Yandex Metrica

Danıştay öğretmen mülakat kararını ne zaman açıklayacak? Danıştay kaç gün sonra karar verir?

Danıştay öğretmen mülakat kararını ne zaman açıklayacak? Danıştay kaç gün sonra karar verir?

Binlerce kiş öğretmen atamlarının bir an önce başlamasını bekliyor. KPSS puanının yüzde 50'si ve mülakat sonucunun yüzde 50'si alınarak atama yapılmasına karar verilmiş ve bu karar sendika temsilcileri ve siyasi partiler tarafından Danıştay'a başvurulmuştu. Öğretmen atamaları için Danıştay'ın vereceği karar bekleniyor. Danıştay öğretmen mülakat kararını ne zaman açıklayacak? Danıştay kaç gün sonra karar verir? gibi sorular öğretmen adayları tarafından sorulmaya başlandı.

Gündem

17.09.2024, 10:58

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen atamalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından mülakat aşamasına katılan öğretmen adayları sonuçların açıklanarak atamaların bir an önce başlamasını talep ediyor. Öğretmen mülakatlarına yönelik Danıştay'a açılan davaları hatırlatan Bakan Tekin, "Danıştay'dan karar gelince atamaları yaparız." dedi. 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasını bekleyenler Danıştay öğretmen mülakat kararını ne zaman açıklayacak? Danıştay kaç gün sonra karar verir? sorularına yanıt aramaya başladı.

Yusuf Dikeç Olimpiyatlarda kaç para kazandı? Yusuf Dikeç'e kaç para ödül verildi? Yusuf Dikeç Olimpiyatlarda kaç para kazandı? Yusuf Dikeç'e kaç para... Haberi Görüntüle

DANIŞTAY ÖĞRETMEN MÜLAKAT KARARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Öğretmen mülakatlarına yönelik Danıştay'a açılan davaların sonuçlanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Danıştay'dan karar gelince atamaları yaparız." dedi.

Dünyaca ünlü Star Wars'un gizli yıldızı hayatını kaybetti Dünyaca ünlü Star Wars'un gizli yıldızı hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

DANIŞTAY MÜLAKAT KARARINI AÇIKLADI MI?

Tekin atamalara dair yaptığı açıklamada "Diyorlar ki Danıştay kararını açıkladı. Ben de diyorum ki davanın tarafı biziz Danıştay herhalde karar alsa bize gönderirdi." dedi. 

Resmi Gazete'de yayımlandı: Diplomatik Güvenlik Genel Müdürlüğü kuruluyor Resmi Gazete'de yayımlandı: Diplomatik Güvenlik Genel Müdürlüğü kuruluyor Haberi Görüntüle

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

Mülakat konusunda Danıştay'ın esas ile ilgili kararının yakın zamanda açıklanması bekleniyor. Tekin "Kararı aldığımız gün 20 bin öğretmen atamasını yapacağız." dedi.

Ümit Özdağ'ın Fethiye provokasyonu yalan çıktı! DDM gerçekleri tek tek açıkladı! Ümit Özdağ'ın Fethiye provokasyonu yalan çıktı! DDM gerçekleri tek tek... Haberi Görüntüle

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA YÜZDE 50 KPSS PUANI YÜZDE 50 MÜLAKAT

Öğretmen atamalarının KPSS puanının yüzde 50'si ve mülakat sonucunun yüzde 50'si alınarak, olması yönünde yönetmelik değişikliği yaptıklarını hatırlatan Tekin "Mevcut yönetmelikte yüzde 100 mülakat notuyla atama yapacağımıza dair bir madde var. Biz onu yüzde 50 yüzde 50 olarak dönüştürdük. Fakat bu yönetmelik değişikliği ile ilgili iptal davası açıldı. İptal edilirse yüzde 100 mülakatla alacağız. Yani bu yapacağınız şey, sadece ve sadece atama sürecini yargı süreci nedeniyle uzatacaktır. Buna rağmen yönetmeliğin iptali için başvuruda bulundular. Biz mülakatları tamamladık ama Danıştay'da açılan iptal davası nedeniyle mülakat sonuçlarını açıklayacak durumda değiliz, çünkü orada yüzde 50 yüzde 50, yani atama notlarının oluşturulmasında öyle bir durumla karşı karşıyayız. Danıştay'ın kararından sonra da öğretmen adayı arkadaşlarımızın mülakat sonuçlarını açıklayıp atamalarını yapacağız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading