Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ticaret hacmimiz rekor kırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ticaret hacmimiz rekor kırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belgrad’da "Türkiye-Sırbistan İş Forumu"nda açıklamalarda bulundu. İki ülke arasındaki ekonomik iş birliğine dikkat çeken Erdoğan, "Ticaret hacmimiz rekor kırdı. İki ülke olarak kısa sürede mesafe aldık. 2 milyar doları aştı ticaretimiz. Hedefimiz 5 milyar dolar. bunun için gayretlerimizi sürdürüyoruz." dedi.

Gündem

11.10.2024, 19:28

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belgrad’da "Türkiye-Sırbistan İş Forumu"nda önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Ülkelerimiz arasındaki iş birliğinde tarihimizden ilham alarak geliştirme gayretindeyiz. Bölgemizdeki refah için Sırbistan ile çalışıyoruz. İş dünyamızın ufkunu sizlerle dünyanın her yerinde genişletmek için mesai harcıyoruz. Değerli dostumun liderliğinde Sırbistan ekonomide de ciddi reformları hayata geçiriyor. Yakından ve ilgi ile takip ediyoruz.

İbrahim Karagül'den 'tarafsız kalalım' diyenlere: 20 bin çocuğu öldürdüler, insan değilsiniz... İbrahim Karagül'den 'tarafsız kalalım' diyenlere: 20 bin çocuğu öldürdüler, insan... Haberi Görüntüle

HEDEFİMİZ 5 MİLYAR DOLAR

Sırbistan ile ekonomik ve ticari iş birliği, ilişkilerimizin lokomotifi olacak. İki ülke olarak kısa sürede çok önemli mesafe aldık. Ticaret hacmimiz 2 yıl üst üste rekor kırarak 2 milyar doları aştı. Hedefimiz 5 milyar dolar.

ABD'de Milton kasırgasında kaç kişi öldü, kaç ev yıkıldı? ABD'de Milton kasırgasında kaç kişi öldü, kaç ev yıkıldı? Haberi Görüntüle

TÜRK SERMAYELİ 850 YATIRIMCI

Türk şirketlerinin Sırbistan'da istihdam oluşturan yatırımları her geçen gün artıyor. Sırbistan'da Türk sermayeli yaklaşık 850 yatırımcımız mevcut. Firmalarımız 9 bin 600 kişiye istihdam sağlıyor. İş dünyamıza daha fazla katkıda bulunmayı enine boyuna konuştuk. Savunma sanayiinde de önemli adımları birlikte atmak menfaatimize. Savunma sanayindeki diyaloğu artırmanın çok önemli olduğuna inanıyorum.

Kapalı Çarşı esnafı ayaklandı! Bu sefer kriz büyük Kapalı Çarşı esnafı ayaklandı! Bu sefer kriz büyük Haberi Görüntüle

TURİZM ALANINDA YAKIN İŞ BİRLİĞİ

Turizm alanında yakın iş birliği tesis ettik. Bu sene sonunda Sırbistan'dan gelen 360 bin turist rekorunu aşacağına inanıyorum. Kimlik ile seyahatte artış bekliyoruz.

Hukuk ayaklar altında: Dışişleri'nden İsrail'e Lübnan tepkisi: Kara saldırısı derhal durdurulmalı Hukuk ayaklar altında: Dışişleri'nden İsrail'e Lübnan tepkisi: Kara saldırısı derhal... Haberi Görüntüle

11 YENİ ANLAŞMA

11 yeni anlaşma ile ilişkilerimizi güçlendirdik. İş birliğinin pekiştirilmesi için sağlam iradenin bulunduğunu gördük. Türk iş dünyasına verdiği önemi ben çok iyi biliyorum. İki ülke ilişkisinde sayın cumhurbaşkanının büyük payı var. Güzel sonuçların örneklerini artırmalıyız. Kendisi ile birlikte üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sırbistan'dan ülkemize yatırım yapacak olanlara kapımız açık.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading