Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ırkçılara sert tepki: Türk düşmanlığı yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ırkçılara sert tepki: Türk düşmanlığı yapılıyor

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi 1. ve 2. Etap Eğitim-Öğretim Binaları Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'de ırkçılık adı altında topyekün Türkiye düşmanlığı yapılmaktadır. Gençlerimizin bu tuzağa düşmesine fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin yumuşak gücüne zarar veren nefret masum değil. Son yıllarda körüklenen faşizm ülkemizin bu gayretlerine sekte vurmaya başladı. Gönül coğrafyamızdan gelenlere tam anlamıyla bir nefret dalgası oluşturulmak isteniyor. Ülkemizde ırkçılık adı altında Türk ve Müslüman düşmanlığı yapılıyor. Irkçılık sosyal medyada da.'' dedi.  

Gündem

13.09.2024, 15:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi 1. ve 2. Etap Eğitim-Öğretim Binaları Açılış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Bugün şahsen ayrı bir heyecan içerisindeyim. Yapım sürecinin her aşamasını takip ettiğim külliyeyi açmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. 43 yıl önce 1981 yılında şimdi ismiyle üniversitemizin İktisadı ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldum. Siyasi hayatımız boyunca şahsıma tevdi 60'ı aşkın fahri doktor unvanlarından en anlamlısını 2013 yılında üniversitemden aldım. Üniversitemle yakından ilgilendim vefa borcumu ödemeye çalıştım. Bugün ayrı bir heyecan içindeyim, ayrı bir duygu yaşıyorum. Marmara üniversitesi öğrencisi ve mezunu olmaktan gururluyum.

Nilşah Ağaoğlu kimdir? Yavuz Bingöl kiminle evleniyor? Nilşah Ağaoğlu kimdir? Yavuz Bingöl kiminle evleniyor? Haberi Görüntüle

12 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

5 yıl önce Külliye'nin temelini attık. Toplamda 12 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen Marmara Üniversitesi eğitim ve bilim alanındaki hedeflerimize biraz daha yaklaşıyoruz. Uluslararası sıralamalarda Türkiye'yi temsil eden ilk 10 üniveriste arasında yer aldık. Türkiye'ye nişce siyasetçi, hoca, gazeteci, başbakan ve cumhurvbaşkanı kazandıran Marmara Üniversitemizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Üniversitelerimizin yurt dışına açılmasını çok değerli buluyorum.

Pegasus'tan dev kampanya: Yurt dışı 338 TL bilet kampanyası resmen başladı! Pegasus'tan dev kampanya: Yurt dışı 338 TL bilet kampanyası resmen... Haberi Görüntüle

''IRKÇI FAŞİZM SOSYAL MEDYADA YÜKSELİYOR''

Misafir öğrencilerin Türkiye'ye ekonomik katkısı 3 milyar dolar civarında. Türkiye'de 340 bin yabancı öğrenci var. Yabancılara karşı nefret dalgası oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye'de ırkçılık adı altında topyekün Türkiye düşmanlığı yapılmaktadır. Gençlerimizin bu tuzağa düşmesine fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin yumuşak gücüne zarar veren nefret masum değil. Son yıllarda körüklenen faşizm ülkemizin bu gayretlerine sekte vurmaya başladı. Gönül coğrafyamızdan gelenlere tam anlamıyla bir nefret dalgası oluşturulmak isteniyor. Ülkemizde ırkçılık adı altında Türk ve Müslüman düşmanlığı yapılıyor. Irkçılık sosyal medyada da.

Galler-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Galler-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Haberi Görüntüle

''KİMSEYİ RENGİNE, IRKINA, DİLİNE GÖRE AYIRMADIK''

Asırlar boyu 3 kıtada hüküm sürdük ama sömürgecilik yapmadık. Kimseyi ırkına, rengine, diline göre ayırmadık. 27 Mayıs'ta da 12 Eylül'de de gençleri kullandılar. Darbelerin bedelini milletimiz ödedi. Biz asırlar boyunca 3 kıta 7 iklimde hükümranlık kurmasına rağmen tarihinde sömürgecilik ayıbı olmayan bir devletiz. Sadece ekonomik zorluklarla değil üniversitelerimizi esir alan ideolojik kavgalarla da mücadele ettik. Bir takım kirli eller bu ülkenin çocuklarını birbirlerine düşman ettiler.

Çakarlı araçlara geçit yok! Bir haftada 2 milyon 667 bin 955 araç denetlendi Çakarlı araçlara geçit yok! Bir haftada 2 milyon 667 bin... Haberi Görüntüle

''GEZİ OLAYLARININ MALİYETİ 1,4 MİLYAR DOLAR''

Cumhuriyet mitinglerinden Gezi olaylarına kadar ülkemizin birliğini, dirliğini demokrasisini heef alan her şeyin karşısında durduk. Birkaç tane ağacon taşınması bahane edilerek başlatılan Gezi olaylarının Türkiye'ye maliyeti 1,4 milyar dolardır. Türkiye yıllarca yerinde saydı, 2002 sonrası mücadele yürüttük. Ülkemize karşı oyunlar oynandı. Özür dilemesi gerekenler polise saldıran esnafa zarar verenlerdir. Özür dilemesi gereken birileri varsa demokrasiyi ve milli iradeyi savunanlar değildir. Asıl öz eleştiri vermesi gerekenler sokakları ateşe boğanlardır. Milletin otobüslerini yıkan yakanlardır. Asıl öz eleştiri vermesi gerekenler sokakları ateşe boğanlardır. 

Şu an 81 ilde üniversitelerimiz var. Üniversitesi olmayan şehir yok. Yükseköğrenim imkanını ülkemizin en ücra köşesine kadar taşıdık.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading