Yandex Metrica

Sitede Ara

Dikkat! Çocuğunuz zorbalık mağduru olabilir! Bu durumun sebebi bizzat ebeveynlerin tutumu

Dikkat! Çocuğunuz zorbalık mağduru olabilir! Bu durumun sebebi bizzat ebeveynlerin tutumu

Uzmanlar, giderek dikkat edilmesi gereken bir hale gelen internet ve sosyal medya kullanımının çocuklarda gelişimsel ve ruhsal problemlere yol açabildiği konusunda uyarılarda bulunurken, bir yandan da mesajlaşma ve oyun platformlarında görülebilen "siber zorbalık"ın tehlike yaratabileceğini aktarıyor. Bu duruma çocukların itilmesine en büyük sebeplerden biri ise ebeveynlerin tutumları oluyor.

Gündem

23.09.2024, 14:35

Uzmanlar, internet ve sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte çocukların gelişimsel ve ruhsal problemler yaşadığını, ayrıca "siber zorbalık" gibi tehlikelerle karşı karşıya kaldığını belirtiyor. Ebeveynlerin çocuklarını dijital tehditlerden korumak için dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan uzmanlar, çocukların çevrim içi ortamda maruz kaldıkları zorbalıkların genellikle ebeveynlerin yetersiz desteğiyle ilişkili olduğunu ifade ediyor.

Gerçekliği olmayan teze tepki yağdı! ABD'de Türklere yönelik skandal 'Süryani Soykırımı' iftirası Gerçekliği olmayan teze tepki yağdı! ABD'de Türklere yönelik skandal 'Süryani... Haberi Görüntüle

SİBER ZORBALIK ARTIŞTA

İstanbul Medipol Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Başak Gezmen, siber zorbalığın, geleneksel zorbalığın dijital ortamdaki bir uzantısı olduğunu ve çocukların bu tür zorbalığa karşı savunmasız olduklarını belirtti. Özellikle yalnız ve yeterli aile desteği bulamayan çocukların siber zorbalık mağduru olma ihtimalinin daha yüksek olduğuna dikkat çeken Gezmen, siber zorbalıkta şantaj, kişisel bilgi çalınması, utandırıcı içeriklerin paylaşılması gibi çeşitli yöntemlerin kullanıldığını söyledi.

Son dakika... AFAD duyurdu: Çankırı’da deprem Son dakika... AFAD duyurdu: Çankırı’da deprem Haberi Görüntüle

EBEVEYNLERİN GÜVEN BAĞINI GÜÇLENDİRMESİ GEREKİYOR

Gezmen, çocukların zorbalığa karşı korunması için ebeveynlerin güvenli bir iletişim ortamı kurmasının kritik olduğunu vurguladı. Ebeveynlerin, çocuklarının internette karşılaşabileceği tehlikelere karşı duyarlı olması gerektiğini belirterek, ailelerin çocuklarına her durumda yanında olacaklarını hissettirmelerinin önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9 Eylül paylaşımı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9 Eylül paylaşımı Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYANIN ÇOCUK GELİŞİMİNE ZARARLI ETKİLERİ

Klinik Psikolog Ayşe Burcu Durak ise, küçük yaştaki çocukların aşırı ekran süresinin gelişimsel sorunlara yol açabileceğini belirtti. Sosyal medyada uzun süre vakit geçiren çocukların yalnızlaşma, obezite gibi problemler yaşayabileceğine işaret eden Durak, 7-8 yaşındaki çocukların bir saatten fazla ekranda kalmaması gerektiğini söyledi.

Durak, çocukların erken yaşta sosyal medya kullanmasının obezite, hareketsizlik ve ruhsal bozukluklara neden olabileceği uyarısında bulunarak, ailelere çocuklarının internet kullanımı konusunda daha bilinçli ve kontrollü olmalarını tavsiye etti.

Gram altını olan bayram edecek! İslam Memiş'ten altınını satmayı düşünenlere uyarı Gram altını olan bayram edecek! İslam Memiş'ten altınını satmayı düşünenlere... Haberi Görüntüle

ÇOCUKLARI DİJİTAL TEHLİKELERDEN KORUMAK İÇİN NE YAPMALI?

Uzmanlar, internetin sunduğu avantajlardan yararlanırken, çocukları dijital tehlikelerden korumak için ebeveynlerin çocuklarının çevrim içi aktivitelerini yakından izlemeleri gerektiğini vurguluyor. Çocukların, sosyal medya ve dijital platformlarda neyi yapmamaları gerektiği konusunda bilinçlendirilmeleri büyük önem taşıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading