DEAŞ'ın kilit bombacısı İstanbul’da kıskıvrak yakalandı! Çapraz sorguda çözüldü...

DEAŞ'ın kilit bombacısı İstanbul’da kıskıvrak yakalandı! Çapraz sorguda çözüldü...

İstanbul’da gerçekleştirilen kritik bir operasyonda, küresel terör örgütü DEAŞ’ın sözde “Ninova (Musul) Bölgesinde bombacı” olarak faaliyet gösteren bir terörist yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele (TEM) ekiplerinin ortak çalışmasıyla uzun süredir takibe alınan zanlı O.M., DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyon sonucu gözaltına alındı.

Gündem

21.10.2024, 12:04

İstanbul'da, terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen kritik bir operasyon sonucunda, örgütün Irak’ın Musul bölgesinde "bombacı" olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen bir terörist yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele (TEM) birimlerinin iş birliğiyle gerçekleştirilen operasyonda, zanlı O.M. uzun süren teknik ve fiziki takiple adım adım izlendi. DEAŞ’ın Ninova (Musul) bölgesinde patlayıcı yapımı konusunda uzmanlaşmış olan O.M., İstanbul'da saklandığı adreste gözaltına alındı.

İlkay Buharalı kimdir? İlkay Buharalı kimdir? "İlkay Buharalı ile Gerçekler" ne zaman, saat... Haberi Görüntüle

MUSUL'DA EĞİTİM ALDI 

2016 yılında Musul’da patlayıcı madde yapımı konusunda eğitim aldığı ve örgüt adına bombalama eylemlerine katıldığı tespit edilen O.M., İstanbul’da gizlendiği adreste yakalandı. Zanlı, çapraz sorgu sırasında hücre yapılanmasına dair önemli bilgileri paylaştı. Sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan O.M., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gıyasettin Mert Özdemir kimdir? Hangi hastanede çalıştı? Gıyasettin Mert Özdemir kimdir? Hangi hastanede çalıştı? Haberi Görüntüle

HÜCRE YAPILANMALARINA BÜYÜK DARBE 

O.M.’nin çapraz sorguda çözüldüğü ve örgüte dair kritik bilgileri paylaştığı belirtildi. Sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul'daki bu operasyon, DEAŞ’ın kentteki hücre yapılanmasına yönelik önemli bir darbe olarak nitelendirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading