Yandex Metrica

DDM'den provokasyonlara karşı dikkat çeken rapor! Suriyeli sığınmacılarla ilgili iddialar ve gerçekler açıklandı!

DDM'den provokasyonlara karşı dikkat çeken rapor! Suriyeli sığınmacılarla ilgili iddialar ve gerçekler açıklandı!

Kamuoyunda Suriyeli sığınmacılarla ilgili doğru kabul edilen çok sayıda yanlış bilgi konuşuluyor. 'Suriyeli esnaf vergi ödemiyor', 'Suriyeliler devletten maaş alıyor' , 'Suriyeliler istediği üniversiteye sınavsız giriyor' gibi birçok söylem her zaman Suriyeli mültecilerle ilgili konuşuluyor. Özellikle belli odaklar tarafından son zamanlarda Suriyeli vatandaşlarla ilgili provokatörlük içeren algı operasyonları artmaya başladı. Pazar günü Kayseri'de başlayan eylemler son örnek olarak gösterilebilir. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Suriyelilerle ilgili ortaya atılan iddialar hakkında önemli bir rapor hazırlayarak paylaştı.   

Gündem

03.07.2024, 12:55

Son yıllarda Suriyeli mülteciler hakkında ortaya atılan yalanlar ve algı operasyonlarının dozu belli provokatörler tarafından artırılmaya başlandı. Özellikle yanlış bir bilginin sürekli olarak tekrar edilmesi, onun doğru bilgi olarak kabul etmesine sebebiyet verebiliyor. Bunun son örneği ise Kayseri'de yaşandı. Bir grup provokatör ülkede huzur ve kardeşliği hedef alan bazı eylemlere kalkıştı. Ancak  Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Suriyelilerle ilgili ortaya atılan yalan bilgilerle ilgili bir rapor hazırladı. 

Türkiye, ölümden kaçan 4 milyon Suriyeli'yi geçici koruma statüsü vererek ağırlamaya devam ediyor. Son dönemde ise Suriyeliler ile ilgili bilinçli bir şekilde dezenformasyon ve algı operasyonları provokatörler tarafından yayılmaya başladı. Son olarak Kayseri'de Danışmentgazi Mahallesi'nde Suriyeli bir kişinin 6 yaşındaki bir Suriyeli çocuğa cinsel istismarda bulunması üzerine çıkan olaylarda Suriyelilere ait iş yerleri yakıldı, araçları tahrip edildi. 

Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye ile normalleşme sinyallerini vermesinin ardından kendini eş zamanlı provokasyonların içinde buldu. Kayseri’de bir grup, Suriyeli bir tacizciyi bahane ederek Suriyelilere ait araç ve iş yerlerini  yaktı. Milli İstihbarat Teşkilatı, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Güçleri hem Türkiye içinde hem de Suriye’nin kuzeyinde eşgüdüm halinde yaşanan olayları anında müdahale ile kontrol altına aldı. Suriyelilerle ilgili provokatif eylemlerle ilgili söylemler ve algı operasyonlarını kırmak için  Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Suriyelilerle ilgili ortaya atılan yalan bilgilerle ilgili bir rapor hazırladı. 

 

İşte Suriyeli sığınmacılarla ilgili dezenformasyona konu olan iddialar ve gerçekler...

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading