Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan katil İsrail'e tepki: Devlet değil terör örgütü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan katil İsrail'e tepki: Devlet değil terör örgütü

BM 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere gideceği ABD'ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanında basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Netanyahu ve şebekesi radikal siyonist ideolojilerini hayata geçirmek için her türlü provokasyona, tahrike başvuruyor. Lübnan'a saldırılar, İsrail'in savaşı bölgeye yayma planlarına dair endişelerimizi haklı çıkardı. Bölge açıklanamayacak derecede büyük bir krizle karşı karşıya.'' dedi.

Gündem

21.09.2024, 14:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere gideceği ABD'ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanında basın toplantısı düzenledi.

İsrail'in terör örgütü gibi saldırdığını belirten Erdoüan, ''Netanyahu ve şebekesi radikal siyonist ideolojilerini hayata geçirmek için her türlü provokasyona, tahrike başvuruyor. Lübnan'a saldırılar, İsrail'in savaşı bölgeye yayma planlarına dair endişelerimizi haklı çıkardı. Bölge açıklanamayacak derecede büyük bir krizle karşı karşıya.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

EFES-2024 tatbikatına damga vurmuştu: Mehmetçik milli telsiz EHKET ile güvende! EFES-2024 tatbikatına damga vurmuştu: Mehmetçik milli telsiz EHKET ile güvende! Haberi Görüntüle

''İSRAİL, GAZZE'Yİ NAZİ KAMPINA ÇEVİRDİ''

Görüşmelerin ilk gününde, 24 Eylül Salı günü BM Genel Kurulu'na hitap edeceğim. Özellikle Gazze'deki soykırıma ve İsrail'in saldırgan politikalarına karşı atılabilecek ortak adımlara temas edeceğim. BM Zirvesi'nde BMGK'nın reform ihityacına var. BM Güvenlik Konseyi ve uluslararası finans mimarisi başta olmak üzere küresel yönetişim mekanizmasının reform ihtiyacına dikkat çekeceğim. İsrail Gazze'yi Nazi kampına çevirdi. Bir yıldır süren zulmün sona ermesi için çağrı yapacağız.

İstanbul'da 120 bin TL'lik iPhone izdihamı! Geceden kuyruğa girdiler İstanbul'da 120 bin TL'lik iPhone izdihamı! Geceden kuyruğa girdiler Haberi Görüntüle

''İSRAİL'İN HEDEFİ SADECE GAZZE DEĞİL''

Netanyahu ve şebekesi radikal siyonist ideolojilerini hayata geçirmek için her türlü provokasyona, her türlü tahrike başvurmaktadır. İsrail'in Lübnan'a saldırıalrla savaşı bölgeye yaymaya çalışıyor. İsrail'in hedefi sadece Gazze değil. İsrail devlet gibi değil, terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor. Lübnan'a dijital saldırılar bunun en büyük örneği. İsrail, nefret edici emellerine ulaşmak için her yolu deniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9 Eylül paylaşımı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9 Eylül paylaşımı Haberi Görüntüle

''BÖLGE BÜYÜK BİR KRİZLE KARŞI KARŞIYA''

İsrail, sivil hassasiyetiniin bulunmadığını gösterdi. Lübnan'a yönelik son günlerde yapılan saldırılar, İsrail yönetiminin savaşı bölgeye yayma planlarına dair endişelerimizi haklı çıkardı. İnsanlığın kaybedecek bir günü dahi kalmadı. İsrail bir kez daha maalesef devlet gibi değil, bir terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor. Gerçekten şu anda bölge açıklanamayacak derecede büyük bir krizle karşı karşıya. İsrail bu saldırıyla sivil hassasiyetlerinin bulunmadığını, nefret edici emellerine ulaşmak için her yolu deneyebileceğini ortaya koymuştur. Batılı ülkeler başta olmak üzere, uluslararası toplum İsrail'in bu canice eylemlerini seyretmeyi bırakmalı ve caydırıcı adımları atmalıdır.

Rekabet Kurulu'ndan dünyaca ünlü firmaya soruşturma Rekabet Kurulu'ndan dünyaca ünlü firmaya soruşturma Haberi Görüntüle

''ESAD İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ''

Beşşar Esad ile görüşme irademizi ortaya koyduk. Karşı taraftan cevap bekliyoruz biz buna hazırız. Halkı Müslüman iki ülke olarak bu beraberliği bir an önce gerçekleştirelim istiyoruz. İki ülke ilişkiklerinde yeni bir dönemde böylesi bir görüşme neticesinde başlar diye inanıyorum.

Survivor yarışması ile tanınan Tolga Tarlacı'ya 18 yıl hapis cezası verildi! Survivor yarışması ile tanınan Tolga Tarlacı'ya 18 yıl hapis cezası... Haberi Görüntüle

BIDEN İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

Orada sadece Biden değil birçok dünya lideri olacak. Şu an itibarıyla Biden ile bir görüşme var mı yok mu bu henüz kesinleşmiş değil. Biden veya daha başka sürpriz görüşmeler nerede, nasıl olur, bunların hepsini oradaki gelişmelerle ele alacağız. BM'de görüşeceğimiz tüm liderlerle başta Gazze olmak üzere Filistin topraklarında akan kanı durdurmayı ele alacağız. Dünya siyonizminin şu anda Ortadoğu'da estirdiği ölüm fırtınasına karşı Türkiye olarak biz yine neler yapabiliriz bunun gayreti içerisinde olacağız.

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading