Yandex Metrica

Sitede Ara

Dilruba Kayserilioğlu'nun hapis cezası belli oldu

Dilruba Kayserilioğlu'nun hapis cezası belli oldu

Sokak röportajında sarf ettiği sözlerden dolayı kısa bir süre hapis yattıktan sonra serbest kalan Dilruba Kayserilioğlu hakkında halkın bir bölümünü aşağılamak suçundan 7,5 ay hapis cezası verildi. Hükmün açıklanması geri bırakıldığı için Kayserilioğlu cezaevine girmeyecek.

Gündem

03.09.2024, 15:24

Kısa bir süre önce İzmir'de sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan ve 18 gün sonra cezaevinden tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilruba Kayserilioğlu hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tepki: Millete özür borcu var Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tepki: Millete özür borcu var Haberi Görüntüle

''HERKES GERİZAKALI DERKEN KİMİ KASTETTİN?''

İddianamenin okunmasıyla başlayan mahkemede hakim, Dilruba'ya “Okuduğum konuşmaları yaptın mı?” şeklinde soru yöneltti.

Kayserilioğlu, “Şahsi eleştirilerimde bulundum bir partiyi ve kişiyi kast etmedim. Düşünce özgürlüğü kapsamında yapmıştım eleştirileri” dedi.

Hakimin, “Herkes gerizekalı derken kimi kast ettin” sorusuna da Kayserilioğlu, “İfademde geçen beyni emcüklemiş geri zekalılar ifadeleri bir fikri destekleyen o fikre destek veren ibarelerdir” şeklinde yanıt verdi.

Dilruba Kayserilioğlu’nun verdiği sokak röportajının izlenmesinin ardından hakim, şu ifadeleri kullandı;

“Sanığın baştan sonra Instagram yasağı sorusu üzerine iddianamenin metninde yazılı sözlerin tamamını eksiksiz söylediği görüldü ve izlendi" 

Pankart açıp yardım istemişti bıçak altına yattı: Tayyip dedem gördü her şey onun sayesinde oldu Pankart açıp yardım istemişti bıçak altına yattı: Tayyip dedem gördü... Haberi Görüntüle

''İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA BEYANDA BULUNDU''

Dilruba Kayserilioğlu’nun avukatı Hüseyin Yıldız, “Bir sokak röportajında beyanda bulunmuş akabinde troller tarafından paylaşılmış ve RTÜK başkanın açıklamasıyla 12 Ağustos’ta gözaltına alınıp tutuklama verilmiştir. İstanbul Sözleşmesi, sokak hayvanları ve ekonomik kriz tüm bunların birikimiyle müvekkilim anayasal hakkı olan ifade özgürlüğünü kullanmıştır. İddianamede 216/1’nci fıkra da yer alan beyana göre; bir sosyal sınıfı zümreyi kastetmemiştir. Ayrıca 216/1 için kamu güvenliğinin açıl bir tehlikeye girmesi gerekir kaldı ki müvekkilim böyle bir güce sahip değildir. Müvekkillim eylemlerine suç deniliyor, kim zarar gördü bu suçtan? Kaldı ki bir tehlike oluşturmadığı nefret ve şiddet çağrısı içermemektedir. İfade özgürlüğü kapsamında beyanda bulunmuştur. Beraat talep ediyoruz yurt dışı çıkış yasağı kaldırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum'dan Vaniköy'deki kaçak villa açıklaması: Tek dertleri şov yapmak Bakan Kurum'dan Vaniköy'deki kaçak villa açıklaması: Tek dertleri şov yapmak Haberi Görüntüle

''SÖZLERİM FARKLI YERE ÇEKİLDİ''

Dilruba Kayserilioğlu da mahkemede yaptığı savunmasında "Kin ve nefrete teşvik gayesi ile bu sözleri söylemedim. Beraatini istiyorum. Söylediğim sözler farklı yere çekildi bu yönden pişmanlığım vardır." diye konuştu.

Hakim, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama'' suçundan beraate kararı verirken, "Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 7 ay 15 gün ceza aldı. Dilruba Kayserilioğlu cezaevine girmeyecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading