin hukukunun çiğnenmesine izin vermeyeceğiz. Biz dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliği olan bir ülkeyiz. Daha bir asır önce bir arada yaşadığımız halklarla bugün aramızda sınırların olması, gönül coğrafyamızdan kopacağımız anlamına gelmez.

Zafer değil, Aşk-ı Memnû Partisi: Yarı çıplak fotoğrafını Atatürk'ün sözüyle savundu Zafer değil, Aşk-ı Memnû Partisi: Yarı çıplak fotoğrafını Atatürk'ün sözüyle... Haberi Görüntüle

''KİMSEDEN İCAZET ALMAYIZ''

Türkiye yönünü sadece Batı'ya dönerek menzil-i maksuduna varamaz. Biz Avrupa Birliği ile Şanghay İşbirliği arasında tercih yapmak mecburiyetinde değiliz. Doğuyla ilişkilerimizi güçlendirirken, batıyla köklü iş birliğimizi ilerletmenin yollarını arayacağız. Biz birilerinin iddia ettiği gibi Avrupa Birliği'yle Şangay İşbirliği Teşkilatı arasında bir tercih yapmak mecburiyetinde değiliz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading