Daltonlar çetesi lideri kimdir? Barış Boyun kimdir, nereli?

Daltonlar çetesi lideri kimdir? Barış Boyun kimdir, nereli?

Barış Boyun ile Berat Can Gökdemir liderliğinde olan 2 suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltında olan 157 kişi tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildiler. Peki, Daltonlar çetesi lideri Barış Boyun kimdir?

Gündem

17.10.2024, 14:20

İstanbul’da Barış Boyun ve Berat Can Gökdemir liderliğindeki 2 suç örgütüne yönelik düzenlenen polis operasyonunda 157 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı. Aralarında Barış Boyun'un eşi Ece Boyun'un da bulunduğu zanlılar adliyeye sevk edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son olarak Barış Boyun ve Berat Can Gökdemir'in liderlik ettiği Daltonlar çetesine yönelik operasyon başlatıldığından söz etmişti. Operasyonlarda şu ana kadar 40 ruhsatsız tabanca, 10 otomatik tabanca, 5 pompalı tüfek, 3 AK-47 tüfek, 2 el bombası, 2 çelik yelek, uyuşturucu madde ve yüklü miktarda döviz ile Türk lirası ele geçirilmişti.

İstanbul'a kar yağacak mı? Meteoroloji uzmanı tarih verdi: Bu sene kış çetin geçecek İstanbul'a kar yağacak mı? Meteoroloji uzmanı tarih verdi: Bu sene... Haberi Görüntüle

DALTONLAR ÇETESİ BARIŞ BOYUN KİMDİR?

Daltonlar çetesi lider olan Barış Boyun 1984 yılında Malatya’da dünyaya geldi. İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde mahalle çetesi olan suç örgütü daha sonrasında uluslararası alanda da etkisini gösterdi. Malatyalı olan Barış Boyun ve alt grubu Daltonlar Çetesi, Kolombiya Kartellerinden esinlendikleri motosikletli suikast timi ile işledikleri cinayetlere konu oldular.

Daltonlar Çetesi

2017 öncesinde Bilal Yaman ile beraber hareket eden Barış Boyun, Bilal Yaman'ın 2017'de tutuklanması sonrasında suç örgütünün lideri oldu. Savcılık iddianamesine göre örgütün mali kaynağı silah kaçakçılığı, yasadışı bahis ve uyuşturucu ticareti yapıldı.

Barış Boyun, başka çeteleri alt birimine alarak Balkanlardaki mafya oluşumlarına para karşılığı taşeronluk yaparak cinayetler işledi. Bahadır Akdağ ve Beratcan Gökdemir (Can Dalton) liderliğindeki Daltonlar Çetesi, Barış Boyun emrinde işledikleri saldırılarla dikkat çekerken iddialara göre; Atina Suikastı sonrası Barış Boyun ve Daltonlar Çetesi yol ayrımına kadar gitti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading