Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye erken seçim cevabı: Muhalefet havanda su dövüyor

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Yatırım Danışma Konseyi 10. Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan CHP'ye erken seçim yanıtı geldi. Erdoğan, açıklamasında ''Muhalefetin kendi iç çekişmelerini perdelemek amacıyla gündeme getirdiği seçim tartışmalarını havanda su dövmek olarak görüyoruz.'' dedi.

Gündem

28.09.2024, 18:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Yatırım Danışma Konseyi 10. Toplantısı'na katıldı.

8 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde düzenlenecek toplantıda 20 çok uluslu şirketin yöneticisi yer aldı.

Toplantıda Türkiye'nin sunduğu yatırım fırsatları küresel iş dünyasına tanıtılacak. Yabancı yatırımcılara, dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm ve küresel tedarik zincirleri konusundaki fırsatlar anlatıldı.

Burada yaptığı açıklamada katılımcılara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Bakan Fidan'dan BMGK'da Gazze ve Lübnan çağrısı: 'Artık bilinmeyen sulardayız' Bakan Fidan'dan BMGK'da Gazze ve Lübnan çağrısı: 'Artık bilinmeyen sulardayız' Haberi Görüntüle

''YENİ REFORM PAKETLERİNİ DEVREYE ALACAĞIZ''

Konseyle uluslararası iş dünyasının görüşlerini alacağız. Ülkemizin bugün uluslararası yatırımların yöneldiği öncü destinasyonlardan biri haline geldi. Devrim niteliğinde adımlar attık. Türkiye Yüzyılı'nı aynı zamanda yatırım yüzyılı yapmaya kararlıyız. Bundan sonra da ortak akılla sorunlarımıza çözüm bulacak, yeni reform paketlerini devreye alacağız. Covid-19 sonrasında küresel tedarik zincirlerindeki kırılmalar jeopolitik gerilimler uluslararası yatırımları yeniden şekillendiriyor. Ülkemizin küresel tedarik zincirlerindeki konumu her geçen yıl daha da yükseliyor.

Kaçak sigara ile yakalanınca 'Atatürk' yalanına sığınmıştı! CHP'li Ediz Ün'den kaçakçılık sonrası pavyon eğlencesi! Kaçak sigara ile yakalanınca 'Atatürk' yalanına sığınmıştı! CHP'li Ediz Ün'den... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE TİCARETTE GÜÇLÜ BİR PARTNER''

Sağlık, enerji ve dijitalleşmeye dev yaatırımlar yaptık. Yıllık ortalama yüzde 5,4 büyüdük. Son 21 yılda yıllık ortalama yüzde 5,4'lük büyüme kaydederek satın alma gücü paritesine göre 11. sıraya yükseldik. Son 15 yılda Türkiye'de gerçekleştirilen ihracatın yüzde 31'ini uluslararası sermayeli şirketler yaptı. 83 binden fazla çok uluslu şirketlere ev sahibi yapıyoruz. Türkiye artık lider ekonomilerden biri. OVP'de hedefimiz yıllık ortalama 5'in üzerinde büyüme. Türkiye, ticarette güçlü bir partner haline geldi. 2002'de 36 milyar dolar ihracatla dünya ticaretinden binde 5 pay alırken bugün 256 milyar dolara ulaşan ihracatımızla payımızı yüzde 1'in üzerine çıkardık.

Bakanlık harekete geçti! Engelli bireye kötü muameleye soruşturma Bakanlık harekete geçti! Engelli bireye kötü muameleye soruşturma Haberi Görüntüle

''ENFLASYON KONTROL ALTINDA''

Cari açığımızın düştüğü, rezervlerin arttığı, risk göstergelerinin iyileştiği, enflasyonun kontrol altına alındığı bir döneme girmiş bulunuyoruz. Çalışmalarla yatırımcıların önünü daha da açmayı hedefliyoruz. Son dönemde açıklanan büyüme, istihdam, dış ticaret ve enflasyon verileri (Orta Vadeli) programın çalıştığını ortaya koyuyor. Özel sektör istihdamında uluslararası yatırımcıların payı yüzde 8,8'e çıktı. Meclisimizin açılmasıyla iklim kanunu gündeme gelecek. Kanunla sanayimizde yeşil dönüşüm sürecini hızlandıracağız.

Emeklilere HGS ücretsiz mi? Emeklilere köprü, otoyol ücretsiz mi? Emeklilere HGS ücretsiz mi? Emeklilere köprü, otoyol ücretsiz mi? Haberi Görüntüle

''MUHALEFET HAVANDA SU DÖVÜYOR''

Muhalefetin kendi iç çekişmelerini perdelemek amacıyla gündeme getirdiği seçim tartışmalarını havanda su dövmek olarak görüyoruz. Türkiye'nin önünde her biri altın kıymetinde seçimsiz 3,5 yıl vardır. Hedeflerimize ancak bu 3,5 yılın hakkını vererek ulaşabiliriz.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading