Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD medyasına konuştu: Hamas'a terör örgütü olarak bakmıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD medyasına konuştu: Hamas'a terör örgütü olarak bakmıyorum

Amerikan NBC News kanalına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz teröristlere karşıyız. Fakat Hamas’ı iyi tanıyan liderlerden biriyim. Hiçbir zaman ben Hamas’a terör örgütü demedim. Ve şu anda da Hamas’a bir terör örgütü olarak bakmıyorum. Zira Hamas, topraklarını koruma gayreti içerisinde olan bir direniş grubu" dedi.

Gündem

25.09.2024, 10:15

Dün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma ile Gazze'nin sesi olan ve Netanyahu cinayet şekebesinin bir an önce durdurulması gerektiğini belirtirken Netanyahu için Hitler benzetmesi yapan CUmhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kez de Amerikan NBC News kanalından Keir Simmons'a bir röportaj verdi.

Röportajında, dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırım yapan ve dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan İsrail'in Gazze'deki katliamlarına değinen Erdoğan, Türkiye'nin Hamas'la ilişkisi bağlamındaki bir soruya dikkat çeken bir yanıt yanıt verdi.

Şenol Güneş Trabzonspor'dan ne kadar maaş alacak? Şenol Güneş Trabzonspor'dan ne kadar maaş alacak? Haberi Görüntüle

''HAMAS FİRENİŞ GRUBUDUR''

Teröristlere karşı olduğunun altını çizen Erdoğan, ''Biz teröristlere karşıyız. Fakat Hamas’ı iyi tanıyan liderlerden biriyim. Hiçbir zaman ben Hamas’a terör örgütü demedim. Ve şu anda da Hamas’a bir terör örgütü olarak bakmıyorum. Zira Hamas, topraklarını koruma gayreti içerisinde olan bir direniş grubudur. Dolayısıyla böyle bir direniş grubuna ben nasıl olur da terör örgütü derim." dedi.

152 yıl yaşadı! Dünyanın en yaşlı kedisi öldü 152 yıl yaşadı! Dünyanın en yaşlı kedisi öldü Haberi Görüntüle

''FİLİSTİN, TOPRAKLARINI KAYBEDE KAYBEDE BUGÜNLERE GELDİ''

7 Ekim'de yaşananların öncesinde Filistin halkının maruz kaldığı acıların unutulmaması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1947’li yıllardan alın bugünlere kadar Filistin, topraklarını kaybede kaybede bugünlere geldi. Perde arkasını incelediğimizde, ne yazık ki 7 Ekim’e bu şartları hazırlayan nedenleri iyi bilmek lazım. Onları iyi anlamak lazım. Ve burada acaba ne kadar Filistinli şehit edildi, ne kadar Filistinli öldürüldü, bunun da perde arkasını incelediğimizde durum çok farklı yerlere ulaşır." şeklinde konuştu.

2024 LGS'de hangi soru iptal edildi? LGS makara sorusu iptal mi? 2024 LGS'de hangi soru iptal edildi? LGS makara sorusu iptal... Haberi Görüntüle

''ABD, UKRAYNA'NIN NATO ÜYELİĞİNİ İSTEMİYOR''

"ABD, Ukrayna'nın NATO üyeliğini istemiyor" diyen Erdoğan, bu konuda tüm NATO ülkelerinin adımlarına bakacaklarını belirtirken  şunları kaydetti;

"Amerika, Ukrayna’nın her şeyden önce NATO’ya üye olmasını istemiyor. Birçok NATO ülkesi bir defa Ukrayna’nın NATO’ya üye olmasını istemiyor. Bu gerçekleri görerek kararımızı vermemiz lazım."

Tekirdağ'da organize suç örgütüne 'KUYU' darbesi: Mafyacılık oynayanlar paketlendi Tekirdağ'da organize suç örgütüne 'KUYU' darbesi: Mafyacılık oynayanlar paketlendi Haberi Görüntüle

''ENİNE BOYUNA DÜŞÜNÜLEREK KARAR VERİLECEK BİR HUSUS''

Ukrayna'nın NATO üyeliği konusunun, enine boyuna düşünülerek karar verilecek bir husus olduğunu belirten Erdoğan, "Bu gerçeklere baktığımız zaman bu işler heyecanla adım atılacak olan konular değil. Bizler de bu konularda kararlarımız verirken tabii ki bütün NATO üyelerinin duruşunu masaya yatırıyoruz ve kararlarımızı ona göre veriyoruz. Şu an itibarıyla tüm NATO ülkelerinin duruşu, benim için diğer ülkeler için nedir ne değildir bu gelişmeleri takip ederek nihai kararımızı veririz. Heyecanla bu kararlar verilmez." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Simmons'ın, "Bu konuda karar verdiniz mi?" şeklindeki sorusuna ise "Hayır." şeklinde yanıt verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading