Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika ekonomi mesajı: Fiyat balonu sönüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika ekonomi mesajı: Fiyat balonu sönüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz. Fiyat balonu yavaş yavaş sönüyor. Sabır ve kararlılıkla yol haritamızı uygulamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.  

Gündem

16.07.2024, 22:57

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde canları misafir edeceğiz. Karbela katliamı üzerinden bizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Cem evlerinin inşaasına kadar geniş bir yelpazede pek çok hizmeti devletimiz üstleniyor. Aşure Günü bütün milletimiz için barışa ve kardeşliğe vesile olsun.

Dış siyasette oldukça yoğun bir ziyaret trafiğimiz oldu. Astana'da ülkemiz ve milletimiz açısından çok hayırlı neticeler doğuracak kritik temaslar gerçekleştirdik. Sayın Putin ve Sayın Şi ile yaptığımız görüşmeler oldukça verimliydi. Çin ile imzaladığımız 1 milyar doları aşan yatırım sözleşmesi karşılıklı irademizin en güzel örneğidir. Ülkemiz ekonominise katma değer sağlayacak her türlü yatırıma kapımız sonuna kadar açıktır. Ciddi yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlıyoruz.

İstanbul'da korkunç olay! Başıboş köpekler bir genci parçalayarak öldürdü İstanbul'da korkunç olay! Başıboş köpekler bir genci parçalayarak öldürdü Haberi Görüntüle

UEFA'NIN SKANDAL KARARI

Hollanda ile oynadıkları maçta millileri yalnız bırakmamak için Suşa'ya Cumhurbaşkanı Yardımcımız katılım gösterdi. UEFA'nın Merih Demiral için acele aldığı karar ile kendilerine zarar vermiştir. Milli takımımız maç boyunca izleyenlere keyif veren bir performans sergiledi. Maalesef  yarı final şansımızı kaçırdık. Buradan bir kez daha bize bu gururu yaşatan Millilerimizi tebrik ediyoruz. Sporda bir diğer imtihan Paris 2024 Olimpiyatlarıdır.  Paris Olimpiyatlarında yarışacak sporcularımıza şimdiden üstün başarılar diliyorum.

Boris Borisenko kimdir? İş insanı Boris Borisenko nereli? Boris Borisenko kimdir? İş insanı Boris Borisenko nereli? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE NATO İÇİN VAZGEÇİLMEZ

NATO Liderler Zirvesi, Türkiye'nin NATO içindeki rolünü tekrar teyit etmiştir. Savunma Sanayi ve terörle mücadele konusunda müttefiklerimizden beklentilerimizi ifade ettik. Her iki başlıkta da hala arzu ettiğimiz iş birliğinin çok uzağındayız. DEAŞ ile mücadele kisvesi altında PKK'nın Suriye koluna gönderilen silahları saymıyorum bile. Bunların NATO'nun taşıcıyı kolonu olan ruh ile bağdaşmadığı açıktır. 7 Ekimden bu yana Gazze'deki kardeşlerimizin maruz bırakıldığı katliamı gündeme getirdik. İsrail'in durdurulması sadece bölge değil insanlık için önemli.  

Eskişehir'de baltalı-bıçaklı saldırı! Nazi tişörtlü şahıs dehşet saçtı: Yaralılar var Eskişehir'de baltalı-bıçaklı saldırı! Nazi tişörtlü şahıs dehşet saçtı: Yaralılar var Haberi Görüntüle

KİMSE BİZİ DAR KALIPLARA HAPSEDEMEZ

Uluslarası Adalet Divanı'na müdahil olma kararımız bir diğeriydi. Filistin'de kalıcı barış tesis edilene kadar, kararlı duruşumuzu zirvede açık açık vurguladık. İsrail'in katliam, işgal politikası devam ettikçe, biz de bu ülke ile ilgili tutumumuzu değiştirmeyiz. Filistin halkının direniş azmini kıramadılar. Filistinli kardeşlerimiz topraklarını kahramanca savunmaya devam ediyor. Tüm dünyaya vatanperverlik dersi veren Filistinli kardeşlerimizi selamlıyorum. Kandan gözyaşından ve işgalden beslenen zalimler rahatsız olsa da biz Filistin'in yanında dimdik duruyoruz. Garantörlük dahil tüm rolleri üstlenmeye hazır olduğumuzu tekrar ifade ediyorum. Türkiye tek bir bloğa sıkıştırılamayacak bir ülkedir. Bizim için Batı ile ilişkiler ne kadar önemliyse, diğer bölgelerle iş birliğini geliştirmemiz de aynı derece önemlidir. Biz ne batı için doğuya sırtımızı döneriz, ne de doğu için batıya sırtımızı döneriz. 

Nilüfer'in kızı Ayşe Nazlı Yumlu kimdir? Nilüfer'in kızı Ayşe Nazlı Yumlu kimdir? Haberi Görüntüle

DOSTLARIMIZIN SAYISINI ÇOĞALTACAĞIZ

Dostlarımızın sayıfsını çoğaltmaya büyük önem veriyoruz. Dış siyasette yeni denklemler kurmamız Türkiye için tercih değil ihtiyaçtır. Küresel siyasetin bir türlü istikrara kavuşamaması çözüm yollarını tıkamaktadır. Hafta sonu ABD eski Başkanı Trump'a yönelik suikast girişimi kırılganlıkları bir kez daha gözler önüne sermiştir. Sayın Trump'a bir kez daha geçmiş olsun diliyorum, saldırıyı lanetliyorum. Pek çok alanda belirsizlikler artmış durumda. Küresel sistemde yeni denge arayışları artarak devam ediyor. Evlatlarımıza bırakacağımız Türkiye Yüzyılı'nın inşaası için çalışıyoruz.

TÜRKSAT 6A uydumuz 23 Temmuz'dan test yörüngesine ulaşacak. Uydu üreten ilk 11 ülke arasına girdik. Yeni uydumuz dışa bağlımlığın azaltılması yönünde yeni bir kilometre taşı olacak.  TÜRKSAT 6A'nın üretim ve geliştirilmesine emeği olan tüm kurumları tebrik ediyorum.

O saatlere dikkat! Kavurucu sıcaklara mola: Meteoroloji’den 9 ile yağış uyarısı! O saatlere dikkat! Kavurucu sıcaklara mola: Meteoroloji’den 9 ile yağış... Haberi Görüntüle

DEPREM BÖLGESİ AYAĞA KALKIYOR

6 Şubat'ta depremin yıktığı şehirlerimizi dev bir şantiye alanına çevirdik. Yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslimatını gerçekleştirmek istiyoruz. 2025'te evine girmeyen hiçbir depremzede kardeşimiz kalmayacak. Afetzede kardeşlerimiz şunu bilsin bir elimiz daima deprem bölgesinin üzerindedir. Depremin yıktığı şehirlerini ayağa kaldırmadan gönlümüz rahat etmeyecektir. Biz milletle seçim meydanlarında yaptığı sözleşmesine sadık kalan bir iktidarız.

2024-2025 KYK yurt ek yerleştirme | KYK yurtlarına ikinci yerleştirme olacak mı? 2024-2025 KYK yurt ek yerleştirme | KYK yurtlarına ikinci yerleştirme... Haberi Görüntüle

ENFLASYONUN ATEŞİ SÖNÜYOR

Millete verdikleri sözleri tutmak yerine orada burada günaşırı miting yaparek kendi beceriksizliklerini örtmeye çalışıyorlar. Beşiktaş'ta yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde aynı beceriksizliğin faturasını İzmir Konak'ta ödedik. Adeta bağırarak gelen bu faciada vebali olanlar çıkıp milletten özür dilemedi. Sorumluluklarını kabul edecek hiçbir açıklama yapmadılar. Hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam ettiler. Bunun mazur görülebilir bir yanı yoktur. İnsan hayatına mal olan iş bilmezliklere artık bir dur denilmesi gerekiyor. Biz ihmali olanları hukuk önünde hesap vermesi için gereken her şeyi yapıyoruz, yapacağız da. Milletimiz de olanları vicdan terazisinde tarttığını biliyorum.

Sokağa çarşıya pazara kulak kapayan bir hükümet olmadık. İnsanımızı enflasyona ezdirmedik. Aynı hassasiyet ile hareket etmeye devam edeceğiz. Türkiye'ye geçmişte ağır faturalar ödetmiş popülizm batağına düşmemek için çalışıyoruz. Geçen aydan itibaren enflasyonun ateş düşmeye başladı. Önümüzdeki aylarda bu süreç daha da ivmelenecek. Sene sonunda istediğimiz seviylere indireceğiz. Fiyat balonu yavaş yavaş sönüyor. Sabır ve kararlılıkla yol haritamızı uygulamaya devam edeceğiz. İş gücü verilerimiz iyi geliyor. İşsizlik oranı yüzde 8,4 seviyesine geriledi. Cari açıkta iyileşme aynı şekilde devam etmektedir. TCMB brüt rezervleri 148 milyar doların üzerine çıktı.

Türkiye'nin mali kaynaklarının milletimiz için kullanılmasını sağlayarak, vatandaşlarımızın refahını artırmayı istiyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading