Ders saatleri düşürüldü mü? İlkokul, ortaokul ve liselerde dersler kaç dakika olacak?

Ders saatleri düşürüldü mü? İlkokul, ortaokul ve liselerde dersler kaç dakika olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'dan yayımlanan genelgeye göre bazı okullarda ders saatleri 40 dakikadan 35 dakikaya düşürüldü. Peki hangi illerde ders saatleri 35 dakikaya düştü. Toplam ders saati kaç oldu? 

Gündem

18.10.2024, 15:36

Dün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla 81 ilin valiliklerine "okul ve ders saati uygulaması" konulu bir genelge göndermişti. Söz konusu genelgede , il bazlı ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatılarak, okullardaki ders saatleri planlanırken, gün doğumu ve batımı saatleri ile toplumsal şartların göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulanmıştı.

Hangi sucuk markasında eşek eti çıktı? İşte sucukta hile yapan markalar! Hangi sucuk markasında eşek eti çıktı? İşte sucukta hile yapan... Haberi Görüntüle

DERS SAATLERİ DEĞİŞİYOR MU?

Genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları istendi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla tüm il valiliklerine "okul ve ders saati uygulaması" konulu genelge gönderildi.

Mevzuatlarla gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatılan genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde de ders yılının 180 iş gününden az olmamasının esas olarak belirlendiği aktarıldı.

İlk ve ortaöğretim okullarındaki derslerin başlama ve bitiş saatleri ile ilgili olarak Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan ilgili hükümlere yer verilen genelgede, ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda da bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin illerde valiliklere verildiği anlatıldı.

Genelgede, mevzuat hükümleri uyarınca yaz saati uygulamasının devam ettirilmesi nedeniyle "kış saati" şeklinde düzenleme talebine ilişkin olarak, il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı.

Gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar göz önünde bulundurularak okullardaki ders saatlerinin planlanmasının derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenerek öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi.

Emine Erdoğan, Tiran'da Linda Rama ile bir araya geldi: Kültürel işbirliği vurgusu Emine Erdoğan, Tiran'da Linda Rama ile bir araya geldi: Kültürel... Haberi Görüntüle

KIŞ SAATİ UYGULAMASI GERİ Mİ GELİYOR?

Son dönemde tartışılan “kış saati uygulaması” ile ilgili talepler de bu genelgede ele alındı. Mevzuat hükümleri gereğince yaz saati uygulaması devam ettiriliyor, ancak okul saatlerinin belirlenmesi için il valiliklerine yetki veriliyor. Bu yetkiyle birlikte, her il kendi coğrafi ve sosyal koşullarına göre ders saatlerini düzenleyebilecek. Gün doğumu ve batımı dikkate alınarak, öğrencilerin ders başlangıç saatleri ile bitiş saatleri düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon dizginlenmeye başladı Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon dizginlenmeye başladı Haberi Görüntüle

İSTANBUL'DA DERS SAATLERİ KAÇ DAKİKA OLDU?

Söz konusu genelgenin ardından İstanbul'daki okul ders saatlerinin değiştiği bildirildi. Aktarılan son bilgiye göre İstanbul'daki okullarda ders saati 40 dakikadan 35 dakikaya indirildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading