Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail saldırılarıyla ilgili uyarmıştı! Milli Savunma Bakanı Güler ve Dışişleri Bakanı Fidan Meclis'i bilgilendirecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail saldırılarıyla ilgili uyarmıştı! Milli Savunma Bakanı Güler ve Dışişleri Bakanı Fidan Meclis'i bilgilendirecek

AK Parti  Grup Başkanı Abdullah Güler, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yapılacak özel oturumda TBMM'yi İsrail’in saldırıları ile ilgili bilgilendireceğini söyledi.

Gündem

03.10.2024, 00:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılış konuşmasında yaptığı konuşmanın yankıları devam ediyor. İsrail'in Filistin'e ve Lübnan'a yönelik saldırılarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer, açık söylüyorum, bizim vatan topraklarımız olacaktır. Şu anda bütün hesap bunun üzerindedir." demişti. 

Bu ifadelerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de israil'in saldırılarına ilişkin özel oturum yapılması çağrısında bulunmuştu. liderhaber.com'da yer alan haberde AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, özel oturumun önümüzdeki haftalarda yapılacağını belirtti.

Meclis'in olağanüstü durumlarda bilgilendirilmesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın talebi doğrultusunda ilgili bakanlıkların Meclis'i bilgilendirmesi hususunda talepte bulunması gerektiğini ifade eden Güler, "Meclis başkanlığımıza ulaştıktan sonraki aşamada başkanlığımız uygun bir zaman içerisinde bunu planlıyor." dedi.

Kanlı saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lübnan Başbakanı Mikati'ye geçmiş olsun telefonu Kanlı saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lübnan Başbakanı Mikati'ye geçmiş olsun... Haberi Görüntüle

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARI İŞARET ETTİ

Bakanlarla da görüşmeleri gerektiğini söyleyen Abdullah Güler, Türkiye'nin güneyinde savaş ve buna bağlı güvenlik krizinin devam ettiğini aktardı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la görüşeceklerini belirten Güler, "İnşallah önümüzdeki haftalarda meclisimizin bu konuda özel bilgilendirilmesi için talepleri hususunda konuşacağız." şeklinde konuştu.

Toplantının açık mı yoksa kapalı mı olacağı konusunda şimdiden bir şey söylemenin doğru olmayacağını ifade eden Abdullah Güler, konuyla ilgili çalışmaların yakın zamanda başlayacağını belirtti.

Zonguldak 2 Ekim okullar TATİL mi? Çarşamba Zonguldak'ta hangi ilçelerde okullar tatil? Zonguldak 2 Ekim okullar TATİL mi? Çarşamba Zonguldak'ta hangi ilçelerde... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

İsrail'in ses çıkartılmadıkça işgal, istila ve katliam politikasını pervasızca devam ettireceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı: "Susmak, vahşeti görmezden, duymazdan gelmek hiç kimseyi, hiçbirimizi, bölgedeki hiçbir ülkeyi bu soykırım şebekesinin saldırganlığından kurtaramayacak. Bu tembelliğin, bu ataletin, bu tepkisizliğin, duygusuzluğun sona ermesi için Türkiye olarak hakkı cesaretle söylemeye, hakkı savunmaya, zalimler karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. Siyonist lobinin şahsımızı ve hükümetimizi hedef alan itibar suikastlerine asla boyun eğmeyeceğiz. 'Vadedilmiş topraklar' hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer, açık söylüyorum, bizim vatan topraklarımız olacaktır. Şu anda bütün hesap bunun üzerindedir. Türkiye içindeki bazı İsrail dostlarının, bazı siyonist severlerin, gönüllü veya paralı siyonizm propagandası yapan aparatların anlamadığı işte budur."

Konuşmasında Netanyahu hükümetinin Anadolu hayalleri kurduğunu da belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'ın Yayladağ ilçesindeki Suriye sınırından Lübnan sınırının 170 kilometre uzaklıkta olduğunu; Türkiye-Lübnan arasındaki mesafenin ise sadece 2,5 saatte katedilebildiğini hatırlattı ve "Antakya ile Gazze arası, Ankara ile Aydın arası kadardır. Yani işgal, terör, saldırganlık hemen yanı başımızdadır. 'Türkiye İsrail'in yanında dursun.', 'Türkiye bu işlere karışmasın.', 'Türkiye tarafsız olsun.' diyenlere sesleniyorum, özellikle 'Hamas bir terör örgütüdür.' diyenlere sesleniyorum, 360 gündür yaşanan barbarlığı 7 Ekim vakasıyla meşrulaştırmaya çalışanlara sesleniyorum: Karşımızda hukukla mukayyet bir devlet değil, kandan beslenen, işgalle semiren bir katil sürüsü var." demişti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading