Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze resti: 'İsrail'e de aynısını yaparız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Rize İl Teşkılatı toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya ve Karabağ'ı örnek göstererek İsrail'e resti çekti. 

Gündem

29.07.2024, 02:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki katliamlarına tepki göstererek "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları atalım." ifadelerini kullandı. 

ABD'nin terör devleti İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Kongre'de konuşturmasının ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM'de konuşması çağrılarına yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abbas'ı davet ettiklerini ancak olumlu yanıt verilmediğini açıklamıştı.

Baba ocağı Rize'yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Abbas'ı konuşma yapması için Türkiye'ye çağırdıklarını söylemişti. Erdoğan, "Filistin Başbakanı'nı Türkiye'ye davet etmediğimizi kim söyledi? Abbas, gelmediği için özür dilemeli." diye konuşmuştu. 

Erdoğan, bugün de konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize İl Teşkilatı toplantısına katıldı.

30 Ağustos bugün Bursa'da otobüsler ücretsiz mi? Bursa'da BursaRay-Burulaş Halk otobüsü bedava mı? 30 Ağustos bugün Bursa'da otobüsler ücretsiz mi? Bursa'da BursaRay-Burulaş Halk... Haberi Görüntüle

"HAK YOLUNDA OLAN HERKESE PARLAMENTOMUZU AÇARIZ"

AK Parti Rize İl Teşkilatı Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM'de konuşturulması için açıklama yapan Yeniden Refah Partili Doğan Bekin'e isim vermeden tepki gösterdi.

Abbas'a zaten bu konuda davette bulunulduğunu fakat olumlu cevap alınmadığını vurgulayan Erdoğan, "Biz bu parlamentoyu kimlere açmadık ki? Hak yolda olan herkese açtık. Davete olumlu yanıt vermedi, artık süreci buna göre işletiriz" diye konuştu.

Orta Vadeli Program (OVP) nedir? 2024 OVP'de neler var? Orta Vadeli Program (OVP) nedir? 2024 OVP'de neler var? Haberi Görüntüle

"GÖZLERİ VAR GÖRMÜYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İsrail'e karşı adımlar attık, ticareti kestik. Parlamentomuzda Mahmud Abbas konuşturulmalı diyorlar. Yeniden Refahlı bir isim, kafadan da galiba sıkıntısı var onun. Biz zaten Mahmud Abbas'ı davet ettik ama olumlu cevap vermedi. Bundan sonra biz de buna göre adım atacağız. Biz bu adımları atarken kendi içimizden vuruluyoruz.

Biz bu parlamentoyu kimlere açmadık ki? Hak yolda olan herkese açtık. Partinden birkaç kişi parlementoya girdiyse bizim sayemizde. Bunu gözü var görmüyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal medya gençlerimizi zehirliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal medya gençlerimizi zehirliyor Haberi Görüntüle

"BİZ ÇOK GÜÇLÜ OLMALIYIZ Kİ, BU İSRAİL FİLİSTİN'E BUNU YAPAMASIN"

Savunma sanayiinde bizim ithalat, ihracatımız neydi nereye geldik. Ama bunların hiçbiri bizi aldatmasın. Biz çok güçlü olmalıyız ki, bu İsrail Filistin'e bunu yapamasın. Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları atalım." ifadelerini kullandı.

Son dakika: İstanbul'da metrobüs yangını Son dakika: İstanbul'da metrobüs yangını Haberi Görüntüle

DOĞAL GAZ ŞİKAYETLERİNE YANIT: SIKINTILARI GİDECEĞİZ

Belediyelerimiz olduğundan farklı çalışma ortaya koymaları lazım. Rize'de yaşayan kardeşlerimin belediyesinden şikayetçi olmaması lazım. Bazı doğal gaz şikayetleri vardı. Bu doğal gaz şikayetleri de Bakanımız da yanımızdaydı. Onlar da notlarını aldılar. Oraları takip ediyorlar. En kısa zamanda doğal gaz sıkıntılarını gidereceğiz. Belediyelerimiz kendi üstlerine düşen görevleri yerine getirmek suretiyle Rize'de bulunmamız gereken yere bir an önce ulaşalım."

Habere Tepki Ver

3

1

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading