Sitede Ara

Daha büyük bir felaketin eşiğinden dönüldü: CHP'li belediyenin ihmali 340 hektarlık alanın yanmasına neden oldu

Daha büyük bir felaketin eşiğinden dönüldü: CHP'li belediyenin ihmali 340 hektarlık alanın yanmasına neden oldu

İzmir'in Foça ilçesinde belediyenin çöp döktüğü alanda çıkan yangın ormanlık alan sıçradı. Tedbir amacıyla Yedi Önder Sitesi'nde 32 hane tahliye edilirken ormanlık alanda 340 hektarlık alanın yandığı tespit edildi.

Gündem

05.10.2024, 21:08

İzmir'in Foça ilçesinde ormanlık alanda meydana gelen yangın, gerek havadan gerekse de karadan yapılan müdahale sonucu kontrol altına alındı. Yangın, Yenifoça Mahallesi'nde Foça Belediyesi'nin çöp döküm alanında çıktı. Nedeni henüz belirlenemeyen yangın için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 10 uçak, 8 helikopter, 46 arazöz, 12 su ikmal aracı, 9 dozer ve 8 yer ekibi ile itfaiye sevk edildi. Yerleşim yerine yaklaşan yangına yapılan müdahale başarılı oldu ve yangının hızı kesildi. 

İstanbullu yine güne metrobüs kazasıyla uyandı! Avcılar'da metrobüs kazası: 2 kişi yaralı! İstanbullu yine güne metrobüs kazasıyla uyandı! Avcılar'da metrobüs kazası: 2... Haberi Görüntüle

"340 HEKTARLIK ALAN YANDI"

Bölgede bulunan Yedi Önder Sitesi'nde tahliye edilen  32 hanedeki vatandaşlar evlerine geri döndü. Anadolu Ajansı'na konuşan Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, "Yangının enerjisi azalmış, kontrol altına alınmıştır. Ekiplerimizin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum kalmadı. İlk belirlemelere göre 340 hektarlık alanın yandığı tespit edilmiştir." dedi. Yangına müdahale amacıyla Milli Savunma Bakanlığı da 2 helikopter gönderildiğini açıklamıştı.

Gaye Filiz Alacacı kimdir? Hangi dizilerde oynadı? Gaye Filiz Alacacı kimdir? Hangi dizilerde oynadı? Haberi Görüntüle

FOÇA'DAKİ ÇÖP SORUNU

Foça'daki çöp sorunu sık sık vatandaşların tepkisine neden oluyor. İzmir'in doğası ve deniziyle en güzel ilçeleri arasında yer alan Foça'da çöp sorunu her zaman gündemde. Foça'nın CHP'li Belediye Başkanı Saniye Fıçı, çöp toplama ve çöplerin ayrıştırılması hususlarında sıklıkla eleştiriliyor. Geçtiğimiz günlerde belediye ekiplerinin toplamadığı çöpler tepkilere neden olmuştu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading