Yandex Metrica

Deprem bölgesinden müjde geldi: Her ay 25-30 bin konut

Deprem bölgesinden müjde geldi: Her ay 25-30 bin konut

Adıyaman'da, İndere Afet Konutları ile Mara ve Musalla mahalleleri kentsel dönüşüm alanlarında incelemeleri sonrası konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''Elimizi ayağımızı deprem bölgesinden çekmeyeceğiz. 21. yüzyılın en büyük seferberliğini 11 ilde yürütüyoruz. İnşallah her ay 25-30 bin konutumuzu tüm deprem bölgesinde teslim edip vatandaşlarımıza inşallah sağlam, güvenli konutlarda oturmalarına imkan sağlayacağız.'' dedi.

Gündem

13.07.2024, 08:28

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Defne, Samandağ ve Kırıkhan ilçelerinde kaymakamlık binalarında koordinasyon toplantılarına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Kurum'dan müjde geldi.

Adıyaman'da konuşan Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Yaklaşık 16 bin konutumuzun burada inşa faaliyetleri yürütülüyor. Nereden bakarsanız bakın burada 50 bin Adıyamanlı vatandaşımız yaşayacak. Burada yaşadığında okuluyla, camisiyle, yeşil alanıyla, meydanıyla örnek bir şehir olsun istiyoruz. Bu anlayışla yerin üstünde yuvalarımızı, ticari ünitelerimizi yaparken bir taraftan da alt yapısıyla yine örnek bir uydu kent, örnek bir şehircilik modeli olması amacıyla yerin altında da binlerce kilometrelik alt yapı, kanalizasyon, yağmur suyu gibi hatlarımızı şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda yapmaya gayret gösteriyoruz. Bugün 11 ilimizde 276 bin konutun şantiyesi hızla ilerlemektedir. Toplamda 441 bin hak sahibi vatandaşımız için il il yerinde gidip tespitleri yapmak suretiyle gerek şehrin çeperindeki belirlediğimiz alanlarda gerekse şehrin içindeki rezerv alanlarda projelerimizi hızlı bir şekilde yürütüyoruz.

Mahmut Nedim Durukan kimdir? Mahmut Nedim Durukan kimdir? Haberi Görüntüle

76 BİN KONUT TESLİM EDİLDİ

Şu ana kadar 76 bin konutumuzun tüm deprem bölgesinde teslimlerini gerçekleştirdik. Yıl sonuna kadar inşallah 200 bin konutun teslimini gerçekleştiriyor olacağız. Hamdolsun 11 ilimizde çok önemli mesafeler aldık. Çabalarımızın da meyvelerini konut teslimleriyle birlikte almaya başladık. Orada vatandaşlarımızın yeni yuvalarına kavuştuğu güzel bir süreci de yine kardeşlerimizle, vatandaşlarımızla birlikte yürütüyoruz. Çok daha hızlı çalışacağız. Çok daha hızlı mesafe kat edeceğiz.

yenisoz.com.tr yayın hayatına trhaber.com olarak devam ediyor yenisoz.com.tr yayın hayatına trhaber.com olarak devam ediyor Haberi Görüntüle

''HER AY 25-30 BİN KONUT TESLİM EDECEĞİZ''

İnşallah her ay 25-30 bin konutumuzu tüm deprem bölgesinde teslim edip vatandaşlarımıza inşallah sağlam, güvenli konutlarda oturmalarına imkan sağlayacağız. Hedefimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatları bu yöndedir. 2025 sonuna kadar 11 ilimizde, ilçelerimizde evine girmeyen depremzede kardeşimiz kalmayacak. Bu anlayışla çalışacağız. Bu anlayışla gece gündüz arkadaşlarımız inşallah bu hizmetleri yapıyor olacak.

İngiltere'nin 'silah ambargosu' kararı İsrail'i çıldırttı! İsrail'den ilk açıklama geldi! İngiltere'nin 'silah ambargosu' kararı İsrail'i çıldırttı! İsrail'den ilk açıklama geldi! Haberi Görüntüle

''45 BİN 44 KONUT İNŞASI DEVAM EDİYOR''

Adıyaman'da 8 bin 174 konutu hak sahiplerine teslim ettik. 45 bin 444 konut inşası il ve ilçelerde devam ediyor. Deprem bölgesinin yeniden ayağa kalkması için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Deprem bölgesinin ayağa kalkması hepimizin derdi. Buradaki her bir kardeşim, buradaki her bir vatandaşım depremde kaybettiğimiz şehitlerimizin bize emanetidir. İşimize böyle bakıyoruz. Şehitlerimizin emanetine gözümüz pahasına, canımız pahasına sahip çıkacağız. Onların hedeflerini, onların hayallerini inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hep birlikte gerçekleştireceğiz. 11 ilimizin hiçbir yerinde, hiçbir kardeşimiz kendisini asla ve asla yalnız hissetmeyecek.

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin bulundu mu? Valilik o haberlere ilişkin açıklamada bulundu Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin bulundu mu? Valilik o haberlere... Haberi Görüntüle

''11 İLİMİZ ANADOLU'NUN YÜKSELEN YILDIZI OLACAK''

Çünkü burada kim yaşıyorsa Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, alevisiyle, sünnisiyle hepimiz kardeşiz. Tüm kardeşlerimizle birlikte şehirlerimizi kimseyi ayırt etmeden, kimseyi geri bırakmadan inşallah bu şehirlerimizi ayağa kaldıracağız. Devletimizin eli her zaman buradaki kardeşlerimizin omzunda olacak. 2025 yılına geldiğimizde 11 ilimiz artık deprem bölgesi olarak anılmayacak. 11 ilimiz tam aksine güçlü alt yapısıyla güçlü konutlarıyla, güçlü sanayisiyle, turizmiyle bölgenin lider şehirleri konumuna gelecek. 11 ilimiz Türkiye'nin kalkınma ve refah bölgesi olarak anılacak.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading