Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha İsrail'in hedefinde: Dışişleri Bakanlığından sosyal medyadan yapılan küstah paylaşıma tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha İsrail'in hedefinde: Dışişleri Bakanlığından sosyal medyadan yapılan küstah paylaşıma tepki

İsrail'in gerek Filistin topraklarında gerekse de gözünü diktiği Suriye'de ve Lübnan'da yaptığı katliamlara en yüksek perdeden tepki gösteren Türkiye, yine işgalcilerin hedefindeydi. İsrail Başbakanlık ofisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik küstah bir paylaşımda daha bulundu. Dışişleri Bakanlığı ise bu küstahlığa yaptığı yazılı açıklamayla cevap verdi. 

Gündem

24.09.2024, 20:06

Gazze'yi, Batı Şeria'yı kana bulayan işgal devleti İsrail, şimdi de gözünü Lübnan'a dikti. Kısa sürede yüzlerce sivili öldürüp binlercesini yaralayan terör devletine karşı en büyük tepki yine Türkiye'den geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail saldırganlığına ve faşizmine karşı kullandığı cümleler tüm dünya tarafından ilgiyle takip ediliyor. Çok uzak coğrafyalarda Ortadoğu'da neler olup bittiğiyle ilgili fazlaca bilgisi olmayan kitleler Erdoğan'ın açıklamalarıyla aydınlanıyor ve İsrail'e bakışını ona göre ayarlıyor. Bunu bilen İsrail ise kara propaganda alanında ne kadar ileri gitmiş olursa olsun Erdoğan'ın sözlerinden rahatsızlık duyuyor. Bu yüzden sık sık elindeki kara propaganda aygıtını Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine kullanıyor. İsrail Başbakanlık Ofisi, sosyal medya hesabından yine Erdoğan hakkında yalan yanlış bir paylaşımda bulundu. Bu paylaşıma Dışişleri Bakanlığının cevabı ise gecikmedi.

Konuyla ilgili bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Türkiye'nin, İsrail ve destekçilerinin uluslararası mahkemeleri itibarsızlaştırma gayretlerini ibretle izlediği belirtildi.

Vatandaşa yapılan indirimi hazmedemediler: İBB, ucuz doğalgaza dava açtı! Vatandaşa yapılan indirimi hazmedemediler: İBB, ucuz doğalgaza dava açtı! Haberi Görüntüle

"SUÇLULUK PSİKOLOJİSİNİN BİR TEZAHÜRÜ"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun savaş suçlusu olduğu ve işlediği suçların hesabını uluslararası mahkemede vereceği belirtilen açıklamada "İsrail'in Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik ithamları, esasen suçluluk psikolojisinin tezahüründen başka bir şey değildir." denildi.

Türkiye'nin Filistin'e olan desteğini sürdüreceği aktarılan açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu marjında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısını kabulüne ilişkin olarak İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamayı, İsrail'in işlemekte olduğu soykırım suçunu örtbas etme çabası olarak görüyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığındna yapılan açıklama şu şekilde:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, BM Genel Kurulu marjında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısını kabulüne ilişkin olarak İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamayı, İsrail’in işlemekte olduğu soykırım suçunu örtbas etme çabası olarak görüyoruz.

İsrail’in Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik ithamları, esasen suçluluk psikolojisinin tezahüründen başka bir şey değildir.

İsrail ve destekçilerinin uluslararası mahkemeleri itibarsızlaştırma gayretlerini de ibretle izliyoruz.

Soykırım ve tüm bölgeyi ateşe atma çabalarını sürdüren Netanyahu ve hükümeti, işledikleri suçların hesabını uluslararası mahkemelerde mutlaka vereceklerdir.

Türkiye bu süreçte masum Filistin halkının ve bölgedeki tüm dost ve kardeşlerinin yanında durmaya devam edecektir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading