Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlerin kılıçlı yeminli için ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Harp Okulları mezuniyet töreninde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atarak yemin eden teğmenlerle ilgili tartışmaya ilişkin yaptığı yorumda ''AK Parti zamanında kadınlar eve kapatıldı’ diyenlere iyi bir cevap. Bu kızlar Anadolu’yu yansıtıyor. Sohbet de ettim, hatta birinin adı İkra... Orada ne olduğunu bu hafta konuşacağım'' dediği öğrenildi.

Gündem

05.09.2024, 10:08

Geçtiğimiz günlerde Kara Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenlerin kılıç çekip "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atması kamuoyunda tartışma konusu olmuştu. 'Darbeci' eleştirilerine maruz kalan teğmenler hakkında soruşturma başlatıldığı iddia edilmişti. İddiayı ortaya atan gazeteci Müyesser Yıldız, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde gündeme gelen teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldığını sosyal medya hesabından duyurmuştu. Müyesser Yıldız'a göre; tahkikatın törenden değil sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatıldığını iddia etmişti. Söz konusu iddialara MSB'den açıklama geldi.

Bakan Tekin duyurdu: 81 ildeki okullarda şehitlere saygı duruşu! Bakan Tekin duyurdu: 81 ildeki okullarda şehitlere saygı duruşu! Haberi Görüntüle

''SORUŞTURMA AÇILDI'' İDDİASI

Gazeteci Müyesser Yıldız, tartışmaların hedefindeki teğmenlere soruşturma başlatıldığını öne sürmüştü. Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kara Harp Okulu mezuniyet töreninden sonra kılıç çekip yemin eden ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldı. Kıdemli teğmenlerin bugün okula çağırıldığı, tahkikatın tören değil sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatıldığı öğrenildi" ifadelerini kullanmıştı.

İBB kırtasiye yardımı başvurusu 2024 | İstanbul kırtasiye yardımı nasıl alınır? İBB kırtasiye yardımı başvurusu 2024 | İstanbul kırtasiye yardımı nasıl... Haberi Görüntüle

TEĞMENLER GÖREVLERİNE DEVAM EDECEK

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Harp Okullarının mezuniyet törenleri 30-31 Ağustos tarihlerinde yapılmış olup mezun olan Teğmenlerin Harp Okulları ile idari bağı kalmamıştır. Teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları doğru değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

Türkiye BRİCS'e üye olacak mı? Türkiye BRİCS'e üye olursa ne olur? Türkiye BRİCS'e üye olacak mı? Türkiye BRİCS'e üye olursa ne... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'DAN İLK YORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Harp Okulları mezuniyet töreninde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atarak ant içen teğmenlerle ilgili tartışmayı, ilk kez partisinin MKYK toplantısında değerlendirdi.

TSK tarihinde ilk kez Kara, Hava ve Deniz Harp Okulları’ndan üç kadın teğmenin birinci çıkması ve mezuniyet törenindeki kutlamanın ardından yaşanan gelişmeler MKYK’da gündeme geldi. Bazı MKYK üyelerinin bu kutlamanın “askeri vesayet ve Türkiye’nin darbe geçmişi”ni hatırlattığını ve konunun soruşturulması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9 Eylül paylaşımı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9 Eylül paylaşımı Haberi Görüntüle

''BU KIZLAR ANADOLU'YU YANSITIYOR''

Bunun üzerine araya giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''AK Parti zamanında kadınlar eve kapatıldı’ diyenlere iyi bir cevap. Bu kızlar Anadolu’yu yansıtıyor. Sohbet de ettim, hatta birinin adı İkra... Orada ne olduğunu bu hafta konuşacağım'' dediği öğrenildi.

 

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading