Yandex Metrica

Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kurmaylarına kılıçlı yemin mesajı: Gerekeni yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kurmaylarına kılıçlı yemin mesajı: Gerekeni yapacağız

AK Parti MYK toplantısında kurmaylarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son günlerde tartışmaya yol açan teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin önemli mesajlar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarına, "İçeride-dışarıda bağlantısı var mı? Üzerine gideceğiz, gereğini yapacağız, takipçisi olacağız" talimatını verdi.

Gündem

18.09.2024, 09:40

Geçtiğimiz günlerde Kara Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenlerin kılıç çekip "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atması kamuoyunda büyük tartışma yaratmıştı. 'Darbeci' eleştirilerine maruz kalan teğmenler hakkında soruşturma başlatıldığı iddia edilmişti. MSB söz konusu iddiaları yalanlamıştı. MSB, daha önce yaptığı açıklamada olayın her yönüyle incelendiğini belirtmişti.

Bu konu geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti MYK toplantısında masaya yatırıldı.

Bakan Kurum, işini yapmayan aciz belediyeleri uyardı: İzmir Körfezi ölüyor Bakan Kurum, işini yapmayan aciz belediyeleri uyardı: İzmir Körfezi ölüyor Haberi Görüntüle

''GEREKENİ YAPACAĞIZ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarına, "İçeride-dışarıda bağlantısı var mı? Üzerine gideceğiz, gereğini yapacağız, takipçisi olacağız" talimatını verdi.

Harp okullarında müfredat değişikliği için de yeşil ışık yaktan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada müfredat alım süreci ve bunları bir masaya yatıracağız" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Adıyaman'da korkutan deprem! AFAD ve Kandilli'den ilk veriler geldi Son dakika: Adıyaman'da korkutan deprem! AFAD ve Kandilli'den ilk veriler... Haberi Görüntüle

KONGRE HAZIRLIKLARI

Parti'nin 8. Olağan kongresi hazırlıkları hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Delege seçimlerimizden sonra 12 Ekim'de belde ve ilçe kongrelerimizin startını vereceğiz. Kongre sürecimizi milletin bizden beklediği yenilenmenin ana zemini haline getirmeliyiz. Süreci, kırmadan, dökmeden, herkesi kucaklayan ihtiyacımız olan değişimi de kararlı şekilde hayata geçirerek tamamlayacağız. 31 Mart seçimleriyle milletimiz bize çok net mesajlar verdi. Mesajların gereğini yerine getirirken en küçük bir tavizimiz olamayacak. Partimizin ve hareketimizin bekası her türlü kişisel hesabın üstünde" dediği öğrenildi.

2025 Yılı Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri ertelendi 2025 Yılı Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri ertelendi Haberi Görüntüle

DEĞİŞİM MESAJI: TİTİZLİKLE YÜRÜTECEĞİZ

Kurmaylarıyla yaptığı toplantıda değişim mesajını bir kez daha vurgulayan Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

"Tüm kademelerde bir bayrak yarışı olarak geçecek kongre sürecimizde hiçbirimizin nefsi davranma, şahsi kaygılarla hareket etme lüksümüz yok. Partimizden güç devşirecek değil, partimize güç katacak isimleri bulacak ve görevi teslim edeceğiz. Değişim talebini kararlı bir şekilde hayata geçirirken; bu davaya hizmet eden herkese vefamızı da göstereceğiz. Kimseyi kırmadan, yeni kopuşlara, yeni kırgınlıklara asla sebebiyet vermeden Kongre sürecimizi büyük bir titizlikle yürüteceğiz."

16 Eylül Tunceli'de deprem hangi ilçede, mahallede oldu? Depremin merkez üssü neresi? 16 Eylül Tunceli'de deprem hangi ilçede, mahallede oldu? Depremin merkez... Haberi Görüntüle

''NE YAPTIĞIMIZI VATANDAŞA ANLATIN''

Eylül ayının ilk haftası başlatılan Türkiye buluşmaları programının çok iyi gittiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Türkiye Buluşmaları programımız hem teşkilatımızla hem de milletimizle kucaklaşmamıza, ruberu (yüz yüze) iletişim kurmamıza imkan sağlıyor. Ekonomik zorlukların insanımızı bunalttığı bu dönemde sahada olmamız, vatandaşa kulak vermemiz çok önemli. Hayat gibi siyaset de boşluk kabul etmez. Ekonomide göstergelerin nispeten iyileşeceği, fakat vatandaşın yükünün ağırlaşacağı önümüzdeki 3-4 ay boyunca her zamankinden daha fazla milletimizle birlikte olmaya ihtiyacımız var. Ne yapmak istediğimizi, sıkıntıların neden çekildiğini milletimize tek tek anlatmalı, açıklamasını yapmalıyız. Türkiye Buluşmalarıyla yakaladığımız ivmeyi kongrelerimizle devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

4

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading