Depremde okunacak dua! Hz. Muhammed'in deprem duası

Depremde okunacak dua! Hz. Muhammed'in deprem duası

Depremde okunacak dua, fay hatları üzerinde yer alan ülkemiz için hayatın gerçekleri arasındadır. Son olarak Malatya’da yaşanan ve 9 ilimizi etkileyen sarsıntı sonrasında deprem anında okunacak dua merak edildi. İşte, deprem anında okunacak dualar...

Gündem

16.10.2024, 15:07

Depremde okunacak dua son yaşanan sarsıntılar ile birlikte yeniden gündeme geldi. Bazı durumlarda can kayıplarına neden olan doğal afetlerden biri olan depremlerde okunacak dualar kişilerin az da olsa içini rahatlatır. Allah’a sığınmak ve yardım dilenmek isteyenlerin okuduğu dualar sık sık tavsiye edilir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in deprem ve diğer doğal afetlere karşın okuduğu dualara rastlamak mümkündür.

Yurt genelinde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 200 organizatör ve 4 bin 40 göçmen yakalandı Yurt genelinde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 200 organizatör ve 4 bin... Haberi Görüntüle

DEPREMDE OKUNACAK DUA

İbni Abbas (r.a) rivayetine göre, Peygamber Efendimiz (SAV)'in kendisine “Ya Resulallah başım dertten kurtulmuyor. Afet ve musibetlerden korkuyorum.” denildiğinde sabahları şu duayı okumasını tavsiye etmişti: ”Bismillahi ala nefsi ve ehli ve mali.”

Anlamı: ”Allah’ın ismiyle, kendimi, ailemi ve malımı Allah’a havale ediyor. O’nun yüce himayesine bırakıyorum.”

“Bismillahi hayril Esmâi. Bismillahillezî lâ yedurru ma’a’smihi şey’ün fil ardı velâ fissemâi ve hüves Sem’îul Alîm.”

Anlamı: “O Allah’ın ismiyle (akşamladım) ki, O’nun ismiyle birlikte ne yerde, ne de gökte hiç birşey zarar veremez. O ki hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.”

"Allahümmâğfezni min beyni yedeyye ve min halfi ve an yemini ve an şimâlî ve min fevkî ve eûzü biazametike en uğtâle tahtî."

Anlamı: Allah’ım! Önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan, gökten ve yerden gelebilecek bütün felaketlerden beni korurşembe gününde okullar tatil değildir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading