Yandex Metrica

Depremzedeler yeni yuvalarına kavuşuyor: Bakan Kurum rakam verip paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Diyarbakır’da yapımı tamamlanan konutların görüntülerini paylaştı. Kurum, “Vatandaşlarımız sağlam binalarda güven içinde oturmaya başladı. Her bir depremzede kardeşimiz geceleri rahat uyuyana, hayal ettiklerinden daha iyisine ulaşana kadar durmayacağız” dedi.

Gündem

31.08.2024, 11:19

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçerken afet bölgeleriyle ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinin ardından yapımına başlanan kalıcı konutları, hak sahiplerine teslim etmeye devam ediyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Diyarbakır'da 14 etaptan oluşan 10 bin 286 konutluk projeyi hayata geçirdi. Bu konutlardan 6 bin 40'ının yapımı tamamlandı, hak sahiplerinden 3 bin 839'u yeni evlerine yerleşti.

Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Diyarbakır'da devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9 Eylül paylaşımı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9 Eylül paylaşımı Haberi Görüntüle

''6 BİNİNİ TAMAMLADIK''

Diyarbakır'da 10 bin konutun yapımına başladıklarının müjdesini veren Bakan Kurum, şunları kaydetti;

''Diyarbakır’ımızda asrın felaketinin ardından 10 bin konutun yapımına başladık, 6 binini tamamladık. Vatandaşlarımız sağlam binalarda güven içinde oturuyorlar.''

İstanbul'da aile dehşeti: Annesini öldüren babasını ağır yaraladı! İstanbul'da aile dehşeti: Annesini öldüren babasını ağır yaraladı! Haberi Görüntüle

''EN İYİSİNE ULAŞINCAYA KADAR DURMAYACAĞIZ''

Depremzedelerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Bakan Kurum, ''Her bir depremzede kardeşimiz geceleri rahat uyuyana, hayal ettiklerinden daha iyisine ulaşana kadar durmayacağız.'' ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading