Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail uyarısı sonrası CHP'den dikkat çeken talep

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail uyarısı sonrası CHP'den dikkat çeken talep

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Meclis'in yeni yasama yılında yaptığı konuşmada “İsrail’in hedefinde Türkiye de var.” uyarısı sonrası CHP'den dikkat çeken bir talep geldi. CHP,  bu konuda Meclis’te kapalı görüşme yapılmasını istedi. 

Gündem

02.10.2024, 16:48

Aylardır Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail, bu kez Lübnan'ı kan gölüne çevirdi. Dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarını kulağını tıkayan İsrail'in gözünü kan bürüdü.  Terör devleti, Gazze'den sonra Lübnan’a da hava saldırıları düzenleyip binlerce insani öldürürken Ortadoğu’daki gerilimi yeni boyuta taşıyacak dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İran’ın dün akşam gerçekleştirdiği füzeli misilleme sonrası bölgede gerginlik iyice arttı.

Dün TBMM'nin yeni yasama yılında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze ve Lübnan'da katliamlar yapan terör devleti İsrail'i sert bir dille uyardı. Erdoğan, açıklamasında ''İsrail’i çok net bir şekilde uyarıyorum, Lübnan’a kara harekatının sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemeyecektir. Savunmasız, izole, bütün dünyadan yalıtılmış bir Gazze savunması ile, Lübnan’ın savunması aynı olmayacaktır. Türk milleti olarak onları zor günlerinde yalnız bırakmayacağız.'' dedi.

Son dakika: Bursa'da eğitim uçağı düştü! İki pilottan acı haber Son dakika: Bursa'da eğitim uçağı düştü! İki pilottan acı haber Haberi Görüntüle

"İSRAİL ER YA DA GEÇ DURDURULACAK"

İsrail'in Gazze ve Lübnan'dan sonra gözünü Türkiye'ye dikeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ne yaparsa yapsın İsrail er ya da geç durdurulacak. Kendini dev aynasında gören Hitler nasıl durdurulduysa Netanyahu da aynı şekilde durdurulacak. Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. Bütün hesap bunu üzerinedir. İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır. Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız. Bedeli ne olursa olsun Türkiye İsrail'in karşısında durmaya devam edecektir.'' ifadelerini kullandı.

Küçük bir sapmanın bedeli ölümcül olabilir! Dev asteroit Dünya'ya yaklaşıyor Küçük bir sapmanın bedeli ölümcül olabilir! Dev asteroit Dünya'ya yaklaşıyor Haberi Görüntüle

CHP'DEN KAPALI OTURUM TALEBİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri siyasette gündemin bir numaralı maddesi haline gelirken CHP'den dikkat çeken bir talep geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü açıklamalarını yorumlayan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, ''İsrail bizimle savaşacak'' demek çok önemli bir laftır. Bu söz boşta kalamaz, bu sözün altı doldurulmak zorundadır.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, başkanlık ettiği CHP heyeti açıklama sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’la bir araya geldi. CHP heyeti bu görüşmede TBMM’de kapalı bir oturum yapılmasını talep etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading