Yandex Metrica

Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hamlesi ilgiyi artırdı! Putin açıkladı: 34 ülke daha başvurdu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hamlesi ilgiyi artırdı! Putin açıkladı: 34 ülke daha başvurdu!

Türkiye'nin BRICS'e üyelik başvurusunda bulunduğuna dair iddialar gündemdeki yerini korurken Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın 22-24 Ekim'deki zirvede olacağı belirtildi. Türkiye'nin, çalışmalarını yakından takip ettiği ve önemli zirvelerine de katılım gösterdiği BRICS'e muhtemel üyeliğinin küresel sonuçları, batı basınının en önemli gündem maddesi oluşturmaya devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS'e, 34 ülkenin katılmak istediğini ifade ederek  "BRICS'e yönelik ilgi artıyor." dedi.

Gündem

13.09.2024, 08:27

Putin, Rusya'nın St. Petersburg kentinde, 14. BRICS ülkeleri yüksek temsilciler güvenlik toplantısına katılan yetkililerle bir araya geldi. Bugüne kadar BRICS kapsamında çeşitli alanlarla ilgili çok sayıda toplantı düzenlendiğine vurgu yapan Putin, 22-24 Ekim'de Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da BRCS Zirvesi'nin düzenleneceğini ve buraya birçok ülke liderinin katılacağını dile getirdi.

Bakan Tunç: Narin evladımızın katledilmesine sebep olanlar en ağır cezayı alacak Bakan Tunç: Narin evladımızın katledilmesine sebep olanlar en ağır cezayı... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN BAŞVURUSU DİĞER ÜLKELERİNDE İŞTAHINI KABARTTI 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin BRICS'e üyeliği konusunda "Brics’e üye olmak istediğimiz talebi açıktır. Süreç devam ediyor, somut gelişme olursa paylaşırız. Türkiye’nin Brics dahil önemli platformlarda yer almak istediğini sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmiştir." dedi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise, "İlişkimiz var, görüşmelerimizi, müzakerelerimizi yapıyoruz üye ülkelerle. Çünkü onlar da şu an bir evrim sürecindeler" demişti. Türkiye'nin başvuru süreci ve attığım adımlar diğer ülkelerinde iştahını kabarttı. 

yenisoz.com.tr yayın hayatına trhaber.com olarak devam ediyor yenisoz.com.tr yayın hayatına trhaber.com olarak devam ediyor Haberi Görüntüle

ZİRVE 22-24 EKİM TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK 

Güvenlik toplantısında açıklamalarda bulunan Putin, söz konusu toplantıda, 1 Ocak'tan itibaren BRICS'e üye olan ülke heyetlerinin de yer aldığını söyledi. Bugüne kadar BRICS kapsamında çeşitli alanlarla ilgili çok sayıda toplantı düzenlendiğine dikkati çeken Putin, 22-24 Ekim'de Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da BRCS Zirvesi'nin düzenleneceğini ve buraya birçok ülke liderinin katılacağını ifade etti. 

Rus savaş uçakları Türkiye'ye inmek istiyor: İşte Vladimir Putin'in şok teklifi Rus savaş uçakları Türkiye'ye inmek istiyor: İşte Vladimir Putin'in şok... Haberi Görüntüle

BRICS' E İLGİ ARTTI

Rusya Devlet Başkanı Putin, BRICS'in önemine işaret ederek, "BRICS'e yönelik ilgi artıyor. 34 ülke, BRICS'in faaliyetlerine çeşitli şekilde dahil olmak istiyor." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depreme hazırlık beka meselesidir! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depreme hazırlık beka meselesidir! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN ÜYE OLABİLECEĞİ İHTİMALİ DIŞ BASINDA DA SES GETİRDİ 

Türkiye'nin muhtemel BRICS üyeliğinin küresel sonuçları olacağı konusunda Batı'yı uyaran ABD basını, 'Türkiye'nin stratejik önemi, askeri gücü ve NATO'ya yaptığı katkılar, ittifakın elde tutmayı amaçladığı değerli bir müttefik haline getiriyor çünkü Türkiye'yi kaybetmek, kritik coğrafi ve askeri avantajı kaybetmek anlamına gelecek' ifadelerine yer verdi. 

Binali Yıldırım'dan kılıç çeken teğmenlere ilişkin açıklama: Halkın gücü üzerinde başka güç yok! Binali Yıldırım'dan kılıç çeken teğmenlere ilişkin açıklama: Halkın gücü üzerinde... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE COĞRAFİ AÇIDAN HAYATİ BİR KONUMA SAHİP"

NATO'nun ikinci büyük ordusuna ve büyüyen savunma sanayisine sahip olan Türkiye'nin coğrafi açıdan hayati bir konuma ve stratejik öneme sahip olduğunu yazan ABD basını, yayımladığı analiz yazısında dikkat çeken bir değerlendirmede  bulundu.

Türkiye'nin NATO ile karmaşık ilişkilerine rağmen yükümlülüklerini yerine getirdiği ve ittifaka görünürde bağlılığını sürdürdüğü ifade edildi. Türkiye'nin BRICS, NATO ve diğer potansiyel ittifaklar arasında denge kurma çabasının esnek dış politikasını ve birden fazla stratejik seçeneği elinde tutma isteğini yansıttığı belirtildi. 

Siyonist israil ordusu başından vurdu: Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi şehit oldu! Siyonist israil ordusu başından vurdu: Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'Yİ KAYBETMEK, ASKERİ AVANTAJI KAYBETMEK ANLAMINA GELECEK"

Süregelen anlaşmazlıklara ve diplomatik zorluklara rağmen, Türkiye'nin NATO üyeliğinin korunmasının ittifakın genel gücü açısından hayati önem taşıdığını yazan ABD basını, "NATO, Türkiye'nin askeri ve ekonomik katkılarından ve stratejik konumundan önemli ölçüde yararlanmaktadır ve bu nedenle Türkiye'nin müttefik olarak varlığını sürdürmesi elzemdir. Türkiye'nin stratejik önemi, askeri gücü ve NATO'ya yaptığı katkılar, ittifakın elde tutmayı amaçladığı değerli bir müttefik haline getiriyor çünkü Türkiye'yi kaybetmek, kritik coğrafi ve askeri avantajı kaybetmek anlamına gelecek" ifadelerine yer verdi. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading