Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt'ı kabul etti: İletişim Başkanlığı'ndan açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt'ı kabul etti: İletişim Başkanlığı'ndan açıklama

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arab Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt'ı kabulüne ilişkin ayrıntıları paylaştı. Yapılan açıklamada görüşmede bölgesel ve küresel meseleler ile İsrail'in Filistin ve Lübnan topraklarında düzenlediği saldırıların ele alındığı belirtildi.

Gündem

16.10.2024, 21:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu GaytCumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. İsrail'in Filistin'de ve Lübnan'daki saldırılarını yoğunlaştırdığı günlerde yapılan bu görüşme kritik öneme sahip. 

Basına kapalı yapılan görüşmeyle ilgili ayrıntıları ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından açıklandı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Erdoğan ve Ebu Gayt arasındaki görüşmede bölgesel ve küresel meseleler ile İsrail'in Filistin ve Lübnan topraklarında düzenlediği saldırıların ele alındığı bildirildi.

Cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş'e gözü yaşlı veda! Genç kızın tabutunu bakım kimler taşıdı Cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş'e gözü yaşlı veda! Genç kızın... Haberi Görüntüle

"İSRAİL ÇATIŞMAYI TÜM  BÖLGEYE YAYMAYA ÇALIŞIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ebu Gayt'a İsrail'in Ortadoğu'da yaktığı çatışma ateşini tüm bölgeye yaymaya çalıştığını, İsrail'in amacının Filistinlileri ana vatanlarında topraksız bırakmak olduğunu, Türkiye'nin İsrail'in işlediği suçların cezasız kalmaması için tüm kulvarlarda girişimlerini sürdürdüğünü hatırlattığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrıca İsrail'e kapsamlı bir silah ambargosu uygulanması için baskıyı artırmanın gerekli olduğunu belirttiği ifade edildi.

Açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin Suriye, Libya, Somali ve Etiyopya'daki gerilimlerin bir an önce sonlanmasını ve o bölgelerin barış, huzur ve istikrara kavuşmasını arzuladığını da kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading