DGS ek tercih ne zaman? 2024 DGS boş kontenjanlar üniversite taban puanları

DGS ek tercih ne zaman? 2024 DGS boş kontenjanlar üniversite taban puanları

DGS taban puanları ve kontenjanları 2024 yılında ek tercih bekleyenler için oldukça önemli. DGS sonuçları doğrultusunda boş kalan kontenjanlar için DGS ek tercihleri yapılacak. Peki, 2024 DGS ek tercih var mı?

Gündem

13.10.2024, 10:32

ÖSYM tarafından DGS yerleştirme sonuçları, 27 Eylül tarihinde erişime açıldı. Herhangi bir programa yerleşemeyen ve DGS 2. tercih tarihini bekleyen adaylar ise DGS ek tercih kılavuzu yayınlandıktan sonra bir kez daha şansını deneyecek.

DGS ek tercihler için araştırmalar devam ederken ÖSYM tarafından ilan edilecek Dikey Geçiş Sınavı sonucu ve puan durumuna göre geçiş bölümleri ve tercih listeleri yeniden oluşturulacak. Peki, DGS üniversite taban puanları ve boş kontenjanlar açıklandı mı?

DGS Ek Tercih

Teröre 'Pençe-Kilit' darbesi! Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi Teröre 'Pençe-Kilit' darbesi! Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi Haberi Görüntüle

DGS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN?

DGS ek tercih tarihleriyle ilgili olarak henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 2-9 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 

Elektronik kayıt işlemlerini tamamlayan adayların, üniversitelerinin web sitesinde belirtilen belgeleri ilgili tarih aralığında elden teslim etmesi gerekmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading