Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Donald Trump'a geçmiş olsun mesajı: Suikast girişimini şiddetle kınıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Donald Trump'a geçmiş olsun mesajı: Suikast girişimini şiddetle kınıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD başkan adayı Donald Trump'a düzenlenen suikast girişimini kınadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD seçimlerine ve küresel istikrara gölge düşmemesi için saldırıyla ilgili tahkikatın en etkili biçimde yapılacağına, faillerin ve azmettiricilerinin en kısa sürede adaletin huzuruna çıkarılacağına inanıyorum. " ifadelerini kullandı.  

Gündem

14.07.2024, 13:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''ABD'nin 45'inci Başkanı ve Başkan Adayı Sayın Donald Trump'a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini şiddetle kınıyorum.'' dedi.

13 polisimizin şehit olduğu bombalı saldırı sonucu flaş gelişme: DEM binasına terör baskını 13 polisimizin şehit olduğu bombalı saldırı sonucu flaş gelişme: DEM... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Sayın Trump'a, ailesine ve sevenlerine en içten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

ABD seçimlerine ve küresel istikrara gölge düşmemesi için saldırıyla ilgili tahkikatın en etkili biçimde yapılacağına, faillerin ve azmettiricilerinin en kısa sürede adaletin huzuruna çıkarılacağına inanıyorum.

Türkiye olarak dost ve müttefik ABD halkının yanında olacağız.

İsrail'in Lübnan'a hava saldırıları devam ediyor: Belediye Başkanı hayatını kaybetti İsrail'in Lübnan'a hava saldırıları devam ediyor: Belediye Başkanı hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

DONALD TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ

5 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan ABD başkanlık seçiminde en güçlü aday olarak gösterilen Cumhuriyetçi Donald Trump, Cumartesi günü Pensilvanya'da düzenlediği miting sırasında kurşunların hedefi oldu.

Trump, kürsüde konuşurken, silah sesine benzer patlamalar sonucunda sağ kulağından yaralandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Trump, eyaletin Butler şehrinde kürsüde konuşurken, yaklaşık 7 el silah sesine benzer patlama duyuldu.

Donald Trump, olaydan sonra yaptığı ilk açıklamada, "İyiyim ve tıbbi muayeneden geçiyorum." ifadesini paylaştı.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading