Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sırbistan'a 'SİHA' satacak mısınız sorusuna dikkat çeken yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sırbistan'a 'SİHA' satacak mısınız sorusuna dikkat çeken yanıt

Belgrad’da Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Sırbistan'la ilişkileimizde adeta altın çağı yaşıyoruz. Ticaret hacmimiz iki yıl üst üste 2 milyar doları aştı. 5 milyar dolarlık ortak hedefimize ulaşmak için adım atmaya devam ediyoruz. Sırbistan'daki yatırımlarımız, son 12 yılda 1 milyon dolardan 405 milyon dolara çıktı.'' dedi. Sırbistan ile savunma sanayii alanında yapılan iş birliğinde insansız hava araçlarının da gündemde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse de Türkiye ve Sırbistan'ın savunma sanayiine yönelik içeriğinde neler olması gerekir bunu bizim dışımızda belirlemeye kalkmasın. Biz şu veya bu ülke değiliz. Biz Türkiye'yiz, biz Sırbistan'ız" ifadelerini kullandı.

Gündem

11.10.2024, 15:56

Yoğun diplomasi trafiğine kaldığı yerden devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, balkan turuna çıktı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere dün Arnavutluk'a giden ve Tiran'da cami açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü adresi Sırbistan oldu.

2 ayrı organize suç örgütüne 'KUYU' darbesi: Çok sayıda şüpheli yakalandı 2 ayrı organize suç örgütüne 'KUYU' darbesi: Çok sayıda şüpheli... Haberi Görüntüle

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Sırbistan Sarayı'nda resmi karşılama töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Sarayı'nda Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Sırbistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic karşıladı. İki ülke milli marşları okunurken 7 pare top atışı yapıldı.

Han Kang kimdir? 2024 Nobel Edebiyat Ödülünü kazanan Han Kang'ın kitapları (eserleri) ne? Han Kang kimdir? 2024 Nobel Edebiyat Ödülünü kazanan Han Kang'ın... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN İLE VUCİC BİR ARAYA GELDİ

Tören kıtasını selamlayan Erdoğan ve Vucic, tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi. İki lider daha sonra heyetlerini takdim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki resmi karşılama ve heyet takdiminin ardından Sırp mevkidaşı Aleksandar Vucic ile bir araya geldi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için toplamda 11 alanda pek çok anlaşmalar imzalandı. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. 

Olası Marmara depremi için harekete geçildi: Veriler incelenecek Olası Marmara depremi için harekete geçildi: Veriler incelenecek Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 11 ANLAŞMAYA İMZA ATTIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

2 senenin ardından tekrar sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. İki ilişkilerimizi kapsamlı bir şekilde ele aldık. Bu istişareler gelecek adına önemli. Münasebetlerimizin ahdi zeminini güçlendirecek metinlere, 11 anlaşmaya imzayı attık. Ayrıca Balkanlra, Ortadoğu ve Ukrayna üzerinde küresel ve bölgesel konular görüş alışverişinde bulunduk.

İmamoğlu'ndan adrese teslim ihale! Önce iptal etti daha sonra üç katına yandaşa verdi İmamoğlu'ndan adrese teslim ihale! Önce iptal etti daha sonra üç... Haberi Görüntüle

''HEDEF 5 MİLYAR DOLAR''

Sırbistan'la ilişkileimizde adeta altın çağı yaşıyoruz. Ticaret hacmimiz iki yıl üst üste 2 milyar doları aştı. 5 milyar dolarlık ortak hedefimize ulaşmak için adım atmaya devam ediyoruz. Sırbistan'daki yatırımlarımız, son 12 yılda 1 milyon dolardan 405 milyon dolara çıktı.

13 polisimizin şehit olduğu bombalı saldırı sonucu flaş gelişme: DEM binasına terör baskını 13 polisimizin şehit olduğu bombalı saldırı sonucu flaş gelişme: DEM... Haberi Görüntüle

''BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİNİN KURULMASI ŞART''

Bosna Hersek'in siyasi kırılganlığının bir an önce geride bırakılması noktasında Sırbistan'ın yapıcı yaklaşımının önemini vurguladım. Sırbistan ile Kosova gerilimine sağduyu ile yaklaşılmalı. Tüm ülkeleri bağımsız Filistin devletini tanımaya çağırıyorum. 7 Ekim'den bu yana 9 ülke, Filistin devletini tanımıştır. Hala bunu yapmayan ülkelere Filistin devletini tanıma çağrımızı bir kez daha hatırlatıyorum.

Bakan Fidan'dan kritik temas: ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile New York'ta bir araya geldi Bakan Fidan'dan kritik temas: ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile New... Haberi Görüntüle

''ARTIK İSRAİL'E 'DUR' DEMENİN ZAMANI GELDİ''

İsail'e artık 'dur' denilmeli. Bizler Türkiye ve Sırbistan olarak el ele bir adım atmalıyız ama bu adım, barışın korunmasını temine dayalı bir savunma sanayinin aramızda teşkilidir. Yaşanan katliamın sona ermesi konusunda uluslararası toplumun asli bir görevi bulunuyor.

Türkiye'den ABD'ye GKRY tepkisi: 'Silah ambargosunu kaldırma kararının yeniden uzatılması hassas dengelere zarar verecektir' Türkiye'den ABD'ye GKRY tepkisi: 'Silah ambargosunu kaldırma kararının yeniden uzatılması... Haberi Görüntüle

SIRBİSTAN İLE SAVUNMA SANAYİİ İŞ BİRLİĞİ

Türkiye'nin İHA'lardaki imkanları atılacak adımda yerini alacak. Biz de olan imkanlar var, Sırbistan'da olan imkanlar var. Bu imkanları en güzel şekilde değerlendirmek suretiyle geleceğe yürüyeceğiz. Kimse de Türkiye ve Sırbistan'ın savunma sanayine yönelik, içeriğinde neler olması gerekir bunu bizim dışımızda belirlemeye kalkmasın.

Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak! Münevver'in teyzesinden kafaları karıştıran açıklama: Minareyi çalan kılıfını hazırlar! Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak! Münevver'in teyzesinden kafaları karıştıran açıklama: Minareyi... Haberi Görüntüle

VUCİC: ÖZELLİKLE SAVUNMA ALANIDAKİ İŞ BİRLİĞİMİZ ARTMALI

Vucic ise şunları kaydetti;

Ziyaret, ilişkilerimizin gelişmesine katkıda bulunacaktır. İki ülke arasında çok iyi ilişkiler var. Dış ticaet hacmini 5 milyar dolar olarak belirledik. Hem Türkiye'yi hem Sırbistan'ı ilgilendiren birçok konuyu geliştirdik. İki ülke arasındaki ticareti 7 kat artırdık. Dış ticaret hacmimizi 2,6 milyar dolara ulaştıracağız. Birçok anlaşma imzaladık. Balkanlar'daki durumu ele aldık. Özellikle savunma alanında da işbirliğimiz artmalı.

Eda Alanson neden öldü? Eda Alanson'un hastalığı neydi? Eda Alanson neden öldü? Eda Alanson'un hastalığı neydi? Haberi Görüntüle

''BALKANLAR'DA EN ÖNEMLİ AKTÖR TÜRKİYE''

Savunma sanayii bizim için çok önemli. Umuyoruz ki Türkiye ile ileride daha yakın çalışacağız. Sayın Erdoğan, her zaman Balkanlar'da barıştan yana oldu. Türkiye ile Ankara arasında her zaman köprü kurduk. Türkiye dostane ilişkiler kurmaya önem verdiğimiz bir ülke. Bu hem siyasi hem ekonomik hem Avrasya düzeyinde önemli, küresel ölçekte de önemli. Türkiye, Balkanlar’da en büyük güce ve role sahip ülke. Dolayısıyla bu süreçlerde Türkiye’nin desteğini bekliyoruz. Savunma sanayiindeki başarımız, Türkiye'nin de başarısı olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanlar’daki sorunları çok iyi anlıyor ve her zaman diyaloğun sorunların tek çözüm yolu olduğunu söylüyor. Erdoğan gelmeden önce Türkiye'nin nasıl göründüğüne bakın. Ülkesinin görünüşünü değiştirdi. Bugün Türkiye, dünyanın en modern ülkelerinden biri.




 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading