Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: Sel felaketinden etkilenen Türkiye'den Bangladeş'e yardım eli!

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: Sel felaketinden etkilenen Türkiye'den Bangladeş'e yardım eli!

Türkiye, Bangladeş'te yaşanan sel felaketinden etkilenen insanlara yardım eli uzatıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede zor şartlar altında kalan binlerce kişiye destek olmak amacıyla yardım yapalacağını belirtti. Erdoğan, "Sel felaketi nedeniyle zor günler geçiren dost ve kardeş Bangladeş’e Türkiye’nin yardım elini uzatıyoruz." dedi.

Gündem

28.08.2024, 15:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bangladeş'deki sel felaketine ilişkin bir açıklama geldi. Erdoğan sosyal medyadan yaptığı açıklamasında "Başta afetten en çok etkilenen, kara yolu ulaşımının kesildiği bölgelerde olmak üzere toplam 16 bin 750 yardım paketinin dağıtımına başladık. Çalışmalarımızı AFAD’ımız, TİKA’mız ve Türk sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle yoğun şekilde sürdürüyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bangladeş'e yapılan ve yapılacak olan yardımlarla ilgili şu açıklamada bulundu; 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sivas Kongresi mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sivas Kongresi mesajı Haberi Görüntüle

"YARDIMLARIMIZI BÖLGEYE ULAŞTIRIYORUZ"

Sel felaketi nedeniyle zor günler geçiren dost ve kardeş Bangladeş’e Türkiye’nin yardım elini uzatıyoruz. 5 milyondan fazla insanın etkilendiği bu büyük afete karşı AFAD’ımızın koordinasyonunda yardımlarımızı bölgeye ulaştırıyoruz.

Anadolu'nun gizemli tarihine ışık tutacak keşif: Dünyaca ünlü arkeologlar bölgeye akın etti: Sır perdesi aralanıyor Anadolu'nun gizemli tarihine ışık tutacak keşif: Dünyaca ünlü arkeologlar bölgeye... Haberi Görüntüle

16 BİNDEN FAZLA YARDIM PAKETİ 

Başta afetten en çok etkilenen, kara yolu ulaşımının kesildiği bölgelerde olmak üzere toplam 16 bin 750 yardım paketinin dağıtımına başladık. Çalışmalarımızı AFAD’ımız, TİKA’mız ve Türk sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle yoğun şekilde sürdürüyoruz.

Ümit Özdağ'ın Fethiye provokasyonu yalan çıktı! DDM gerçekleri tek tek açıkladı! Ümit Özdağ'ın Fethiye provokasyonu yalan çıktı! DDM gerçekleri tek tek... Haberi Görüntüle

"BANGLADEŞLİ KARDEŞLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMIYORUZ"

Bölgede yürüttüğümüz yardım faaliyetleriyle büyük bir yıkımla karşı karşıya olan Bangladeşli kardeşlerimizi yalnız bırakmıyor, yaralarını sarmaya gayret ediyoruz. Bu vesileyle, afette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılara acil şifalar diliyor, her zaman yanında olduğumuz Bangladeş’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.

Salim Güran'ın sır Antalya görüşmesi: WhatsApp ve arama kayıtları ortaya çıktı! Bakın neler konuşulmuş Salim Güran'ın sır Antalya görüşmesi: WhatsApp ve arama kayıtları ortaya... Haberi Görüntüle

1 MİLYONDAN FAZLA AİLE MAHSUR KALDI

Güney Asya ülkesi Bangladeş’te yaşanan sel felaketi nedeniyle ölü sayısı 23’e yükseldi. 11 ilçede 1,24 milyon aile mahsur kaldı. Selden etkilenen 5,7 milyon kişi acilen gıdaya, temiz suya, ilaca ve temiz kıyafetlere ihtiyaç duyuyor.

Yetkililer, selden etkilenen bölgelerdeki 3 bin 500 barınağa yaklaşık 470 bin kişinin sığındığını açıkladı. 650 sağlık ekibi, selden etkilenen insanların tedavisi için sahada. Ordu, hava kuvvetleri ve donanma, kurtarma ve yardım operasyonlarına destek veriyor.

Tarım Bakanlığı yetkilileri, sel sularının uzun süre bölgede kalması durumunda ekinlere zarar vermesinden endişe ediyor.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading