Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, cinnet siyasetine 'dur' demeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, cinnet siyasetine 'dur' demeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İsrail’in, Gazze ve Ramallah’ta uyguladığı cinnet siyasetini Lübnan’a ve diğer bölge ülkelerine yayma girişimlerine artık “dur” denilmelidir." ifadelerini kullandı.

Gündem

28.09.2024, 21:58

Ortadoğu'da gerilim iyice zirveye çıktı. Gazze'nin yanı sıra Lübnan'da da katilamlarına devam eden terör devleti İsrail, 41 binden fazla masum insanı ölürdü. Gazze ve Lübnan'da eşi benzeri görülmemiş saldırılarına devam eden İsrail, 100 binden fazla insanı da yaraladı.

Bebek katili Netanyuahu'nun acımasız ve zorba ordusu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü açıkladı. Hizbullah da yaptığı açıklamada Nasrallah'ın dünkü İsrail saldırısında öldüğünü doğruladı ve "Savaşmaya devam edeceğiz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulak asmayan Netanyahu'ya sert tepki gösterdi.

Narin Güran cinayeti ne zaman açıklığa kavuşacak! Bakan Yerlikaya'dan merak edilen soruya yanıt Narin Güran cinayeti ne zaman açıklığa kavuşacak! Bakan Yerlikaya'dan merak... Haberi Görüntüle

''VİCDAN SAHİBİ HİÇ KİMSE BÖYLE BİR KATLİAMI KABUL EDEMEZ''

Erdoğan paylaşımında şunları kaydetti;

''İsrail’in, 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü soykırım, işgal ve istila politikasının yeni hedefinde Lübnan ve Lübnan halkı vardır. İsrail’in vahşi saldırıları sonucunda son bir hafta içerisinde aralarında çocukların da olduğu çok sayıda Lübnanlı katledilmiştir. Vicdan sahibi hiç kimse böyle bir katliamı kabul edemez, mazur ve meşru göremez.''

Derbiyi kaçak yayından izleyenlere şok: Emniyet tek tek tespit etti! Savcılığa çağırılmanız an meselesi Derbiyi kaçak yayından izleyenlere şok: Emniyet tek tek tespit etti!... Haberi Görüntüle

''CİNNET SİYASETİNE 'DUR' DEMELİ''

İsrail'in katliamlarına son vermesi gerektiğini belirten Erdoğan, ''İsrail hükûmeti, katliamlarına silah ve mühimmat desteği sağlayan güçler tarafından şımartıldıkça daha da pervasızlaşmakta; tüm insanlığa, insani değerlere ve uluslararası hukuka meydan okumaktadır. İsrail’in, Gazze ve Ramallah’ta uyguladığı cinnet siyasetini Lübnan’a ve diğer bölge ülkelerine yayma girişimlerine artık “dur” denilmelidir.'' dedi.

Hangi cipsler İsrail malıdır? Lays, Cheetos, Doritos, Patos, Ruffles İsrail malı mı? Hangi cipsler İsrail malıdır? Lays, Cheetos, Doritos, Patos, Ruffles İsrail... Haberi Görüntüle

''LÜBNAN HALKININ YANINDAYIZ''

Lübnan hükümetinin ve halkının yanında olduklarını belirten Cumhurbnaşkanı, ''Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere görevi küresel barış, istikrar ve güvenliği temin olan tüm yapıları, tüm insan hakları kuruluşlarını süratle harekete geçmeye çağırıyoruz. İslam dünyasının bu saldırılar karşısında daha kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye olarak bu zor günlerinde Lübnan halkının ve hükûmetinin yanında olmayı sürdüreceğiz.'' ifadelerini kullandı.

İsrail'in saldırılarını lanetledikerini belirten Erdoğan, ''İsrail’in, Lübnan’a yönelik insanlık dışı saldırılarını bir kez daha lanetliyor; saldırılarda hayatını kaybeden tüm Lübnanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading