Yandex Metrica

Dilan-Engin Polat çiftinin şirketleri için dikkat çeken talep

Dilan-Engin Polat çiftinin şirketleri için dikkat çeken talep

Dilan Polat ile Engin Polat davasında hazırlanan iddianamede, ikiliye ait 31 şirketin ve bu şirketlerin sahip olduğu taşınmaz, araç ve benzeri tüm malvarlığının mülkiyetinin kamuya geçirilmesi talep edildi.

Gündem

04.07.2024, 15:00

Kara para aklamaktan 8 aydır cezevinde hapis yatan Dilan ve Engin Polat çiftiyle ilgili bir gelişme yaşandı. 

Dilan Polat, eşi Engin Polat, kardeşleri Can ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianameye ilişkin Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesinin incelemesi devam ediyor.

Yargıtay'dan internet bağımlısı eşlere emsal karar! İnstagram, Facebook ve TikTok boşanma sebebi sayıldı! Yargıtay'dan internet bağımlısı eşlere emsal karar! İnstagram, Facebook ve TikTok... Haberi Görüntüle

31 ŞİRKET İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Söz konusu iddianamede, soruşturma kapsamına alınan 31 şirketin ve bu şirketlerin sahip olduğu taşınmaz, araç ve benzeri tüm malvarlığının müsadere edilip mülkiyetin kamuya geçirilmesi talep edildi.

Ortaokul adrese dayalı kayıtlar belli oldu mu? Hangi ortaokula kayıt oldum? Ortaokul adrese dayalı kayıtlar belli oldu mu? Hangi ortaokula kayıt... Haberi Görüntüle

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım 2023 yılında ve devamında düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

Suriye'deki bayrak provokatörü yakalandı: Suriye'deki bayrak provokatörü yakalandı: "Türk halkından özür diliyoruz" Haberi Görüntüle

43 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği, son aşamada ise Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığının tespitinin ardından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirlemiş, İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

Emniyet güçleri, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkını verdiğini, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını tespit etmişti. Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu şüphelilerden 16'sı tutuklanmıştı. Hakimlik, 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetmişti.

Abdi İpekçi suikastinde ismi çok konuşuldu! Kilit isim hayatını kaybetti! Abdi İpekçi suikastinde ismi çok konuşuldu! Kilit isim hayatını kaybetti! Haberi Görüntüle

DİLAN POLAT'IN KARDEŞLERİ TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Sulh Ceza Hakimliği, 14 Haziran'daki aylık tutukluluk incelemesinde, Dilan Polat'ın kardeşleri Can ve Sinem Sıla Doğu ile Can Polat, Gökay Bekar, Halit Polat, Harun Abak, Metin Yılmaz, Mustafa Özalp, Nilgün Yılmaz, Uğurcan Ayyıldız ve Zekai Tepe'nin adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edilmesine hükmetmiş, diğer 5 şüphelinin tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

2024 İran seçim sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanır? Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan ne zaman belli olur? 2024 İran seçim sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanır? Cumhurbaşkanlığı... Haberi Görüntüle

3 AYRI SUÇLA YARGILANACAKLAR

Cumhuriyet savcılığının soruşturmayı tamamlamasının ardından hazırlanan iddianamede şüphelilerin "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "yasa dışı bahis", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından cezalandırılmaları istenmişti.

Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading