Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılacak! Çantasında önemli konu var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılacak! Çantasında önemli konu var

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9-11 Temmuz tarihlerinde Amerika'nın başkenti Washington'da düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak. Zirve'de Ukrayna'nın üyeliği görüşülecek.

Gündem

08.07.2024, 11:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun diplomasi trafiğini devam ettiriyor. Bu kez Adres ABD olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9-11 Temmuz tarihlerinde Amerika'nın başkenti Washington'da düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak.

Zirvenin ilk gününde 75’inci yıl anma programı düzenlenecek. Bu programda Cumhurbaşkanı Erdoğan da yer alacak.

Altan Gencebay ve Berna Arduç kimdir? Orhan Gencebay'ın oğlu evlendi! Altan Gencebay ve Berna Arduç kimdir? Orhan Gencebay'ın oğlu evlendi! Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'IN ÇANTASINDA 4 ÖNEMLİ KONU BAŞLIĞI

Zirvede birçok liderle bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğam'ın NATO çantasında, küresel meselelerden bölgesel ve ikili konulara kadar uzanan çok sayıda dosya yer alacak. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, Rusya-Ukrayna savaşı, Karadeniz’in güvenliği ve Ortadoğu’daki gelişmeler Erdoğan’ın gündemindeki en sıcak başlıklar olarak öne çıkıyor.

İŞKUR TYP kura sonuçları isim listesi 2024! Hangi illerde sonuçlar açıklandı? İŞKUR TYP kura sonuçları isim listesi 2024! Hangi illerde sonuçlar... Haberi Görüntüle

NATO LİDERLERİYLE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Temmuz Çarşamba günü ise 32 üyeli ittifakın devlet ve hükümet başkanları toplantısına katılacak. Zirveye katılacak liderler v eşleri, aynı günün akşamında ABD Başkanı Joe Biden’ın Beyaz Saray’da vereceği akşam yemeğinde bir araya gelecek. İttifak’ın 75’inci yaşının kutlanacağı zirvede liderler, 11 Temmuz Perşembe günü de NATO-Ukrayna Konsey toplantısı için aynı masa etrafında bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı, zirve kapsamında çok sayıda liderle ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Zirve'de Ukrayna'nın üyeliği görüşülecek.

Fenerbahçe Twente'ye yenilirse, berabere kalırsa ne olur? Fenerbahçe Twente'ye yenilirse, berabere kalırsa ne olur? Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE YÖNELİK SALDILARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderlerle yapacağı görüşmelerde küresel konuların yanı sıra dünyanmın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan ve şu ana kadar 40 bine yakında masum Filsitinliyi katleden İsrail'in Gazze'de uyguladığı katliamın durdurulması ve kalıcı barışın yapılması gerekenler konusunda da değerlendirmeler yapması bekleniyor.

Kahramanmaraş'ta korkunç kaza! İşçi servisi devrildi: Çok sayıda yaralı var Kahramanmaraş'ta korkunç kaza! İşçi servisi devrildi: Çok sayıda yaralı var Haberi Görüntüle

SAVUNMA TEDBİRLERİ ELE ALINACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de düzenlenecek zirvede bir basın toplantısı düzenleyecek. NATO’nun bu yılki zirvesinde ittifak üyeleri güvenlik konusunu ele alacak. Soğuk savaştan bu yana dünyanın en büyük güvenlik sınamalarından geçtiği bu dönemde üye ülkeler savunma tedbirlerini görüşecek.  

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading