Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'değişim' sinyali verdiği Kabine toplanıyor: Masada hangi konular var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'değişim' sinyali verdiği Kabine toplanıyor: Masada hangi konular var?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde toplanacak. Kabinenin ana gündeminde ise Semih Çelik'in iki genç kızı katletmesinin ardından ortaya gündeme gelen kadın düşmanı gruplar, taklit ve tağşiş yapan firmalar, enflasyon, terörler mücadele ve İsrail'in Gazze ile Lübnan saldırıları olacak.

Gündem

13.10.2024, 18:39

Balkanlar dönüşü Kabinede bazı değişiklikler olabilir" mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın kabineyi topluyor. Yoğun gündemli kritik toplantı Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak.

Lale Cangal kimdir? Issız Adam Cemal Hünal evli mi, bekar mı? Lale Cangal kimdir? Issız Adam Cemal Hünal evli mi, bekar... Haberi Görüntüle

MASADA KRİTİK KONULAR VAR

Kabinenin ana gündem maddesini son günlerde artan şiddet ve cinayet olayları oluşturacak.

Sosyal medyadaki, kadın karşıtı, ırkçı ve şiddet içerikli gruplar da gündeme gelecek. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş aile danışmanlığı, kadına yönelik şiddetle mücadele Türkiye'nin risk haritasını çıkarılmasına yönelik çalışmalarını paylaşacak. Bu kapsamda sosyal medya düzenlemesi ve bakanlıkların koordineli çalışmaları masada olacak.

Sabah'ta yer alan habere göre, Toplumda oluşan cezasızlık algısının ortadan kaldırılması için atılması gereken adımlar, yeni infaz yasası ile ilgili çalışmalarda son durum ve 9'ncu yargı paketinde gelinen nokta kabine üyeleriyle değerlendirilecek.

Tekirdağ'da yangın çıktı! Ekipler hala müdahale ediyor Tekirdağ'da yangın çıktı! Ekipler hala müdahale ediyor Haberi Görüntüle

HİLELİ GIDA KONUSU MASADA

Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz günlerde taklit ve tağşiş ürünleri listesini güncellemiş, ürünlerinde sahtekârlık yapan firmaları ifşa etmişti. Kabinede tağşiş yapan firmalara verilecek ceza miktarlarında herhangi bir düzenlemeye ihtiyaç duyulup duyulmayacağı da tartışılacak.

Kabinenin bir diğer gündem maddesi ise İsrail'in bir yıldır uyguladığı soykırım ve işgal politikası olacak. İsrail geçtiğimiz yıl 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 50 bine yakın insanı katletti, son günlerde ise Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırılarla katliamlarına devam ediyor. Filistin ve Lübnan'a yönelik insanlık dışı saldırıların engellenmesi, İsrail'in durdurulması, savaşın farklı coğrafyalara sıçramasının önüne geçilmesi ve barış için izlenmesi gereken yollar masaya yatırılacak. Lübnan'a sürdürülmesi planlanan insanı yardımlarda ele alınacak.

Kamuyu 14 milyar zarara soktular! İBB'nin adrese teslim ihalesine soruşturma: İmamoğlu'na suç duyurusu! Kamuyu 14 milyar zarara soktular! İBB'nin adrese teslim ihalesine soruşturma:... Haberi Görüntüle

TEK HANELİ ENFLASYON HEDEFİ

Toplantıda Türkiye'nin uyguladığı ekonomi politikası da geniş bir yer bulacak. Enflasyonun tek haneye düşürülmesi, yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı gibi konularda gelinen son durum analiz edilecek. Stokçuluk, fahiş fiyata ceza ve fırsatçılar da kabinenin önemli başlıkları arasında.

Kabine Toplantısı'nda terörle mücadeleye de mercek tutulacak. Yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden operasyonlardaki son durum görüşülecek. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanı sıra, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğünün terör ve suç örgütlerine yönelik operasyonları da masaya yatırılacak.

Kayıp Rojin Kabaiş kaçırıldı mı? Son görüntüleri ortaya çıktı Kayıp Rojin Kabaiş kaçırıldı mı? Son görüntüleri ortaya çıktı Haberi Görüntüle

DEPREM KONUTLARINDAKİ SON DURUM

Deprem bölgesinde yürütülen inşa faaliyetleri ve gelinen son durum da kabinede gündeme gelecek. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yapılan çalışmalar hakkında kabinede bilgilendirme yapması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading