Devlet Bahçeli'nin 'İmralı' çıkışı gündeme bomba gibi düştü: Tüm ezberleri bozdu

Devlet Bahçeli'nin 'İmralı' çıkışı gündeme bomba gibi düştü: Tüm ezberleri bozdu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Terörist başı gelsin TBMM'de, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın." sözleri gündeme bomba gibi düştü. Bahçeli'nin "İmralı" çıkışı kamuoyunda tepkilere neden olurken eleştiriler yağmur gibi yağdı.

Gündem

22.10.2024, 15:36

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Devlet Bahçeli çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

DEM Partili milletvekilleriyle tokalaşmasının günlerdir konuşulduğunu hatırlatan Bahçeli, “Terörist başının tecriti kaldırılırsa, gelsin TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın." ifadelerini kullandı.

MHP Lider Devlet Bahçeli'nin bu sözleri kamuoyunda tepkilere neden olurken Bahçeli eleştiri yağmuruna tutuldu. 

Eski örgüt üyeleri ifşaladı: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'deki yeni konutu ortaya çıktı! Eski örgüt üyeleri ifşaladı: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'deki yeni... Haberi Görüntüle

"22 EKİM BİR MİLAT"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Bahçeli'nin açıklamalarına tam destek verdi ve bugünün bir milat olduğunu belirtti. Yıldız, aynı zamanda Öcalan'ın umut hakkından faydalanma ihtimaline dair de sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Yıldız şunları söyledi:

Türk siyasetinde 22 Ekim bir milattır. Bugünden sonra siyasi değerlendirmeler 22 Ekim’den önce, 22 Ekim’den sonra diye yapılacaktır. Modern Ceza Hukukuna zaman içinde yeni kavramlar girmiştir. Bu kavramlardan biri de “Umut Hakkı” ya da hükümlünün salıverilmeyi umut etme hakkıdır. Bu kavram müebbet ağır hapis cezasına mahkum edilmiş hükümlünün bir gün salıverilmeyi beklemek hakkını ifade etmek için kullanılmaktadır.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız

C31K nedir? Ebu Cehil ve Arda Bateman kimdir? C31K nedir? Ebu Cehil ve Arda Bateman kimdir? Haberi Görüntüle

ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN KIZINDAN SERT TEPKİ

Eski MHP Lideri Alparslan Türkeş'in kızı İYİ Parti Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kulaklarıma inanamadım… Bebek katili, terörist başını meclise davet edip konuşma yapmasını isteyen ve umut hakkından yararlansın diyen Devlet Bahçeli’yi kınıyorum. Herkes oturduğu koltuğun sorumluluğunu taşımakla mükelleftir. Kimse Başbuğ Alparslan Türkeş’in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz. TBMM’de yeteri kadar terörist varken birde onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir. Nokta." ifadelerini kullandı.

Eski MHP Lideri Alparslan Türkeş'in kızı İYİ Parti Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş,

Eski MHP Lideri Alparslan Türkeş'in kızı İYİ Parti Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş,

Halk otobüsünde dehşet: Onlarca kişinin gözü önünde boğazını kesip katletti Halk otobüsünde dehşet: Onlarca kişinin gözü önünde boğazını kesip katletti Haberi Görüntüle

İYİ PARTİ LİDERİ MÜSAVAT DERVİŞOĞLU

İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu ise, "Atatürk’ün kurduğu meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir. 

Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu iktidar ve onun akıl ve izanını yitirmiş ortağı ile birlikte vatan toprağını gezmek için icazet bekleyen sözde ana muhalefeti artık bizim için yok hükmündedir.

İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu

İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu

Gün;  Türkiye Cumhuriyetini, Türk Milletini, Türk Vatanını ve Türk Bayrağını koruyup kollamak günüdür.  Muhtaç olduğumuz kudretin kaynağı ise bellidir! Yarını bekleyin! Herkesin maskesini indireceğiz!.." dedi.

Kışlık lastik ne zaman takılır? 2024 Kış lastiği zorunluluğu hangi ay başlıyor? Kışlık lastik ne zaman takılır? 2024 Kış lastiği zorunluluğu hangi... Haberi Görüntüle

"SİLAHI TUTANIN BİLEĞİNİ KIRMA HAMLESİ"

Gazeteci Gaffar Yakınca ise, "Devlet Bahçeli, cumhuriyet tarihimizin en önemli Meclis konuşmalarından birini yaptı. Bu, Batı'nın elindeki silahı alma, hatta o silahı tutan bileği kırma hamlesidir. Bakalım şimdi DEM/PKK, ABD ve Brüksel'in sözünden çıkmayı başarabilecek mi?" ifadeleri ile Devlet Bahçeliye destek verdi.

C31K nedir? Ebu Cehil ve Arda Bateman kimdir? C31K nedir? Ebu Cehil ve Arda Bateman kimdir? Haberi Görüntüle

ZAFER PARTİ LİDERİ ÜMİT ÖZDAĞ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşmasını istedi. Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist, İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM’de DEM grubunda konuşacak. İnanır gibi değil." ifadelerini kullandı.

DEV zam kapıda | 10 Ekim Benzine ve mazot ne kadar? Bu gece zam yapılacak mı? DEV zam kapıda | 10 Ekim Benzine ve mazot ne... Haberi Görüntüle

HANDE FIRAT: BAHÇELİ'NİN ŞARTLARI NELER?

Gazeteci Hande Fırat ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "

Bu konu üzerinde neredeyse Mayıs ayından beri çalışan Bahçeli’nin şartları neler?

* Tüm terör örgütleri yani PKK PYD YPG silahları teslim edecek 

*  Silahlar Türkiye’ye teslim edilecek 

* Örgüt üyeleri adalete teslim olacaklar" ifadelerini kullandı.

MEMLEKET PARTİSİ LİDER MUHARREM İNCE

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "İki ortak, seçim meydanlarında birbirine ip atıyordu, şimdi Apo ile ip atlıyorlar. Önce idamdan kurtardı, şimdi cezaevinden çıkaracak. İpin ucunu tutan ne derse yapıyorlar. Bir ipi tutanın hesabı olur, bir de Türk Milletinin." şeklinde konuştu.

AK Parti, Burger King rezaletine bulaşan herkesi disipline sevk etti! Kararı Ömer Çelik duyurdu AK Parti, Burger King rezaletine bulaşan herkesi disipline sevk etti!... Haberi Görüntüle

İBRAHİM KARAGÜL: "BAHÇELİ BÜTÜN EZBERLERİ BOZDU"

TRhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ise, "Devlet Bahçeli herkesin,  bütün ezberleri bozdu!

"Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün tamamen bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın" diyerek; 

Böyle bir şeyin kesinlikle mümkün olamayacağını, 

Karar vericilerin onlar olmadığını, olamayacağını, 

İşin Kürt meselesi ile de bir alakası bulunmadığını, 

ABD, İsrail ve Avrupa'nın Türkiye ile hesaplaşması olduğunu, 

PKK/YPG'nin bu güçlerin kirli işlerini yürüttüğünü, 

Dolayısıyla bunların kendi başlarına hiç bir karar veremeyeceğini açığa çıkarmış oldu. 

Onlar istese bile ABD, PKK/YPG'yi asla kapattırmaz, silah bıraktırmaz. 

Yoksa Türkiye ile savaşı kimler üzerinden  yürütecek? 

İsrail yayılma haritası kimler üzerinden, nasıl uygulanacak!

FETÖ de tasfiye edilmişken! 

Şimdi göreceğiz PKK/YPG'nin kimin örgütü olduğunu..." ifadelerini kullandı.

e-Nabız satıldı mı? Sağlık Bakanlığından iddialara ilişkin açıklama e-Nabız satıldı mı? Sağlık Bakanlığından iddialara ilişkin açıklama Haberi Görüntüle

ESKİ İYİ PARTİLİ YAVUZ AĞIRALİOĞLU

Eski İYİ Parti lideri Yavuz Ağıralioğlu ise, "Milletin umudu sönmesin diye şehit olmuş evlâtlarımızın üstüne yemin olsun ki; değil terörist başının Gazi Meclise girmesi, ona selam duranları da Milletin Meclisi'ne sokmayacağız! Umut hakkını da diyene, duyana, umana, kurgulayana, planlayana göstereceğiz! Milletin yarınlarına umut olsun diye kuruluyoruz. Milletimizin başına bela olan teröristin, hainin, savunanın kâbusu olacağız" dedi.

PKK’nın istismar hücresi çökertildi! Muhtaç çocukları kullanarak ögüte para aktardılar! PKK’nın istismar hücresi çökertildi! Muhtaç çocukları kullanarak ögüte para aktardılar! Haberi Görüntüle

CHP KANADINDAN İLK YORUM

Bahçeli'nin sözleri üzerine açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Bahçeli'nin açıklamaları için "Söylediklerinin neye işaret ettiğini bilmiyor. Biz açıklayalım. Geçen hafta PKK'ya seslensin demişti. Tecritin kaldırılması gerektiğini söylememişti. Daha sonra tecrit kaldırılsın diyen Bahçeli, bu hafta da gelsin Meclis'te DEM grubunda konuşsun diyerek Öcalan için af çıkarılsın demiştir. Ağırlaştırılmış müebbet hapsi olan bir kişiye özel bir düzenleme yapılması imkansızdır. Açık konuşsunlar. Bunun af olmadan diğer türlüsü imkansızdır. Yani, Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için af istemiştir." ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, "Bu ülkede huzurun ve barışın hakim olması en büyük dileğimizdir. Ama bunun yolu terörist başının Gazi Meclisimiz çatısı altında konuşturulması asla değildir. Millet de tarih de bunu affetmez." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading