Devlet Bahçeli, İsveç'in NATO üyeliği için Filistin şartı koştu!

Devlet Bahçeli, İsveç'in NATO üyeliği için Filistin şartı koştu!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsveç'in NATO'ya üyeliği konusunda partisinin tavrı için Filistin sorununda alınacak kararların belirleyici olacağını ifade etti. 

Gündem

29.04.2024, 23:52

İsveç'in NATO üyeliğine soğuk baktıklarının altını çizen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Stockholm yönetiminin Meclis'in onayını alması için 4 Filistin şartı sundu.

Toplumsal mesajlar işe yaramıyor: bir kadın cinayeti daha! Sevgilisini otomobilde katletti! Toplumsal mesajlar işe yaramıyor: bir kadın cinayeti daha! Sevgilisini otomobilde... Haberi Görüntüle

"DİNİMİZE HAKARETLER EDİLDİ"

Devlet Bahçeli, "İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakıldı. Dinimize hakaretler edildi. Maneviyatımıza en ağır saldırılar yapıldı. İsveç'in NATO'ya girişine elbette soğuk bakıyoruz. Fakat bizim için kitabımıza hakaret etmekle Müslümanlara zulmetmek aynıdır" dedi.

Sezer Çakır kimdir? Sergen Yalçın'dan Sezer Çakır açıklaması! Sezer Çakır kimdir? Sergen Yalçın'dan Sezer Çakır açıklaması! Haberi Görüntüle

4 ŞARTI KABUL ETMELİ

Bahçeli, üyelik konusunda İsveç'e şu şartları sundu;

"Eğer İsrail ile Filistin arasında kalıcı bir barış ortamı sağlanırsa, 1967 sınırları dâhilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve toprak bütünlüğüne sahip Filistin devleti tanınırsa, İsrail tazminat ödemeyi kabul ederse, Netanyahu'nun Lahey'de yargılanmasının yolu açılırsa İsveç'in NATO üyeliğine tamam deriz." İsveç'in üyeliğinin bir öneminin olmadığına vurgu yapan Bahçeli, "NATO'nun ilk üç müessir gücünden birisi Türkiye'dir. Biz bu gerçeğe bakarız. İsveç'in üyeliğini bekleyenlerin de yerine getirmesi şart olan öncelikli görevleri olduğunu kararlılıkla ifade ederiz" diye konuştu.

Merdan Yanardağ yine olay çıkardı: AKP'li faşist, defol! Burada devrimciler var! Merdan Yanardağ yine olay çıkardı: AKP'li faşist, defol! Burada devrimciler... Haberi Görüntüle

50+1 OY

MHP lideri  'Cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50+1 oy nisabıyla ilgili görüşünüzde bir değişiklik var mı” sorusuna ise “Herhangi bir değişiklik yok. Yüzde 50+1 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kilididir. Seçilen cumhurbaşkanının meşruiyet temelidir. Yüzde 50+1 milli iradenin güçlü ifadesi ve tecellisidir. Böyle tartışmalardan ülkemizi uzak tutmak lazımdır' yanıtını verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading