Daron Acemoğlu Türk mü Ermeni mi?

Daron Acemoğlu Türk mü Ermeni mi?

Nobel Ekonomi Ödülü, ABD'nin en önde gelen üniversitelerinden MIT'de öğretim üyeliği yapan Profesör Daron Acemoğlu’nun oldu. Peki, Daron Acemoğlu Türk mü yoksa Ermeni mi?

Gündem

14.10.2024, 13:03

Nobel Ekonomi Ödülü 'kurumların nasıl oluştuğu ve refahı nasıl etkilediği konusundaki çalışmaları' sebebi ile Daron Acemoğlu, Simon Johnson ve James Robinson'a verildi. ABD'nin en önde gelen üniversitelerinden MIT'de öğretim üyeliği yapan Profesör Daron Acemoğlu, Türkiye'den Nobel Ödülü alan 3. isim oldu.

FETÖ tarafından kurgulandı! Almanya, Türkleri sınır dışı edecek: DMM o iddiaları yalanladı! FETÖ tarafından kurgulandı! Almanya, Türkleri sınır dışı edecek: DMM o... Haberi Görüntüle

DARON ACEMOĞLU KİMDİR?

Daron Acemoğlu, 3 Eylül 1967 tarihinde İsatnbul’da dünyaya geldi. Ermeni kökenli olan Duran Acemoğlu’nun babası hukukçu Kevork Acemoğlu'dur. İlköğrenimini İstanbul Kadıköy'deki Aramyan Uncuyan Ermeni İlkokulunda tamamladıktan sonra 1986'da Galatasaray Lisesinden mezun olan Acemoğlu, lisans derecesini İngiltere'nin York Üniversitesi'nde Matematiksel Ekonomi ve Ekonometri Bölümü'nde tamamlarken yüksek lisans ve doktora derecelerini de Londra Ekonomi Okulundan aldı.

Daron Acemoğlu

Acemoğlu, oyun ve optimizasyon teorisi üzerine yaptığı araştırmaları ile tanınan Asuman Özdağlar ile evlidir ve çiftin Arda ve Aras adlarında iki erkek çocuğu vardır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading