Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Amerikan kanalında Batı ve ABD'ye tepki: İsrail'in yanında duruyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Amerikan kanalında Batı ve ABD'ye tepki: İsrail'in yanında duruyorlar

Amerikan NBC News kanalından Keir Simmons'a röportaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı ve ABD'ye tepki gösterdi. Erdoğan, "Maalesef birçok Batılı ülke İsrail karşısında sessiz kalmaya devam ediyor ve İsrail'e karşı bir tutum geliştirmediler. NATO müttefikleri arasında da maalesef İsrail'in yanında duran ülkeler var. Şu an ABD'deyiz ve ABD'de bu ülkelerden biri." dedi.

Gündem

26.09.2024, 10:23

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için ABD'nin New York şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan NBC News kanalından Keir Simmons'a röportaj verdi. Ortadoğu'da yaşananlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok Batılı ülkenin İsrail karşısında sessiz kalmaya devam ettiğini belirtti.

Türkiye-Rusya ilişkileri ve Türkiye'nin ekimde Rusya'da düzenlenecek BRICS toplantısına davetli olarak katılma kararına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya'yla ilişkilerimiz çok boyutlu. Siyasi, ekonomik, kültürel ve savunma sanayi alanında ilişkilerimiz mevcut." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında dayanışma ve ekonomik işbirliğinin de her gün büyümeye devam ettiğini dile getirdi.

Halil Ergün nasıl zayıfladı? Diyet mi yaptı ameliyat mı oldu? Halil Ergün nasıl zayıfladı? Diyet mi yaptı ameliyat mı oldu? Haberi Görüntüle

''İSRAİL'İN YANINDA DURUYORLAR''

"Birçok Batılı ülke İsrail karşısında sessiz kalmaya devam ediyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı ülkelerin İsrail'e yönelik tutumu hakkında ise şunları kaydetti;

"Maalesef birçok Batılı ülke İsrail karşısında sessiz kalmaya devam ediyor ve İsrail'e karşı bir tutum geliştirmediler. NATO müttefikleri arasında da maalesef İsrail'in yanında duran ülkeler var. Şu an ABD'deyiz ve ABD'de bu ülkelerden biri."

Bakan Memişoğlu'ndan dikkat çeken uyarı! 'Genç nüfusumuza bir saldırı' Bakan Memişoğlu'ndan dikkat çeken uyarı! 'Genç nüfusumuza bir saldırı' Haberi Görüntüle

''AKDENİZ'E UÇAK GEMİSİ GÖNDERDİ''

Soykırımın başından bu yana Netanyahu'nın arkasında duran ve sonsuz destek veren ABD Başkanı Joe Biden'ın bir taraftan İsrail'i eleştirdiğini ancak diğer taraftan farklı şekillerde destek verdiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''ABD, İsrail'e silah ve mühimmat sağladı. Onlara destek olmak için Akdeniz'e uçak gemisi gönderdi.'' dedi.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak seçimlerle ilgili de düşüncelerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimin kazanacağından bağımsız olarak işbirliğinin süreceği mesajını verdi. 

Kış geldi derken, yaz geri geliyor... Uzmanlar Uyardı! Kış geldi derken, yaz geri geliyor... Uzmanlar Uyardı! Haberi Görüntüle

ABD SEÇİMLERİ

Erdoğan röprtajının sonunda "Ülkeleri, milletleri ve halkları idare edenler olarak bizlerin farklı düşünmesi mümkün değil. Küresel düzeyde ABD'nin tutumu net, Rusya'nın tutumu net. Tüm yönetimlerle ilişkilerimizi yakın bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading