Daron Acemoğlu'nun eşi Asuman Özdağlar kimdir?

Daron Acemoğlu'nun eşi Asuman Özdağlar kimdir?

2024 Nobel Ekonomi Ödülü  Simon Johnson ve James Robinson ile birlikte Türk ekonomist Daron Acemoğlu'na verildi. Daron Acemoğlu gibi eşi Asuman Özdağlar da ABD'nin köklü üniversitesi MIT'de Bölüm Başkanlığı yapıyor. Peki Asuman Özdağlar kimdir? Daron Acemoüğlu'nun karısı Asuman Özdağlar Acemoğlu ne iş yapıyor?

Gündem

14.10.2024, 13:41

2024 Nobel Ekonomi Ödülü, Daron Acemoğlu ile birlikte Simon Johnson ve James Robinson'a verildi. Daron Acemoğlu ile birlikte Nobel Ödülü alan Türk sayısı 3'e çıktı. Daron Acemoğlu ABD'nin önde gelen üniversitelerinde ekonomi alanında çalışmaları ile adını duyurdu. Daron Acemoğlu'nun eşi de ABD'de MIT üniversitesinde bölüm başkanı olarak görev yapıyor.

Son dakika... Kamuda üst düzey atamalar: Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı Son dakika... Kamuda üst düzey atamalar: Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de... Haberi Görüntüle

ASUMAN ÖZDAĞLAR KİMDİR?

Asuman Özdağlar 16 Aralık 1974 yılında dünyaya geldi. Daron Acemoğlu'nun eşidir. 

49 yaşında olan Asuman Özdağlar ile eşi Daron Acemoğlu'nun 2 erkek çocukları bulunuyor.

Asuman Özdağlar en az eşi kadar başarılı bir ekonomisttir. 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1996'da Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek yüksek lisans ve doktorasını Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde tamamladı.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olarak kaldı ve kendisini geliştirme fırsatı buldu.

Asuman Özdağlar da ABD'nin en başarılı üniversitesi MIT'te görevlidir. 

2012'de profesör olduğu MIT'de 2017 yılında Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanlığı'na atanan Asuman Özdağlar MIT'in gözde profesörlerinden biridir. 

Asuman Özdağlar'ın babası devlet bakanı İsmail Özdağlar'dır.

İsmail ÖZdağlar Turgut Özal'ın ilk kabinesinde yer alan isimlerden biriydi. 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü'nden mezunu olan Asuman Özdağlar, oyun ve optimizasyon teorisi üzerine yaptığı araştırma ve çalışmalarıyla tanınıyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading