Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısına kınama: 'Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısına kınama: 'Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ yerkeşkesine düzenlenen hain terör saldırısını kınadı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Erdoğan, "Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır." ifadelerini kullandı.

Gündem

23.10.2024, 20:51

Türkiye, başkent Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) düzenlenen  terör saldırısıyla sarsıldı. Saldırıda 4 vatabdaşımız şehit olurken 14 varandaşımız yaralandı. Yaralılardan 3'ünün durumu ağır. Saldırıyla ilgili akşam saatlerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Biri kadın, biri erkek olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Maalesef 4 şehidimiz bulunmakta, 14 yaralımız var. Yaralılarımızdan 3'ünün durumu ağır." ifadelerini kullanırken kimlik belirleme çalışmalarının devam ettiğini, kimlikler belirlenir belirlenmez kamuoyuna duyurulacağını söyledi. Bakan Yerlikaya, ayrıca saldırıyı düzenleyen terör örgütünün tespiti için de çalışmaların devam ettiğini bildirdi ve şu ifadeleri kullandı: "TUSAŞ'a geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Tüm aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. İlk anından itibaren Sayın Cumhurbaşkanı'mıza buradaki operasyon ve bu etkisiz hale getirilinceye kadar olan süreçle ilgili bilgi arz ettik. Çok büyük bir üzüntü duyuyoruz. Hep birlikte milli birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize kim pusu kuruyorsa, ister terör örgütü, ister organize suç örgütü, ister şehir eşkıyası olsun hiç durmadan, duraksamadan azim ve karanlıkla bunların da nefeslerini kesmekte kararlıyız. Bizim kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz; devletimizin ve milletimizin iradesi, gücü her zaman galip gelecektir. Bundan da hiçbirimizin şüphesi olmasın."

BRICS Zirvesi için Tataristan'ın başkenti Kazan'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını kınadı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı görüşmenin hemen öncesinde kısa bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, menfur saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet diledi ve '4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.'' ifadelerini kullandı.

21-22 Ekim ASKİ su kesintisi! Ankara'da sular ne zaman gelecek? 21-22 Ekim ASKİ su kesintisi! Ankara'da sular ne zaman gelecek? Haberi Görüntüle

"EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa süre önce sosyal medya hesabından da bir açıklama yaptı.  "Tam Bağımsız Türkiye idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır." ifadesini kullanan Erdoğan, terör eyleminin ilk anından itibaren güvenlik kuvvetlerinin olaya süratle müdahale ettiğini ve teröristleri etkisiz hale getirdiğini hatırlatı.

Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin güvenliğine kasteden hiçbir yapının ve terör örgütünün emellerine ulaşamayacağını kaydetti.

Erdoğan, her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelenin azimle ve kararlılıkla devam edeceğini belirtti ve terör eyleminde şehit olanlara rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. 

Köfteci Yusuf'un kaç şubesi var? İşte Köfteci Yusuf Ankara şubeleri Köfteci Yusuf'un kaç şubesi var? İşte Köfteci Yusuf Ankara şubeleri Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'YE UZANAN KİRLİ ELLER MUTLAKA KIRILACAKTIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından olan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör eylemi; ülkemizin bekasını, milletimizin huzurunu ve “Tam Bağımsız Türkiye” idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır.

Terör eyleminin ilk anından itibaren güvenlik kuvvetlerimiz olaya süratle müdahalede bulunmuş ve teröristleri etkisiz hale getirmiştir. 

Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır.

Her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelemiz azimle, kararlılıkla ve çok boyutlu bir şekilde devam edecektir.

Kalleş terör eyleminde şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Savunma sanayimizin gurur kaynağı TUSAŞ’ımızın fedakâr çalışanlarına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading