Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na hitap edecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na hitap edecek!

Daha önce 13 kez BM Genel Kurulu'na hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,14'üncü kez BM Genel Kurulu'na hitap etmeye hazırlanıyor.

Gündem

18.09.2024, 10:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'na hitap edeceği tarih belli oldu. Edinilen bilgilere göre 24 Eylül Salı gini Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşma gerçekleştirecek.

22 Eylül tarihinde 'Geleceğin Zirvesi' ile açılacak olan BM 79. Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk gün, üçüncü sırada söz alacağı öngörülüyor.

Jahrein tutuklandı mı? Jahrein neden gözaltına alındı? Jahrein tutuklandı mı? Jahrein neden gözaltına alındı? Haberi Görüntüle

'İNSANLIĞIN ORTAK YARARINADIR'

Başbakanlık görevini üstlendiği 2005 yılında ilk kez BM 60. Genel Kurul görüşmesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı;

''Her şeyden önce kendini yenileyen, daha demokratik ve şeffaf, tüm üyelerin ortak iradesini temsil kabiliyetine sahip, uluslararası ihtilafların çözüm zemini olan, dünya barışının teminatı olarak görülen, saygınlığı, tüm üyeleri tarafından yüceltilen, daha aktif ve daha dirayetli bir BM teşkilatı, insanlığın ortak yararınadır.''

Kayıp Narin soruşturmasında çarpıcı detay: Islak mendil ve 12 dakikanın sırrı araştırılıyor! Kayıp Narin soruşturmasında çarpıcı detay: Islak mendil ve 12 dakikanın... Haberi Görüntüle

KKTC'NİN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMA ÇAĞRISI

BM'ye yönelik eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl düzenlenen BM 78. Genel Kurulu'nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'yle ilgili de mesajlar vererek "Uluslararası toplumu, KKTC'nin bağımsızlığını tanımaya, bu ülkeyle diplomatik, siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz." ifadeleriyle dünya devletlerine KKTC'yi tanıma çağrısı yaptı.

Açıklamalarının devamında Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki görüşme sürecini başından beri destekledik. Ancak Ermenistan'ın, bu tarihi fırsatı yeterince değerlendiremediğini görüyoruz.

Ermenistan'ın başta Zengezur Koridoru'nun açılması olmak üzere verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz.

Artık herkesin kabul ettiği gibi Karabağ, Azerbaycan toprağıdır. Bunun dışında bir statünün dayatılması asla kabul edilmeyecektir.

16 Eylül borsa bugün düştü mü, çıktı mı? BİST 100 neden düşüyor? 16 Eylül borsa bugün düştü mü, çıktı mı? BİST 100... Haberi Görüntüle

NELER KONUŞULACAK?

24 Eylül tarihinde gerçekleşecek olan BM Genel Kurulu'na katılım gösterecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ana gündem maddesi İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları olacak.

Uluslararası toplumu İsrail'in saldırılarına karşı durmaya çağıracak olan Erdoğan, zirve kapsamında devlet ve hükümet başkanlarıyla da görüşecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading