Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anayasa mesajı: İlk dört madde için tartışma yoktur

Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa'daki ilk 4 madde tartışmasına noktayı koydu. "Bizim acımızdan tartışmaya açılacak bir konu yoktur" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı, derdi de yoktur. Biz milleti bir an önce darbe anayasasından kurtarmak istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Gündem

18.09.2024, 17:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, JW Marriott Otel'de Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'ne katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli mesajlar verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Türkiye müteahitlik sektörünün dünyadaki başarısı Türk ekonomisi ve insan kaynağının ne denli güçlü olduğunu gösteriyor. İnşaat sektörümüz ülkemizde ideolojik çevrelerin tenkit sınırlarını aşan eleştirilerine maaruz kalıyor. Biraz dünyayı tanısalar inşaat sektörünün öenmini anlarlar. İnşaat ülkemizin lokomotif sektörlerinden. Bu sektördeki her hamle 250'den fazla alt sektörü etkiliyor. Ülkemizde 6 milyon insan doğrudan ya da dolaylı olarak bu sektörden geçmini sağlıyor.

Sapphire AVM kapandı mı? Sapphire AVM kapandı mı? Haberi Görüntüle

''ÇİNDEN SONRA İKİNCİ SIRADYIZ''

Firma sayısı itibarıyla Çin'den sonra ikinci sıradayız. Gelir sıralamasına göre ise ilk 8 ülkeden biriyiz. Müteahitlik şirketlerimizin yurt dışındaki başarısı sadece ekonomiye değil ülkemizin itibarına da katkı sağlıyor. Son 22 yılda devrim niteliğinde adımlar attık, atıyoruz. Dış politikada ufkumuzu genişleteceğiz. Komşularımızla ilişkilerimizdeki farklı mekanizmalarla güçlendirdik. Bölgemizdeki savaşa rağmen büyümeyi sürdürdük. Bu sene proje gelirlerinden firmalarımızın aldığı payda kısmı bir düşüş oldu. Bu düşüşü gelecek yıllarda süratle telafi edeceğimize inanıyorum. Koronavirüs salgınıyla beraber bozulan global dengelerin hala yerine oturmadığını görüyoruz. Son 70 yılın zirvelerini gören enflasyonun sorun olmaktan çıkmasının biraz daha zaman alacağı anlaşılıyor. Dünyanın farklı coğrafyalarında hemen her gün yeni bir çatışmayla karşılaşıyoruz.

Son dakika... Narin Güran cinayetinde flaş gelişme: Tutuklu amcanın avukatı davadan çekildi Son dakika... Narin Güran cinayetinde flaş gelişme: Tutuklu amcanın avukatı... Haberi Görüntüle

''İHRACATIMIZ 7 KAT ARTTI''

Yıllarca içine kapanan ülkemizi 2022 itibari ile dünyaya açtık. 22 yılda dünya ile köprüler kurduk. 2002'de göreve geldiğimizde ihracatımız 36 milyar dolardı, bunu 7 kat artırarak 256 milyar doalra çıkardık. Ekonomiden ticarete her alanda ekonomik ilişkilerimiz 2 kat arttı. Türk ürünlerinin girmediği ülke yok. Her kıta ve her ülke ile ekonomik ilişliklerimiz kat ve kat arttı. 261 temsilcilikle dünyanıun en geniş 3. ağına sahibiz. Tüm engelleri aşmaya devam edeceğiz. 2024 yılı Türkiye'sini 30-40 yıl önceki kalıplara mahkum etmek büyük haksızlıktır. Uluslararası yatırımlarda 270 milyar dolar sınırına yaklaştık. Turizmde göreve geldiğimizde 13 milyon turist sayısından 56,7 milyon turist rakamına ulaştık. Son 20 yılda ekonomimiz ortalama yüzde 5,4 büyüdü. Milli gelirimiz ilk kez 1,1 trilyon doları aştı. Artık trilyonu konuşuyoruz.

Çakarlı araçlara geçit yok! Bir haftada 2 milyon 667 bin 955 araç denetlendi Çakarlı araçlara geçit yok! Bir haftada 2 milyon 667 bin... Haberi Görüntüle

''DÜNYANIN HER YERİNDE VAR OLMALIYIZ''

Türkiye'yi bölgesel ve küresel güç haline getirmek için her türlü imkanı kullanıyoruz. Afrika'da Asya'da ne işimiz var diyenler dünyayı doğru okumuyor. Dünaynın her yerinde var olmalıyız. Türkiye'nin ekseni de rotası da bellidir. İttifaklarımız bellidir. Yüzümüz Batı'ya dönüktür, bu Doğu'yu ihmal edeceğimiz anlama gelmiyor. Dünya değişirken, ekonomide, üretimde, teknolojide yeni güç merkezleri ortaya çıkarken biz de kendimizi buna adapte etmek mecburiyetindeyiz. Türkiye'nin dış politikada kendine yeni rotalar keşfetmesi tenkit edilecek değil takdir edilecek, övgüyle karşılanacak bir çabadır.

Bakanlık duyurdu: 3 ayda 253 kaçak araç ele geçirdi Bakanlık duyurdu: 3 ayda 253 kaçak araç ele geçirdi Haberi Görüntüle

ANAYASA'DAKİ İLK DÖRT MADDE

Siviller eliyle yapılmış, tamamen sivil iradenin ürünü bir anayasa, 15 Temmuz gecesi göğsünü tanklara siper eden kahraman milletimize karşı borcumuzdur. Yeni Anayasa'da neyi vaddetiğimizi krımızı çizgilerimizi net oalrak defalarca ifade ettik. Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı, derdi de yoktur. Biz milleti bir an önce darbe anayasasından kurtarmak istiyoruz. Bizim acımızdan tartışmaya açılacak bir konu yoktur. Biz mümkün olan en geniş toplumsal mutabakatla yeni anayasa sürecini yönetmek ve başarıyla neticelendirmek arzusundayız. Milletimizi darbe anayasasından kurtarmak, Türkiye'nin önünü açmak istiyoruz. Siyaset kurumunun da yapıcı ve mutedil yaklaşması gerektiğine inanıyoruz.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading