Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni kabine mesajı: Halktan kopuk idareci istemiyoruz

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde “109. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni”nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni kabine mesajı geldi. ''Kibirli idareciye tölerans göstermeyiz.'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Halktan kopuk, sokaktan kopuk, ilçesinde esnaftan, iş adamından, köylüden, çiftçiden kopuk idaresi profiline tahammülümüz yok.'' dedi.

Gündem

14.10.2024, 15:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde “109. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni”nde konuştu.

Arnavutluk ve Karadağ dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken kabine mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken bir çıkış daha geldi.

''Kibirli idareciye tölerans göstermeyiz.'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Görev yaptığınız mahalde sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmayı koordine edecek, vatandaşın talep ve şikayetlerine 24 saat kapınızı açık tutacaksınız. Halktan kopuk, sokaktan kopuk, ilçesinde esnaftan, iş adamından, köylüden, çiftçiden kopuk idaresi profiline tahammülümüz yok.'' diyerek kaymakamlar üzerinden kabine mesajı verdi.

İbrahim Karagül yazdı: Türkiye'nin bugünü ve yarını için en büyük tehdit ABD! İbrahim Karagül yazdı: Türkiye'nin bugünü ve yarını için en büyük... Haberi Görüntüle

''MİLLET İÇİN KOŞTURACAKSINIZ''

97 genç kaymakam adaylarımızın görev yerlerini belirleyeceğiz. Asırlardır zalimlerin karşısında duran bir millet olduk.Hangi kökene, meşrebe, kimliğe, inanca, görüşe mensup olursa olsun milletimizin bir ferdi devletimizin eşit vatandaşıdır. Milletin adamı olmadan hakiki devlet adamı olunmaz. Kaymakamlarımız görevlerinin ne kadar etkin icra ederse devletimiz o derece güçlü olur. Millete hizmet için koşturacaksınız. Adınızı görev yaptığınız yerde milletin kalbine yazdıracaksınız. Türkiye bir hukuk devletidir. medeniyetimiz de bir merhamet medeniyetidir.

Prof. Dr. Nilda Turgut kimdir? Tıp dünyasının acı kaybı! Prof. Dr. Nilda Turgut kimdir? Tıp dünyasının acı kaybı! Haberi Görüntüle

''İLKEMİZ İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN''

Vatandaşına üstten bakan, vatandaşların bir kısmını tehdit kaynağı gören 'bürokratik oligarşinin' devlet tasavvurumuzda yeri yoktur. Devlet, milletinin hizmetindedir. Kamu görevlisi de milletin hizmetkarıdır. Devlet yönetiminde bizim rehberimiz 'insanı yaşat, ki devlet yaşasın.' ilkesidir. Osmanlı'yı 6 asır boyunca ayakta tutan temel ilke işte budur.

Köfteci Yusuf'un Ankara'daki hangi şubelerinde domuz eti çıktı? Köfteci Yusuf'un Ankara'daki hangi şubelerinde domuz eti çıktı? Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR"

Biz millet olarak tarih boyunca nice büyük devletler kurduk. Sınırları bir dönem Afrika’dan Avrupa’nın ve Asya’nın ücra köşelerine uzanan devletlerimizde milyonlarca insanı barış, huzur ve esenlik içinde yönettik. Tarihte kurduğumuz devletlerin iki taşıyıcı sütunu oldu. Bunlardan ilki mülkün temeli olan adalet, diğeri de merhametti. Aynı durum bugün de geçerlidir.

Adalet Bakanı Yardımcısı Mehmet Yılmaz kimdir? Adalet Bakanı Yardımcısı Mehmet Yılmaz kimdir? Haberi Görüntüle

''HALKTAN KOPUK İDARECİYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK''

Vatandaşa hiçbir zaman 'devlet nerede?' dedirmeyeceksiniz. İnsanımızı devletinden uzaklaştıracak gelişmelere karşı sıfır toleransla yaklaşacaksınız. Vatandaşa kapınızı 24 saat açık tutacaksınız. Tüm başarıları, milletin sağduyusuna güvenerek elde ettik. 22 yıldır millete kulak verdik. Halktan kopuk, sokaktan kopuk, ilçesinde esnaftan, iş adamından, köylüden, çiftçiden kopuk idaresi profiline tahammülümüz yok.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul'un işgalden kurtuluşu mesajı Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul'un işgalden kurtuluşu mesajı Haberi Görüntüle

''KİBİRLİ İDARECİYE TÖLERANS GÖSTERMEYİZ''

Devlet sistemimiz içerisinde koltuğuna güç ve itibar kazandırmak yerine koltuğundan güç devşiren, hukuk dışı yollara tevessül edenlere müsamahayla bakamayız. Kibirli idareciye tölerans göstermeyiz. Sorumluluğu altındaki personele makamın gücünü de kullanarak ezen mütekebbir idareci tipine tolerans göstermeyiz.

Avcılar'da akılalmaz olay! Hatıra olsun diye askerden lav silahı almış! Avcılar'da akılalmaz olay! Hatıra olsun diye askerden lav silahı almış! Haberi Görüntüle

''RESMİ PLAKALI ARAÇLARA BİNMEK DEVLET ADAMI YAPMAZ''

Dünyadaki baş döndürücü dönüşüm, çok çalışmamızı gerektiriyor. Bizim yönetim anlayışımıza göre mevcuur korumak gerilemek demektir. Porejelerinizle vatandaşa heyecanla hizmet götüreceksiniz. Resmi plakalı araçlara binmek devlet adamı yapmaz.

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading