Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Barzani görüşmesi sonrası ilk açıklama: İsrail topyekun savaş çıkarabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Barzani görüşmesi sonrası ilk açıklama: İsrail topyekun savaş çıkarabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani'yi kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Barzani görüşmesi sonrası ilk açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, giderek artan İsrail saldırganlığının bölgeyi topyekün bir savaş alanına çevirme riskinin bulunduğunu, Türkiye'nin tüm bölgenin istikrar ve güvenliğine büyük önem atfettiğini, Irak makamlarının ülkeyi çatışmanın uzağında tutma gayretlerini takdirle karşıladığını ifade etti.

Gündem

16.10.2024, 18:48

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani bugün resmi ziyaret kapsamında bugün Ankara’ya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Külliye'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani'yi kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'daki toplantısı sona erdi.

Bir gecelik konserde milyonlar kazanan Mustafa Sandal'dan skandal paylaşım: Kredi kartı limitini düşürdü! Bir gecelik konserde milyonlar kazanan Mustafa Sandal'dan skandal paylaşım: Kredi... Haberi Görüntüle

GÖRÜŞME 1 SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, basına kapalı gerçekleşen kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu. Görüşme 1 saat sürdü ve görüşme sonrasında açıklama yapılmadı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cesedi ormanda bulunan Pelin'in ailesine telefon: Yüreğimiz dağlandı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cesedi ormanda bulunan Pelin'in ailesine telefon: Yüreğimiz dağlandı Haberi Görüntüle

HANGİ KONULAR ELE ALINDI?

Gündem başlığı özellikle Türkiye-Irak ilişkileri, bölgesel yaşanan gelişmeler ve elbette İsrail'in devam eden saldırıları. Bu anlamda bakıldığında Türkiye ile Irak arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi noktasında yeni dönemde atılabilecek adımlara ilişkin istişarelerde bulunuldu. İsrail ile Hizbullah arasındaki süreç ciddiyet kazanmış durumda. İsrail'in Lübnan'da sadece Hizbullah hedeflerini değil başkent Beyrut yakınları olmak üzere çok farklı noktaları da hedef aldı. Tıpkı Gazze'de olduğu gibi Lübnan'da da Hizbullah ile başlayan mücadele sürecinin artarak devam etmesi bölgedeki ateş çemberini yaymaya yönelik devam ediyor.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi öldü mü? Herzi Halevi kimdir? İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi öldü mü? Herzi Halevi kimdir? Haberi Görüntüle

IRAK'TA YAPILACAK SEÇİMLER

Bu anlamda İsrail ile Hizbullah arasındaki sürecin başta Irak'a olası etkileri ve Türkiye'nin bu alanda atacağı adımlar konu başlıkları arasında yer aldı. Diğer önemli gelişme ise yaklaşık 2-3 yıldır ertelenen seçimler. Hatırlanacağı gibi milletvekili seçimleri 20 Ekim tarihine ertelenmişti. Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan seçimler de ele alındı.

"Çürümüş beyinli kalbi kararmış bir mahluk!" Sözde oyuncu ve yönetmen... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN: TOPYEKÜN SAVAŞ ÇIKABİLİR

Görüşmede, Türkiye-Irak ilişkileri ve IKBY ile işbirliği üzerinde fikir teatisinde bulunuldu; bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, 20 Ekim'de düzenlenecek IKBY parlamento seçimlerinin hayırlara vesile olması dileklerini ifade etti.

Irak Türkmen Cephesi'nin de yarışacağı seçimlerin kapsayıcı bir anlayışla, barış ve huzur içinde gerçekleştirileceğine olan inancını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, giderek artan İsrail saldırganlığının bölgeyi topyekün bir savaş alanına çevirme riskinin bulunduğunu, Türkiye'nin tüm bölgenin istikrar ve güvenliğine büyük önem atfettiğini, Irak makamlarının ülkeyi çatışmanın uzağında tutma gayretlerini takdirle karşıladığını ifade etti.

Cihat Yaycı'dan Türklük-Türkiyelilik uyarısı: Aman ha! Kosova gibi olur, parçalanırız Cihat Yaycı'dan Türklük-Türkiyelilik uyarısı: Aman ha! Kosova gibi olur, parçalanırız Haberi Görüntüle

''TERÖRE KARŞI İŞ BİRLİĞİMİZ SÜRECEK''

Kalkınma Yolu Projesi'nin tüm bölgenin ekonomik kalkınmasına, istikrarına ve kardeşliğine önemli katkı yapacağının, bu projenin IKBY'ye de her açıdan fayda sağlayacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı dönemde, tüm bölgenin huzur, refah ve iç barışına kasteden terör tehdidinin kalıcı olarak ortadan kaldırılmasına yönelik işbirliğinin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dost ve kardeş Irak'ın ve Irak halkının daima yanında olacağını vurguladı.

Eyüp Belediyesi ücretsiz İstanbulkart başvurusu | Eyüpsultan öğrenci ücretsiz İstanbulkart nasıl alınır? Eyüp Belediyesi ücretsiz İstanbulkart başvurusu | Eyüpsultan öğrenci ücretsiz İstanbulkart... Haberi Görüntüle

BARZANİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Barzani'den Erdoğan ile görüşmesinin ardından ilk açıklama geldi. Neçirvan Barzani sosyal medya hesabı Facebook'tan yaptığı paylaşımda, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da tekrar görüşmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bölgenin istikrarının güçlendirilmesi ve Kürdistan Bölgesi ile Irak arasındaki ilişkilerin Türkiye ile güçlendirilmesi de dahil olmak üzere bir dizi konuyu ele aldık." ifadelerini kullandı.

Fatma Özdemir kimdir? Yaşam savaşını kaybetti! Fatma Özdemir kimdir? Yaşam savaşını kaybetti! Haberi Görüntüle

BAYRAK DETAYINA DİKKAT

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapılan görüşmede ne Irak ne de bölge bayrağı yer almadı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading