Devleti bölücülükle suçladığı konuda kendisi vaat vermiş! CHP'nin devrik başkanı Kılıçdaroğlu ne dediğini unuttu!

Son günlerde anayasanın ilk üç maddesiyle ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili söylentilere CHP'nin devrik genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da katıldı. Kılıçdaroğlu X paylaşımında "Sizin derdiniz anayasa falan bölünmez bütünlüğümüzdür" ifadelerini kullandı. Fakat aynı Kılıçdaroğlu geçtiğimiz yıllarda terör örgütü PKK'nın kanalında anayasanın ilk üç maddesinin değiştirilebileceğinin vaadini vermişti.

Gündem

14.10.2024, 21:15

Son dönemde Türkiye'de anayasanın ilk üç maddesiyle ilgili tartışmalar, siyaset sahnesinin gündemi meşgul etmeye devam etemeye devam ederken muhalefet partilerinin bu konularda yaptığı açıklamaların büyük kısmı sadece reddetme ve karşı çıkma üzerinde.

Twente Fenerbahçe maçı TRT1'de neden yok? FB-Twente maçı şifreli mi, hangi kanalda? Twente Fenerbahçe maçı TRT1'de neden yok? FB-Twente maçı şifreli mi,... Haberi Görüntüle

"TARTIŞMA YOK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye'nin darbe anayasasından kurtularak sivil ve her kesimden katılımın olduğu bir anayasa yapılması gerektiğini her fırsatta vurguluyor. Erdoğan geçtiğimiz ay Türkiye Müteahhitler Birliği'nin düzenlediği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri törenindeki yaptığı konuşmada yeni anayasa ve 4. madde tartışmasına da değinmişti. Erdoğan "Tekrar altını çizerek söylüyorum. Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Özellikle Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı, böyle bir derdi de yoktur" açıklamasında bulunmuştu.

Köftesinden domuz eti çıkan Köfteci Yusuf'ta hijyen skandalı: Her yer pislik içinde Köftesinden domuz eti çıkan Köfteci Yusuf'ta hijyen skandalı: Her yer... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU BİR ÖYLE BİR BÖYLE 

 CHP'deki koltuk mücadelesinden sonra siyaset sahnesindeki etkinliğide giderek zayıflayan  Kemal Kılıçdaroğlu da anayasa üzerinden atılan iddialara dahil oldu. Son olarak X hesabından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, yeni anayasa çalışmaları ile ülkenin bölünmesinin hedeflendiğini iddia etti.

Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

"Değiştirilmesi teklif dahi edilemez! olan anayasanın maddesini tartışmaya açmak bölücülüktür. Sizin derdiniz anayasa falan değil. Derdiniz; 'Bölünmez bütünlüğümüzdür.' Derdiniz; Bayrağımız ve Bağımsızlığımızdır. Bu ülkede değişecek tek bir şey vardır o da: Saray ve şürekasıdır. Değiştirmek mi istiyorsunuz? Hodri Meydan!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail’e uyarı: Sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemez Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail’e uyarı: Sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemez Haberi Görüntüle

PKK KANALINDA DEĞİŞİM VAADİNDE BULUNMUŞTU 

İlk 3 maddeyle ilgili yürütülen algı operasyonu üzerinden yeni anayasa çalışmalarını hedef alan Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yıllarda PKK'nın yayın organı olan televizyonda bir programa katılmış ve anayasanın ilk üç maddesinin değiştirilebileceğini söylemişti.

Polise bıçakla saldıran şahsın tehdit görüntüleri ortaya çıktı: Polisi düelloya çağırmış! Polise bıçakla saldıran şahsın tehdit görüntüleri ortaya çıktı: Polisi düelloya... Haberi Görüntüle

"TABİ BUYRUN GELİN YAPALIM"

2015 yılında PKK'ya yakın İMC TV adlı kanalda konuşan Kılıçdaroğlu, anayasada değişiklik yapılabileceğini söylemiş, bunun üzerine kendisine yöneltilen "İlk 3 maddeler mesela?" sorusuna da "Tabi buyurun gelin yapalım" cevabını vermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading