Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oyun kuranların oyunlarını başlarına geçireceğiz

İstanbul Fuar Merkezi'nde SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ'a düzenlenen hain terör saldırısına ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan, "Bize geri adım attırabileceklerini sanan hainlerin inlerini başlarına yıkmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti sadece tüm terör örgütlerinden değil, bu cinayet şebekelerini üzerimize salan emperyalist çetelerden de daha büyüktür, daha güçlüdür. Oyun kuranların oyunlarını başlarına geçireceğiz" dedi.

Gündem

25.10.2024, 16:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Fuar Merkezi'nde SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı Programı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada katılımcılara seslenirken TUSAŞ saldırısı sonrası önemli mesajlar verdi ve terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Malumunuz önceki gün Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Şirketi TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki yerleşkesine menfur bir terör saldırısı düzenlendi. Öncelikle bu kalleş ve alçak terör saldırısında şehit olan kahramanlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Şehitlerimizin acılı ailelerine, sevenlerine ve TUSAŞ'ımızın mensuplarına başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin fedakârlıklarını daima şükranla hatırlayacağız. İnancım ve duam odur ki milletimiz de şehitlerimizin aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatacaktır. Aynı şekilde saldırıda yaralanan kardeşlerimize de Mevla'dan acil şifalar temenni ediyorum.

Polisi bıçaklayan saldırganın annesinden olay ititaf! Oğlunu defalarca şikayet etmiş... Polisi bıçaklayan saldırganın annesinden olay ititaf! Oğlunu defalarca şikayet etmiş... Haberi Görüntüle

''BİZE GERİ ADIM ATTIRAMAZLAR''

TUSAŞ'a yapılan saldırıyı lanetliyorum. Milletimizin huzurunu hedef alan her saldırı başarısız olacak. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Her ne kadar şehitlerimiz sebebiyle acımızı büyük olsa da Türkiye Yüzyılı vizyonuna kast eden alçaklarla mücadelemiz daha da büyüktür. Bu hainlerin inlerini başlarına yıkmaya devam edeceğiz. Alçaklara karşı mücadelemiz sürecek. Bu tarz alçaklıklarla bize geri adım attıracaklarını zannedenlerin tepesine binmeye, inlediklerini başlarına geçirmeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bekasına yönelik tüm tehditleri kaynağında bertaraf etme gücüne, kapasitesine ve kararlılığına sahiptir. Türkiye 85 milyon vatandaşının topyekün kenetlenmesiyle her türlü tuzağı bozacak basiret de hamdolsun ziyadesiyle haizdir.

Türkiye BRICS'e girecek mi? BRICS ülkeleri hangileri? Türkiye BRICS'e girecek mi? BRICS ülkeleri hangileri? Haberi Görüntüle

''TERÖR BARONLARINI VURACAĞIZ''

Milletimizin huzur ve güvenliğini hedef alan her türlü saldırı başarısız olacak, en sonunda dönüp kandan beslenen terör baronlarını vuracaktır. Hava Kuvvetlerimiz ve MİT Başkanlığımız bu alçak saldırıya cevabımızı Suriye ve Irak'taki terör hedeflerini yok ederek katbekat fazlasıyla vermiştir. Biz bu kalleşliklerin arkasındaki niyetin ne olduğunu çok net görebiliyoruz. Biz kiralık katil sürülerinin emellerinin ne olduğunun da gayet farkındayız. Oyun kuranların oyunlarını başlarına geçireceğiz.

İstanbul'da polise çekiçli saldırı! Olayda yaralananlar var İstanbul'da polise çekiçli saldırı! Olayda yaralananlar var Haberi Görüntüle

''TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ''

Bu millet yenilmeyeceğini, yıkılmayacağını herkese ilan etti. 'TUSAŞ çalışanlarının hainlere inat daha fazla üreteceğiz' diyerek nasıl yenilmez irade ve nasıl sarsılmaz imana sahip oldulklarını gördük. Hedefimizle aramıza kimsenin girmesine izin vermeyiz. Hedefimiz terörsüz Türkiye. Türkiye oyun kuranların oyunlarını tek tek başına geçirecektir. Düşmanlarımıza izin vermeyiz, vermeyeceğiz.  Hiçbir hasmane girişim, birlik ve beraberliğimizi bozamaz. Stratejik akılla hareket edip tuzağa düşmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti sadece tüm terör örgütlerinden değil, bu cinayet şebekelerini üzerimize salan emperyalist çetelerden de daha büyüktür, daha güçlüdür.

İstanbul Baro Başkanı İbrahim Kaboğlu kimdir? İstanbul Baro Başkanı İbrahim Kaboğlu kimdir? Haberi Görüntüle

''MEDYA KÖTÜ SINAV VERİYOR''

Ortada hiçbir sebep yokken Türkiye için iç karışıklık senaryoları yazanlarını heveslerini kursaklarında bırakacağız. Terör eylemi akabinde milletimizin yanı sıra muhalefet dahil siyasi partilerimizin benimsediği müşterek duruşu takdirle karşılıyoruz. Böyle meselelerde çok daha titiz ve sorumlu yayın yapmasını beklediğimiz medyamız çok kötü bir sınav verdi. TUSAş'ta saldırıda tekrarlandığını gördük. Medya, teröre karşı mücadelenin çok boyutlu olduğunu bilmeli. Milletin, memleketin, devletimizin güzide kurumlarının hak ve çıkarlarının reyting yarışlarına feda edilmemesi gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor Haberi Görüntüle

''6,2 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMALAR İMZALANACAK''

Türkiye, global savunma sanayii sektöründe güçlü bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Savunma sanayiinin ihracat çabalarını samimiyetle destekliyoruz. Fuar boyunca 4,6 milyar doları ihracat sözleşmesi olmak üzere 6,2 milyar dolarlık anlaşmaların imzalanacak olması dikkate değerdir. Türkiye savunma alanında güçlü bir oyuncu haline geldi. Sadece 2024 yılı içerisinde savunma sanayi şirketlerimiz 178 farklı ülkeye ürün ihraç ederek ciddi bir rekora imza attı. İhracatımız son 12 ayda 6 milyar 15 milyon dolara ulaştı.

Kulenin 5 metre dibinde esrarengiz keşif! Gizem sarayın anahtarı bulundu! Kulenin 5 metre dibinde esrarengiz keşif! Gizem sarayın anahtarı bulundu! Haberi Görüntüle

''KUTLU YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ ENGELLEYEMEYECEKLER''

Önümüze çıkarılan tüm engellere, gizli açık ambargolara, sabotajlara ve kısıtlamalara rağmen 22 yılda savunma sanayii alanında destan yazdık. Çok iyi yerlere geleceğimizden şüphe duymuyorum. Bizim de çelik kubbemiz var. Tüm prvokasyonlara rağmen başarı grafiğimiz yükselmeye devam edecek. Kutlu yürüyüşümüzü engellemeyecekler. TÜRKSAT 6A ve İMECE projelerinde edindiğimiz kabiliyetleri, Ay misyonumuzun hazırlık ve gerçekleştirme süreçlerinde de kullanacağız.

 

Habere Tepki Ver

3

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading