Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ve Biden ile görüşecek: Masada kritik başlıklar var

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ve Biden ile görüşecek: Masada kritik başlıklar var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Temmuz’da Türk Devletleri Teşkilatı’nın gayri resmi zirvesi için Şuşa'ya, 9 Temmuz’da ise NATO liderler zirvesi için ise Amerika Birleşik Devletlerine gidecek. Washington’da gerçekleştirilecek NATO zirvesinde 2022 yılında başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşı ele alınacak. Savaşın sona erdirilmesi için yapılabilecekler görüşülecek. Erdoğan-Putin görüşmesinde Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile ilgili gelişmeler, ikinci nükleer santral inşası, Türkiye’de kurulması planlanan doğal gaz merkezi gibi konular masada olacak.

Gündem

20.06.2024, 16:44

Kurban Bayramı sonrası yoğun diplomasi trafiğini hızlandıracak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni adresi Şuşa ve Washingto olacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3-4 Temmuz’da Astana’da yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi’nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonrasında ise 9-11 Temmuz’da Washington’da gerçekleşecek NATO Liderler Zirvesi’nde ise ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü" paylaşımı Haberi Görüntüle

DOĞALGAZ MERKEZİ MASADA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana’ya yapacağı ziyarette Ukrayna krizi ve İsrail’in Gazze saldırılarının yanı sıra iki ülke arasındaki ticari ilişkileri de içeren geniş bir yelpazede pek çok konuyu ele alacak. Suriye konusunun da detaylı olarak ele alınması bekleniyor. Görüşmede ayrıca Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile ilgili gelişmeler, ikinci nükleer santral inşası, Türkiye’de kurulması planlanan doğalgaz merkezi gibi konular da ele alınacak. Görüşmede, BRICS konusunun da gündeme gelmesi düşünülüyor.

Son dakika: Dışişleri Bakanı Fidan'dan Mısırlı mevkidaşı Şükrü ile Gazze diplomasisi Son dakika: Dışişleri Bakanı Fidan'dan Mısırlı mevkidaşı Şükrü ile Gazze... Haberi Görüntüle

ŞUŞA'DAN SONRAKİ ADRES ABD 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şuşa'dan sonra 9-11 Temmuz tarihleri arasında ise NATO Liderler Zirvesi için ABD’nin başkenti Washington’a gidecek. Kritik zirvede iki yıldır devam eden ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya-Ukrayna Savaşı ile İsrail’in Gazze saldılarının ana gündem başlıkları olacak. Ayrıca NATO ülkelerinin GSYH’nın yüzde 2’sini savunmaya ayırmaları hedefinin incelenmesi bekleniyor. Erdoğan’ın zirvede Biden ile görüşmesi de öngörülüyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading