Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal medya gençlerimizi zehirliyor
Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyanın kullanım şekline değindi. Erdoğan, ''Türkiye'yi ekonomik, sosyal ve güvenlik noktasında zafiyete uğratmayı amaçlayan ırkçılık tuzağının merkez üssü sanal alemdir. Sosyal medya gençlerimizi zehirliyor. Evlatlarımızın karşılaştığı riskler atıyor, sapkın akımlar var. Teknolojinin kullanımında denge şart. Teknolojinin gençlerimizi esir almasına izin veremeyiz.'' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi'ne katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada katılımcılara hitap ederken önemli mesajlar verdi.
İdealleriyle yoğrulmuş, azimle çalışan her bir öğretmenimizin milletimize yaptığı hizmetleri kelimelerle anlatmak kifayetsiz kalır. Rabbim tüm öğretmenlerin yollarını açık etsin. 2024-2025 eğitim öğretim yılının öğürencilerimiz, öğretmenlerimiz ve eğitim camiamız için hayırlı olmasını diliyorum. Sorumluluğu ağır mesleği sürdüren öğretmenlerimize sonsuz teşekkürler. Necmettin Yılmaz Aybüke Yalçın'ı rahmetle anıyoruz. Hain saldırılarda bizden koparılan eğitim neferlerimizi rahmetle yad ediyorum.
"BİN YILDIR MÜCADELE EDEN BİR MİLLETİZ"
Bizler üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapmak ve ebedi vatanımız olarak korumak için yaklaşık bin yıldır mücadele eden bir milletiz. Bu uğurda nice evladımızı toprağa verdik. Çanakkale’den İstiklal Harbimize, bölücü terörle mücadeleden 15 Temmuz başarısız darbe teşebbüsüne kadar istiklalimize yönelik tüm saldırıları püskürttük. Türkiye’yi yüceltme mücadelemizde canlarını ortaya koyan kesimlerden biri de öğretmenlerimizdi. Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın gibi genç yaşta terör örgütlerinin hain saldırılarıyla bizden koparılan eğitim neferlerimizi rahmetle yadediyorum. 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerimizi unutmayacağımızı bir kez daha ifade ediyorum.
"TARİHİ NİTELİKTE ADIMLAR ATTIK"
Türkiye Yüzyılı hedefimiz sadece bir ufuk değil, aynı zamanda bu aziz vatanın her ferdinin geleceğine dair güçlü bir taahhüttür. Eğitime yaptığımız her yatırımla, her projeyle Türkiye Yüzyılı hedefimize biraz daha yaklaşıyoruz. Son 22 yılda ülkemizin eksiklerini gidermek noktasında tarihi nitelikte adımlar attık. Özel eğitim ihtiyacı olan 1 milyon 200 bin öğrencimizin evlerinde, hastanelerde, okullarda eğitime erişimlerini sağlıyoruz. 2002'de 540 bin olan öğretmen sayımız 1,2 milyona yükseldi. 12 bin 350 okulumuzu yüksek hızlı ve güvenlikli fiber internet erişimine kavuşturduk. 500 yenilikçi sınıfı oıkullara kazandırdık. Geleceğin mimarları bu sınıflarda yetişecek. Bugün 21 bin 580 okulumuzun altyapısını tamamlamış bulunuyoruz. 4 bin 800 okulumuzda daha bu altyapıyı geliştirerek okullarımıza yüksek hızda internet sağlayacağız. Dijital eşitliği temin adına şu ana kadar 28 bin okulumuza kablolu internet sağladık. Öğrencilerimizin zengin bir öğrenme ortamında ders görmeleri için 626 bin 500 dersliğimizde etkileşimli tahta kurduk.
''SOSYAL MEDYA GENÇLERİMİZİ ZEHİRLİYOR''
Öğretmenlerimizin dijital cihazları eğitimde kullanabilme becerisi yüzde 88 oranında. OECD ülkeleri arasında eğitimde teknolojik altyapı sağlama konusunda üst sıralarda yer alıyoruz. Bu da OECD ortalamasının üzerinde çok daha iyi yerlere de geleceğiz. Sosyal medya gençlerimizi zehirliyor. Evlatlarımızın karşılaştığı riskler atıyor, sapkın akımlar var. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi için mesleki ve teknik eğitimde yeni bir açılımı devreye alıyoruz. Oyun platformları şiddeti teşvik etme yanında, aile yapımızı bozan sapkın akımların özendirilmesine de aracılık ediyor.
''IRKÇILIĞIN MERKEZ ÜSSÜ SANAL ALEM''
Türkiye'yi ekonomik, sosyal ve güvenlik noktasında zafiyete uğratmayı amaçlayan ırkçılık tuzağının merkez üssü sanal alemdir. İnsanları bibirine düşman eden ırkçı faşizm buradan besleniyor. Sosyal medyada ırkçılık körükleniyor. Değişimin gereği olarak en ileri teknolojiyi çocuklarımıza sunacak, bunun altyapısını onlara sağlayacağız. Teknolojinin bize hükmetmesine çocuklarımızı esir almasına izin verirsek ne kendimize ne de evlatlarımıza iyilik yapmış oluruz.
''TEKNOLOJİNİN KULLANIMINDA DENGE ŞART''
Teknolojinin kullanımında denge şart. Teknolojinin gençlerimizi esir almasına izin veremeyiz. Teknoloji kullanmakla bağımlısı olmak arasındaki çizgi korunmalı. Bu çizgi kaybolduğunda hangi sıkıntılarla karşılaşacağımızı hepimiz biliyoruz. Her yaş grubundan vatandaşımız dijital teknolojinin geridiği sorunlarla mücadele ediyor. Ülkemizdeki bazı çevreler çocuklarımızın hakkını ve hukukunu savunmak yerine uluslararası şirketlerin çıkarlarının avukatlığını yapıyor.
''YASAL DÜZENLEMELERİ HAREKETE GEÇİRİYORUZ''
Teknolojiyi üreten, geliştiren ve bilinçli kullanan ama onun esiri olmayan nesle biz TEKNOFEST kuşağı diyoruz. Çocuklarımızın kişisel verilerinin kötüye kullanılmasını, zorbalık istismar gibi durumlara karşılaşmaması için gereken tüm yasal düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Maarif modeli ile çocuklarımızı zihni açık ufku geniş kişiler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Modelimizin hayırlı olmasını diliyorum. Zirveye katkı sunan tüm uzmanlarımıza, hocalarımıza teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılının öğretmen ve öğrencilerimize, anne babalara, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Çocuklarımızı zihni açık, milli ve manevi değerlerle donanmış, bilgi ve çağın gerektirdiği becerilere sahip olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.