Dehşetin görüntüleri 52 metrede ortaya çıktı: Milyarderleri yutan süper yatın gizemi çözüldü! Suçlu kim?

Dehşetin görüntüleri 52 metrede ortaya çıktı: Milyarderleri yutan süper yatın gizemi çözüldü! Suçlu kim?

Esrarengiz bir şekilde Sicilya açıklarında hızla batan Bayseiyan süperyatında 7 kişi hayatını kaybetmişti. Büyük yankı uyandıran Bayseiyan süperyatın ilk görüntüleri ortaya çıktı. 

Gündem

10.10.2024, 18:40

Yaklaşık iki ay önce Sicilya'nın Porticello köyünde Bayesian süperyatı şiddetli bir fırtınaya yenik düşerek battı. Hızlı bir şekilde battığı ifade edilen geminin yanlış zamanda yanlış yerde olduğu belirtiliyor. Aradan geçen zamana rağmen geminin neden hızlı battığı sorusu bir türlü yanıt bulmadı. Merakla incelenen olayın ilk görüntülerini İtalyan televizyon programcısı Quarta Repubblica yayınladı. 

Batan geminin arasında çok önemli isimler bulunuyor. Teknoloji milyarderi Mike Lynch'in bu ay Oxford üniversitesine gidecek olan 18 yaşındaki kızı Hannah ve Morgan Stanley Uluslararası şefi Jonathan Bluma ve Judy'de yer alıyordu. 

Paylaşılan otopsi verilerine göre Mike Lynch boğularak hayatını kaybederken, diğer dört yolcu ise oksijen yetersizliğinden hayatını kaybetti. 18 yaşındaki Hannah için ise veriler yeterli değildi. Ölüm nedeni ilk olarak travma belirtilirken, boğulma ve oksijen yetersizliği için ise açık kapı bırakıldı.

Lübnan'ın kaç savaş uçağı var? Lübnan ordusu dünyada kaçıncı sırada? Lübnan'ın kaç savaş uçağı var? Lübnan ordusu dünyada kaçıncı sırada? Haberi Görüntüle

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLERİ

Quarta Repubblica, raporunda cesetlerin videoda gösterilen tarafta olduğu aktarıldı. Paylaşılan fotoğtafta gövde 52 metre derinde gözüküyor. Sol tarafta ise enkazların bulunduğu bir bölme yer alıyor. Görüntülerden beyaz su hattını gözlemliyoruz.

Yer alan iki lombozun hemen üstünde, muhtemelen misafir bölgesinde bölmeler yer alıyor. Ardından ise güverte korkuluğu ve dehşetin yaşandığı gece arama kurtarma çalışmaları yapan dalgıçların çıkardığı baloncuklar gözüküyor.

Tek bir ize rastlanmadı! Van'da okuyan Rojin’den hala haber yok! Tek bir ize rastlanmadı! Van'da okuyan Rojin’den hala haber yok! Haberi Görüntüle

SAVCILAR OLAYI DETAYLICA İNCELİYOR

19 Ağustos'a gerçekleşen olayı savcılar derinlemesine inceliyor. Savcılar, Bayesiya süperyatının bir su duvarı tarafından ezilerek battığına inanıyor.

Verilen ilk raporda ana güverteden sızan suyun dönen merdivenlerden en alt kata kadar inerek gemiyi batırdığı belirtiliyor. Öte yandan 75 metrelik direğin önce 90 mı yoksa 45 derece bükülerek gemiye ne denli zarar verdiği araştırılıyor.

Yaşanan faciaya tanıklık eden bir araştırmacı, "Bayesian'ın sol tarafının tamamı rüzgra ve dalgara maruz kaldı. Bu kadar uzun bir direğin eğimi açısından yelkenler belirleyiciydi" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading