Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'İsrail'in kendini savunma hakkı var' diyen Scholz'a cevap: F-35'lerle iyi vurdunuz mu diyelim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Almanya Başbakanı Scholz ile ortak basın toplantısı düzenledi. 'İsrail'in kendini savunma hakkı var' diyen Scholz'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net cevap geldi. Erdoğan, açıklamasında ''50 bini aşkın insanın öldürüldüğü bir katliam söz konusu. 50 bin insanın öldürülmesi herhalde 'F-35’lerle iyi vurdunuz' dedirtmez, bunlara 'siz nereye gidiyorsunuz?' dedirtir.'' ifadelerini kullandı. İsrail'in savaşı yayma hevesinde olduğunu belirten Erdoğan, ''İsrail'in, Netenyahu'nun kafa yapısında, çok açık, net bu savaşı sadece belli bir dairede tutmak değil, yayma anlayışı var." dedi.

Gündem

19.10.2024, 18:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u kabul etti. Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü. Erdoğan-Scholz görüşmesinde Ukrayna'daki savaş, Ortadoğu'daki gelişmeler, göç, Avrupa Birliği ve Türkiye-Almanya ilişkileri ele alındı.

İki lider 1 saat süren görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Almanya Başbakanı Scholz ile ortak basın toplantısı düzenledi.

'İsrail'in kendini savunma hakkı var' diyen Scholz'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net cevap geldi. Erdoğan, açıklamasında ''50 bini aşkın insanın öldürüldüğü bir katliam söz konusu. 50 bin insanın öldürülmesi herhalde 'F-35’lerle iyi vurdunuz' dedirtmez, bunlara 'siz nereye gidiyorsunuz?' dedirtir.'' ifadelerini kullandı.

İsrail'in savaşı yayma hevesinde olduğunu belirten Erdoğan, ''İsrail'in, Netenyahu'nun kafa yapısında, çok açık, net bu savaşı sadece belli bir dairede tutmak değil, yayma anlayışı var." dedi.

Depremde okunacak dua! Hz. Muhammed'in deprem duası Depremde okunacak dua! Hz. Muhammed'in deprem duası Haberi Görüntüle

Behzat Ç. hem köpeklere hem dostlarına bakıyor: Ademciğim, al bu 12 milyon senindir Behzat Ç. hem köpeklere hem dostlarına bakıyor: Ademciğim, al bu... Haberi Görüntüle

''TİCARETTE HEDEF 60 MİLYAR DOLAR''

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

AB ile ilişkilerimize dair beklentilerimizi Scholz'a aktardım. Gümrük Birliği ve vize serbestisi konusunda atacakları adımların hepimizin menfaatine olduğunu aktardım. Ticaret hedefimiz 60 milyar dolara ulaşmaktır, bu hedef için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Savunma sanayii ürünlerinin tedariki bağlamında geçmişte yaşanan bazı sıkıntıları artık geride bırakarak iş birliğimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda değerli dostum Scholz’un gayretlerini takdirle karşıladığımı ifade etmek istiyorum. Yurt dışında yaşayan kardeşlerimizi tedirgin ediyor. NATO müttefikimiz Almanya ile iki büyük devlet arasında olabilecek her alanda yoğun ilişkilere sahibiz.

Yenidoğan Çetesi'nin mağdur acılı ailelerden yürek yakan sözler: Acımı kim söndürecek Yenidoğan Çetesi'nin mağdur acılı ailelerden yürek yakan sözler: Acımı kim... Haberi Görüntüle

''TERÖRLE MÜCADELEYİ ORTAK BİÇİMDE YÜRÜTMELİYİZ''

Savunma sanayi ürünlerinin tedariki bağlamında geçmişte yaşanan bazı sıkıntıları artık geride bırakarak işbirliğimizi geliştirmeyi arzu ediyoruz. Almanya'nın kamu güvenliği bakımından da ciddi tehdit teşkil eden PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle birlikte mücadele kararlılığına ulaştık. Terörle mücadeleyi ortak biçimde yürütmeliyiz.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İsrail, Lübnan'la sınırlı kalmayacak' Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İsrail, Lübnan'la sınırlı kalmayacak' Haberi Görüntüle

''KATLİAMLAR DEVAM ETTİKÇE HUZUR MÜMKÜN DEĞİL''

İsrail'in Gazze ve Filistin topraklarında uyguladığı soykırım ve Lübnan'daki saldırıları ele aldığımız bir diğer önemli bir başlıktı. Gazze ve Lübnan konularını da ele aldık. Bölgede yaşanan insanlık dramı devam ediyor. Acilen kalıcı ateşkesin ilan edilmesi ve İsrail üzerinde gerekli baskı oluşturulması için uluslararası baskı oluşturmak için elimizden geleni yapmamız şart. Vicdan ve basiret sahibi tüm siyasi aktörlerin artık inisiyatif almasını, İsrail’in saldırgan politikalarına dur demeyi bekliyoruz.” 

Eğitimde 4+4+4 modeli değişecek mi? Lise için dikkat çeken öneri Eğitimde 4+4+4 modeli değişecek mi? Lise için dikkat çeken öneri Haberi Görüntüle

 "F-35'LERLE İYİ VURDUNUZ MU DİYELİM"

Filistin ve Lübnan’daki katliamlar devam ettikçe bölgemizin ve ötesinin huzur bulması mümkün değildir. Vicdan sahibi tüm siyasetçilerin İsrail'e dur demesini bekliyoruz. Filistin ve Lübnnan'da katliamlar devam ettikçe huzur mümkün değil. Gazze'de çocuk-kadın demeden 50 binden dfazla insan katledildi. Lahe'ye müracat eden ülkelerden birisi de biziz. 50 bini aşkın insanın öldürüldüğü bir katliam söz konusu. 50 bin insanın öldürülmesi herhalde “F-35’lerle iyi vurdunuz” dedirtmez, bunlara “siz nereye gidiyorsunuz?” dedirtir. 

SURİYELİ GÖÇMENLER

Suriye'den bize ilk etapta 4 milyon civarında mülteci geldi. 3.5 milyon mülteci şu an ülkemizde. Sayın Merkel döneminde beraber görüşerek bu süreci çalıştırdık. Kapımız onlara hep açık olmuştur ve şu anda da açıktır. Orta Doğu'dan, Lübnan'dan ülkemize gelen olursa biz kapımızı onlara açık tuttuk. Lübnan'da Türkmenler de var. Kapımız açık.

Oktay Ertuğrul kimdir? Umut Akyürek kiminle evli? Oktay Ertuğrul kimdir? Umut Akyürek kiminle evli? Haberi Görüntüle

''AVRUPA'DA İSLAM DÜŞMANLIĞI DEVAM EDİYOR''

Avrupa'da maalesef İslam düşmanlığı yaygın şekilde devam ediyor. Almanya'da İslam düşmanlığı yaygın şekilde devam ederken bunun başını PKK, FETÖ çekiyor. Terör örgütlerine karşı ortak mücadeleyi sürdürelim kararını birlikte verdik. Terörle mücadeleyi Almanya'da birlikte sürdüreceğiz. Bu alanda somut adımlar atılmasına dair beklentimizi Sayın Şansölye ile bir kez daha paylaştım. 

Japonya'da iki kaya parçası savaş başlatacak güce sahip oldu! Ne kadar harcandı? Japonya'da iki kaya parçası savaş başlatacak güce sahip oldu! Ne... Haberi Görüntüle

''İSRAİL SAVAŞI YAYMA PERİYODUNDA''

İsrail'in, Netenyahu'nun kafa yapısında, çok açık, net bu savaşı sadece belli bir dairede tutmak değil, yayma anlayışı var. Gazze'de başlayan savaş Lübnan'a kadar yayıldı. Batı, İsrail'e mühimmat ve diğer konularda yardım ediyor. Şu anda F-35'leri de kullanma noktasına geldi. Füze, roket bütün bu imkanlar İsrail'in elinde var. Bunlarla birlikte bir yayılma periyoduna giriyor. İsrail katliamlarını acımasızca devam ettiriyor. Gazze'de başlayan bu savaş Lübnan'a yayıldı. Birçok liderlerin şehit olması bunları için bir zevk meselesi. Batı zil takıp oynuyor.

DNA raporu çıktı: 'Mezardaki Cem Garipoğlu' denildi! Münevver'in ailesinden dikkat çeken açıklama: Poşet incelenmeli! DNA raporu çıktı: 'Mezardaki Cem Garipoğlu' denildi! Münevver'in ailesinden dikkat... Haberi Görüntüle

SCHOLZ: İSRAİL KONUSUNDA FARKLI GÖRÜŞLERE SAHİBİZ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise şunları kaydetti;

Buraya gelmekten dolayı mutluyum.

Türkiye ile Almanya arasında tarihi bir iş birliğimiz var. Türk-Alman Dostluk Anlaşması'nın 100'üncü yıl dönümünü kutluyoruz. Biz İsrail konusunda farklı görüşlere sahibiz. İsrail'in kendini savunmaya hakkı var. Tırmanmanın azalması ve bir ateşkes bu çatışmanın yayılmasını engellemek için şarttır. İki devletli bir çözüm olmalı. Hem Filistin hem de İsrail için.

İnsan okudukça insanlıktan utanıyor! Yenidoğan çetesinin yeni konuşmaları ortaya çıktı: Gebermeye yakın bebek lazım! İnsan okudukça insanlıktan utanıyor! Yenidoğan çetesinin yeni konuşmaları ortaya çıktı:... Haberi Görüntüle

GÖÇ VE MÜLTECİLER KONUSU

Ukrayna'ya Rusya'nın saldırısını hepimiz uluslararası hukukun bir ihlali olarak gördük. Ancak bu savaşın sonsuza kadar sürmemesi için ne yapabiliriz? Rusya, tüm Avrupa'nın güvenliğini tehlikeye atıyor. Göç ve mülteciler konusunda Türkiye önemli çabalar harcıyor. Suriye'deki savaşın sonuçları konusunda Türkiye'ye desteğimiz sürecek. Türkiye ve AB arasında ilişkilerin gelişmesini arzu ediyoruz.

''AVRUPA'DA İSLAMOFOBİ TEHLİKESİ''

İnsan düşmanı bir ayrımcılık hiçbir zaman kabul edilemez. Ne antisemitizm ne de İslam düşmanlığı. Aşırı dinci akımlar var. Bunlarla mücadele ediyoruz. Son derece başarılıyız. PKK'nın işlediği suçlarla önemli bir mücadele içindeyiz.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading